Siniaalto invertteri 12 V / 1500 W

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja RaiRai, 17.6.2015.

 1. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Hakusessa tuollainen laite, oisko hyviä / huonoja kokemuksia? Ajatuksena ois tilata Saksan eBaystä reilun parinsadan hintaan mutta tarkoitus ois myös saada jonkun verran kestävä peli. Tulossa sähköttömälle mökille. Puhdasta töpselivirtaa haussa siksi että myös kaikki mahdolliset tulevat herkät 230 V sähkövehkeet toimisi varmasti oikein.
   
 2. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Miksi 12V akkujännitteellä noin paljon tehoa? Normiakku kyykkää 15-30 minuutissa.
   
 3. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Noh, tuohan on laitteen maksimi jatkuva teho ja todettu riittäväksi tarkoitukseen. Epäolennaista, mutta systeemiin tulee 100 - 200 Ah akku / akut ja 12 V aurinkopaneeli(t).

  Nyt vain tollaisesta invertteristä haen kokemuksia jos tällä porukalla ois. Esim. "kaikki halvat on paskoja".
   
 4. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Itse ehkä koittaisin etsiä pienemmän wattimäärän vehjettä, ehkä olisi luotettavampaa tehoa luvassa?

  1500W kuitenkin riittää useammalle läppärille sekä töllölle liiankin hyvin.

  12v järjestelmällä kannattaa pyörittää suoraan telkkaria, valoja, latureita, yms ja tuon invertterin jättää niille vehkeille mitä ei löydä 12v laitteina.

  Hinnaltaan keskiluokkaa oleva, ei se tehokkain ja halvin siis.
  Samalla hommaa niitä 2, koska jos toinen hajoaa kesken juhannussaunan, se vituttaa.
   
  Jussi289 tykkää tästä.
 5. Ck

  Ck Gearhead

 6. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Kavereilla ollut sekä kalliimpaa että halvempaa invertteriä, enkä ole kuullut yhdestäkään pahaa. Itsellä ollut vain pienempiä, lähinnä että saa puhelimen ym. ladattua. Itsellä sama tilanne mökillä ja suosittelen kanssa käyttämään 12v laitteita mieluummin kuin invertteriä, ainakin niin paljon kuin mahdollista. Jos jaksaa tehtailla itse, niin nadenex.fi olen tilaillut teholedejä, mitä sit ynnäillyt ihan normi lamppuihin säätimien kanssa tietennin. Ideana on että saa sen näkösen kattolampun kun tykkää (huurretulla lasilla) ja ainakin aurinkopaneelin säätimen mukaan 4 cree lediä kahdella säätimellä vie 0.8a virtaa ja valaisee riittävästi.
   
 7. caprice305

  caprice305 Gearhead

  tuolta saa kyllä myös valmista 12v lamppua ym ledi tavaraa.
   
 8. Jza

  Jza Gearhead

  Nykyiset sähkövehkeet kun ovat melkein poikkeuksetta hakkuriteholähteillä varustettuja niin se on melkein se ja sama että mitä siitä töpselistä syöttää. Televisiot, kannettavat ja kaikki syö mitä vaan 110-240 voltin ja 50-60 hertsin välillä. Eikä se siniaaltokaan ole niin justiinsa. Joku vanha analogitöllö ja radio voi olla vähän ihmeissään. Eipä se pistorasiasähkökään aina niin siniaaltoa ole, jos on lähellä isoja koneita...

  Ainut mikä mökillä sekoili halvan, vähän ryppyisempää sähköä tuottavan laitteen kanssa, oli iphone. Se menee ihan sekaisin eikä voi soittaa eikä käyttää kun näyttö jumii laturissa kiinni ollessaan :lol: Lataa kuitenkin.

  Hinnat on kyllä tippunut komeasti parissa vuodessa. Yhdeksällä eurolla ostin viimeksi 250 wattisen vehkeen autokäyttöön ja puhdasta siniaaltoakin saa tosiaan alle pariin sataan :eek:
   
 9. freetime-cruiser

  freetime-cruiser Gearhead

  Carbestin valmistamia inverttereitä olen sen verran monta töissä myynyt että niitä uskaltaisin jopa suositella, toistaiseksi yhtään ei ole tullut takaisin (koputtaa puuta).

  Esim. tuo malli olisi aika lähellä topicin aloittajan tavoitetta:
  http://kauppa.jyvascaravan.fi/tuoteluet ... -1200W-USB
  Tosin kyseessä on modifioitua siniaaltoa tekevä kone, joka teoriassa voi aiheuttaa ongelmia, mutta yhtään käytännön esimerkkiä en ole kuullut etteikö laitteet toimisi modatun aallon koneilla?

  Tuo lienee sellainen keskilinjan laite, halvempiakin varmasti löytyy mutta toisaalta taas esim. Waecon laitteet on aivan eri hintaluokassa.
   
 10. RaiRai

  RaiRai Gearhead

 11. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Ainakin tämän vajaan viikon käytön perusteella voin suositella tätä Solartronicsin laitetta lämpimästi. Ollut päällä järjestelmässä lähes 24/7. Tuli Saksasta n. viikossa. Mutta aika näyttää kestävyyden...
   
 12. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Päivitys: Hyvin on toiminut. Enemmän käyttöä kesällä mutta vähän myös talvella. Tuossa on ollut kiinni TV, radio, valaisimia, jääkaappi, porakone, lämmitin, puhelimien ja tabletin laturit... Ja joku 1000 W+ imuri. Mikroa ei ole tullut kokeiltua. Ja nämä laitteetkin on toimineet.
   
  caprice305 tykkää tästä.
 13. caprice305

  caprice305 Gearhead

  No nyt on jo käyttötesti tuloksia. ;)
   
 14. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Juuh.. törmäsin omaan kirjotukseen niin piti kuitata :) Ja jopa vanha eBay-linkkikin toimiva...
   
  caprice305 tykkää tästä.
 15. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

 16. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Jos pitää saada puhdasta siniaalto ja luotettava kunnollinen laite niin silloin Dometic on hyvä merkki, ei tosin halvin...
   

Kerro tästä muillekin!