sisustan maalaus

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja mesev8, 10.5.2014.

 1. mesev8

  mesev8 3rd gear

  Sisustan muoviosien maalausta onko, kellään tietoa,millä maalilla ja mistä??Ja entä kattoverhoiu? Uusi on ostettu mutta en saannut oikean väristä? :mad:
   
 2. 1purehell

  1purehell Gearhead

  SEM:in sprayt on kuulemma oikein hyviä. (itse en ole koittanut) VHT:täkin jotkut kehuu, mutta mulla se kyllä pysynyt kovin hyvin. Oliko viime talven Amerikan Rauta -lehti tai Spinneri, missä testattiin jotain verhoilumaalia ja hyväksi osoittautui. En muista sitä maalin valmistajaa.

  Btw; ketkä on maalanneet sisustan osia onnistuneesti, niin oletteko laittaneet alle sitä muovipohjan tartunta-ainetta vai ei? Siis kun spraylla maalataan.

  Löytyiskö oikean väristä kattoverhoilumateriaalia joltain verhoilijalta? En ehkä alkais maalaamaan sitä.
   
 3. Kasi-Pasi

  Kasi-Pasi Gearhead

  Mulla on nyt kestotestissä ´49 Oldsin kattoverhoilu. Auton mukana tuli kirkkaan punainen tekele, ja asennuksen jälkeen värjäsin sen ihan Mastonin mattamustalla spraymaalilla. Sitä sattui olemaan sopivasti tarjouksessa paikallisessa Robinhoodissa...
  Testailin maalia pariin irtopalaseen, ja vaikka yleensä tuo maali kuivuu melkein heti, tässä tapauksessa kunnolliseen kuivumiseen vierähti useampi vuorokausi! Mun autossa ei ole aurinkolippoja ja mukana tulleet uudet vaatekoukutkin jätin ruuvaamatta, eli tässä tapauksessa kenelläkään ei ole tarvetta mennä raapimaan kattoa.
   
 4. peltsi

  peltsi Gearhead

  itse olen maalannut muovi ja metalliosia vinyylimaalilla sekä kumipinnoitteella, olikohan se joku plasti-dip tai sinne päin.
  vinyylimaalia löytyy motonetista yms. kumimaalia taitaa löytyä nykyään myös mastonilta.

  voisko sen kattoverhoilun tehdä uusiks
   
 5. mesev8

  mesev8 3rd gear

  Kiitos vastauksista,tossa tuli jo aika monta ehdotusta täytyypi kokeilla,noi muoviosat on aurinko polttanut niin että kun sitä pintaa raaputtaa niin se murenee,uusia tuskin löytyy mistään,pitäisköhän siihen ensiksi vetäistä muovipohjamaali ennen pintaväriä?Ja se kattoverhoilu on kyllä musta että ei se nyt hirveesti haittaa,mutta kun se loppu sisusta on vaaleanruskea.
   
 6. kotr

  kotr 3rd gear

 7. laakkius

  laakkius Gearhead

 8. passerby

  passerby 3rd gear

  itellä sama homma Scottsdalessa. ainakin yks jenkkisivusto myy uusia oven muovipaneeleita ja kojetaulun päällisiä Scottsdaleen (Pickup, Blazer, Suburban) mutta en tiedä onko juuri sun malliin saatavana. http://www.rustrepair.com/73-PICKUP-BLA ... TERIOR.HTM
   
 9. EVO X

  EVO X Gearhead

  Muovitartunta alle sen jälkeen kun osat on kunnolla puhdistettu rasvasta ja liasta. Vanhoissa osissahan saattaa olla vielä tuota maalarin parasta kaveria eli silikonia, joten puhdistus kannattaa tehdä huolella ja siihen tarkoitetulla aineella. Sitten pinnan voi vetaa vaikka matalla spraylla tai 2k massalla ruiskulla (ei vesiohenteisella!) johon voi sekoittaa vaikka hieman kovetetta. Eikä siis lakkaa ollenkaan, vain värimassa. Ainakin omissa jutuissa on kestänyt aivan päivittäistä käyttöä.
   
 10. M

  M Gearhead

  SEM:n tuotteista oli Spinnerissä artikkeli. Kannattaa tehdä huolella ja käyttää primeria. Saadaan sävytettyä ja joko paukkupulloon tai ruiskutavarana. On hyvä, ite maalaillut omaa autoakin menestyksekkäästi.

  Yv:llä voi kysyä lisää tai sitten soitella suoraan SP-automaalit / Veini.
   
 11. kotr

  kotr 3rd gear

  Sori!! Tuli sama kuva vissiin kahesti. Ttoisessa kuvassa ois näkyny vht spräy pullo. Tarttuko tauti ja hyvin on pysyny.


   
 12. speedy

  speedy Gearhead

  VHT on ihan ok. sehän ei ole maali,vaan "värjäysaine" Vetasin tollasen pikapin sinisen, laikukkaaksi kauhtuneen vinyylimaton veehooteellä, ja siitä tuli kyllä uskomattoman hyvännäköinen!
   
 13. M

  M Gearhead

  myöskään sem ei ole maali vaan elastomeerinen pinnoite. siksi se pysyy myös penkeissä jne...
   
 14. radebel

  radebel 1st gear

  Ite vetäsin just omasta Sl mersusta haalistuneet matot ja ovipahvit tuolla SEM palomino värillä ja tuli kun uudet. Eikä minkäänlaista ongelmaa ole ollut etteikö väri olisi tasainen tai pysyisi paikallaan. Pohjakäsittelyn tein ihan silikonin poistajalla ja sit ohentimella perään. Ainut että mattoihin kun veti väriä niin aina kerroksien välissä piti mennä kynsiharjalla harjaten ne läpi ja sitten uusi kerros perään. Tuo semin kama kuivui ihan muutamassa minuutissa.
   
 15. passerby

  passerby 3rd gear

  tämäpäs muuten kiinnostaa. itellä auringon korventamat ovimuovit joissa pinta murenee kun raapaisee kynnellä... uusia Door Paneleita saa, mutta hinta on melkosen suolainen tänne toimitettuna.. pitänee ottaa yhteyttä jossain vaiheessa.
   
 16. Ajaja

  Ajaja 2nd gear

 17. Blaaseri

  Blaaseri 1st gear

  Ite hoitelin Blazerin ovipahvit ihan mattamustalla Motonetin kilikalimaalilla, ensin huolellinen puhdistus liuotinpesuaineella (kannattaa sit huuhdella se hyvin pois ennen maalausta) ja muutama kerros maalia päälle. Hyvin peittää ja on ainakin vielä pysynyt.

  Kojelaudan maalasin Bilteman vinyylimaalilla, http://www.biltema.fi/fi/Autonhoito/Maa ... ihke-3614/ ja pohjustusaineella. Toi vinyylimaali on aika helvetin juoksevaa tavaraa, eli tosi ohuita kerroksia piti vetää ja useita, mut hyvä siitä tuli. Katotaan miten kestää auringonpaisteet sun muut.
   
 18. spede

  spede Gearhead

  Itse pesin osat fairilla. Sitten Motipin muovipohjuste ja motipin mattamusta, hyvä tuli.
   
 19. Make.S

  Make.S Gearhead

  Ite maalasin ovipahvit, kickpanelit, kojelaudan semin vinylsprayllä ja ei tartte mitään pohjamaaleja. Pinnat pyyhin puhtaaksi silikooninpoistajalla ja maali päälle, ja hyvä tuli.
   
 20. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Kysymys. Pitäisi maalata kattoverhoilu vinyylimaalilla eri väriseksi.

  Onko kokemusta että jos verhoilun maalaa niin että verhoilu on irrallaan, niin pysyykö uusi väri ehyenä kun sitten verhoilu asetetaan paikoilleen. Kysymyksessä kangas kattoverhoilu, ei siis mikään muodossa oleva kattoverhoilu "paneeli". Vai onko ainut luotettava vaihtoehto maalata kun on paikoillaan?
   

Kerro tästä muillekin!