Sisustaan kiiltävää listaa

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Ace66, 7.10.2019.

 1. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Onko jollain hajua mistä saisi mm.ovipahveissa käytettävää kromilistaa?Muoviahan ne usein on mutta myös alumiini/rosteri olisi vielä parempi vaihtoehtoo_OOleellisinta olisi kunnollinen kiinnitys ovipahvin läpi takapuolelta eli mikään itseliimautuva teippihässäkkä ei käy.Saako näitä mistään vai pitääkö itse tehdä?
   
  1purehell ja Väpsy tykkäävät tästä.
 2. Carpenter

  Carpenter Gearhead

  Jostain rautakaupasta/putkiliikkeestä/biltema/venetarvike… u:n mallista listaa johon
  liimaa sisälle jonkun muovi tai vanerisoiron, johon sen voi sisäpuolelta ruuvata kiinni.
   
 3. Carpenter

  Carpenter Gearhead

 4. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Tässäkin voisi olla ideaa...Kyllähän nuo voisi itse tehdä vaikka alumiinitangosta johon poraisi pienet reiät ja vetäis kierteet ja kiillottelis hienoiksi mutta joku valmis ratkaisu viehättäisi nyt enemmän.
   
 5. WBBC

  WBBC Gearhead

 6. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Nuo on vaan noita itseliimautuvia joiden pysyvyys verhoilussa pitemmässä juoksussa on aika kyseenalaista...tuollaista kun löytyisi sellaisena missä kiinnitys olisi kunnollinen niin oltaisiin aika lähellä sitä mitä etsitään.
   
 7. juko7

  juko7 Gearhead

  Oon käyttäny noita tarralla olevia niin, että liuottanut pahimmat tarrat pois ja sitten liimannut jollain oikealla sopivalla liimalla
   
 8. f34

  f34 Gearhead

  Läpikiinnityksellä saa vähän aidomman näköistä, kun lista painattaa ja uppoaa hiukan verhousmateriaaliin.
   
  juko7 tykkää tästä.
 9. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Tämä on just se mitä haetaan.Verhoilu tulee aidosta nahasta niin ei haluaisi vaan liimata jotain huonosti pysyvää nauhaa päälle.
   
 10. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Minen jaksaisi edes kattella mitään valmiita, vaan suoraan alumiinitangosta itse tehden... eihän niitä nyt montaa tule. Haittapuolena että muut sisustuksen kiiltävät muoviosat (jos on) alkaa näyttä köppäsiltä.
   
 11. Carpenter

  Carpenter Gearhead

  Just siksi laitoin nuo vaihtoehdot että lista painuisi vähän verhoiluun ja pysyisi suorana...
  Mutta nehän ovat vaan "yksi" vaihtoehto. :)
   
 12. f34

  f34 Gearhead

  Tää puusepän vinkki voisi olla ihan varteen otettava, kannattaa vilkaista tuo linkki.
   
 13. toyopet

  toyopet Gearhead

  Laattakaupasta ostin T-listaa vai mitä se on, valikoimaa kultaa ja kromia. Se tulee periaatteessa saumaan, takana on täysimittainen harjanne sitä varten. Itse laitoin kitaravahvariin, jossa on paksua vaneria, sirkkelillä ura siihen pintaan ja lista sinne.
  Ovipahvia varten ehkä voisi leikellä sitä harjannetta pois ja jättäisi vaan sopiviin kohtiin kiinnitystä varten.
   
 14. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Jep,hyviä vaihtoehtoja.:)Ihan tarkkaa visiota ei vielä ovipahveihin ole mutta jotain krominkiiltoista pitää kuitenkin niihin saada kun muuten mennään mustalla nahalla.Auto on siis tuo avatarissakin oleva avo Catalina jossa ei alunperinkään kovin prameat listoitukset ovipahveissa ole ja melko simppelillä linjalla mennään myös uusien kanssa eli sikäli mitään vaikeita muotoja ei ole tarvis listoihin saada.
   
 15. Poke

  Poke Gearhead

  Pelkkä musta nahka on kyllä tylsä. Ja tylsä olisi tosiaan jokin bulkki tarranauhakiiltokin.

  Niittirivistö ei olisi niin tylsä. Riippuu tietenkin autosta minkä tasoinen custom se on. Niitti ei käy entisöintiin ollenkaan. Voi olla myös aika ällön näköinen.
  https://hoopee.fi/irtoniitit/6847-bullhead-kromattu-niitti.html

  Alkuperäinen olisi hienoin. Tuo näyttää olevan Parisiennen ovipaneelien korjaussarja. Ei paha.
  https://new.opgi.com/catalina/PDK060/
   
 16. Poke

  Poke Gearhead

 17. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Joo,kustom tästä ei tule vaan vähintäänkin alkuperäistä mukaileva kokonaisuus.Jos tuollaiset originaalit kromilistat kunnollisella kiinnityksellä saisi niin tekisin todennäköisesti alkuperäisen kaltaiset.Etupenkkeihin on jo alkuperäiset uudet kromikoristeet olemassa kuten myös muita nippeleitä ja ruuveja sisustaan joita tuossa Poken linkittämässä kitissäkin on mutta koska haluan myös ovipahvit nahkaverhoilulla enkä vinyylillä niin nuo valmispahvit ei käy vaikka hienot ovatkin.Noita kittejä ovipahveihin ja penkkeihin saa myös Ames Performancelta mutta pelķkiä krominauhoja pahveihin ei luonnollisestikaan saa.
   
 18. Ace66

  Ace66 2nd gear

 19. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Jos tekis listan mallisen pellin, johon heppais pultteja tai muita kiristysnysiä ja siihen liimais sit päälle sen muovisen korviketavaran? Pitäs kyl olla vähän paksumpaa, tai tiuhassa niitä kiristimiä.
   
 20. Poke

  Poke Gearhead

  3M tekee kyllä sievää nauhaa. Kun olisi käyttöä tai edes uskaltaisi...
  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!