Sipoossa tallipalo

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja petjo, 15.2.2005.

  1. platuart

    platuart Gearhead

    Tuulilasin sivuilta:

    Tulitöiden aiheuttamista vahingoista juuri autoremontissa syttyneiden palojen osuus kasvoi viime vuonna selkeästi. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tekemään mediaseurantaan. Sen perustella näyttää vahvasti siltä, että korjaajat eivät tiedosta tai vähättelevät autoon ja sen korjaamiseen liittyvää paloriskiä.

    Myös korjauspaikka kannattaa valita huolella. Korjauspaikan rakenteiden tulee olla paloturvallisia, kun tehdään tulitöitä. Samoin korjauspaikassa säilytettävä irtaimisto, varsinkin maalit ja palavat nesteet, lisäävät huomattavasti syttymisriskiä. Kaikki syttyvä tavara kannattaa ehdottomasti siirtää pois tulityöpaikan läheisyydestä, ja sellaiset materiaalit, joita ei voida siirtää turvaan, tulee suojata esimerkiksi sammutuspeitteellä.

    Turvallisuutta parantaa, kun korjaustyössä on mukana toinen henkilö palovartijana. Palovartija tarkkailee työympäristöä, sillä tulityön tekijä ei aina havaitse palonalkua työskennellessään. Tärkeää on huolehtia myös tulityön jälkeisestä vartioinnista. Sitä on syytä jatkaa vähintään tunnin ajan työn päättymisen jälkeen.

    Tuotanto- ja varastorakennukset ovat todella alttiita tulityövahingoille – niissä tapahtuu yli puolet tulityövahingoista. Selkeänä kakkosena tulevat autotallit ja autot, joissa vahinkoja sattuu tuplasti verrattuna kolmanneksi yleisimpään ryhmään eli asuinrakennuksiin. Tulityömenetelmistä hitsaus aiheuttaa eniten vahinkoja. Laikkaleikkaus ja metallien hionta ovat toiseksi yleisin tunnistettu palonsyy, joka aiheuttaa tulityövahinkoja.

    Kun remonttihommissa hitsataan tai leikataan laikalla, täyttyvät tilapäisen tulityöpaikan tuntomerkit. Palkkatyössä tällaisissa töissä vaaditaan tulityökorttia. Yksittäistä ihmistä ei voida kuitenkaan vaatia hankkimaan tulityökorttia, mutta lainsäädäntö edellyttää, että riittävistä varotoimista on aina huolehdittava. Myös vakuutusyhtiöt ovat reagoineet tilanteeseen. Ne ovat kiristäneet vakuutusehtojaan siten, että useimmissa kotivakuutuksissa on velvoittava suojeluohje liitteenä. Ohjeessa kielletään auton korjaaminen vakuutetussa kohteessa. Tulityöt autotallissa ovat tällaista korjaamista.
     

Kerro tästä muillekin!