SMV-munavaunut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja 1purehell, 14.6.2010.

  1. Pro ´55

    Pro ´55 Gearhead

    Kokeiles googlella hakua.
    Ihan eka osumani oli esim tollanen.
    http://www.tootoo.com/buy-nail/

    Ite olen ostella mun vaunuprojektiini lähes kaiken tän maan ulkopuolelta.
    Netistä on helppo löytää, Visalla maksu onnistuu sitäkin helpommin ja lentorahtina tulee kotiovelle kolmessa päivässä.
     
  2. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Joo kattelin noita vastaavia sivuja jo aiemmin. Tuntuu vaan jotenkin pöljältä tilata pari laatikkoa nauloja kiinasta.. :lol:
    Tuo ruuvihomma mietityttää, kun onhan moisilla aika hyvä pitokyky ja kokeilin tuossa että uppoaa helposti kannan reunaa myöden 0,5 mm pellin kanssa. Naulaaminen tuntui haastavammalta- aika boingboing-efekti yrittää lyödä tuommoseen tuumaseen rimaan ilman vastatukea.. :poff:
    Niitä pitäis kuitenkin lähemmäs tuhat upottaa.
    Se on sitten eriasia näyttääkö "väärältä" jos "niiteissä" on ristipää kanta..
     
  3. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Ajattelin tuossa kirjoittaa sit tännekin kun saattaahan joku pohtia samaa..
    Eli tein tuossa tutkimustyötä (kiitos myös Qjetille) ja alumiininaula valmistaja pohjoismaissa on Gunnebo, joka tietysti on tiputtanut valkoimistaan tuon 25mm pitkän alumiininaulan. Rst naulana löytyy 1,9mm paksu, mikä on myös kannaltaan hintelä. Mustana (galvanoitu ja maalattu) 3,5 paksuna, mikä on sitten aika läski hakattavaksi tuommoiseen risukasaan. Kuparisena löytyy optimi 2,5x25mm, mutta mitä tekee Cu hakattuna Al:ään... kokemuksia...??? Tarviiko akkua enää ollenkaan- piuhat vaan kiinni vaunun runkoon..? :poff:
    Ois pitänyt olla hereillä kemian tunneilla..
     
  4. Pro ´55

    Pro ´55 Gearhead

    Näiden mobiilivaunujen kunnostuksessa joutuu soveltamaan moneltakin kohtaa, etenkin kun ajattelee materiaaleja ja tarvikkeita. Kaikkee 60-luvun tavaraa ei ole enää saatavilla, eikä kaikkia sen ajan työtapojakaan voi oikeen kotikonstein kopioida.

    Oman mausteen saa vielä vaihtelemalla nykyaikaisiin ja paljon kehittyneempiin materiaaleihin ja kiinnitystapoihin. Itse valitsin tämän tien ja nykyaikaistan, sekä kustomoin samalla vaunuani.
    Vaihdoin niitit ja naulat nykyaikaisiin koriliimoihin ja puutteellisesti asennetut styrox-eristeet uretaaniin.
    [​IMG]

    Jos jollakin on tarvista, mulle jäi ylimääräseks 1 paketti (ainakin Savossa hankalasti löydettävää) 20mm uretaanilevyä.
     
  5. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    Uppeen näköistä! Itsellä visiona vähän sama kuin tuossa autossakin että suht vakio päällepäin pienillä mausteilla.
    Nyt on tarkoitus saada suht ryhtiinsä ja maalattua jotta pääsee Powermeetissä pyörähtämään. Uusia verhoja kerkee sit harsia myöhemmin- tosin tuntuu vähän kiire tulevan... en ole vielä tikkuakaan uusinut puuosista...
    Taidan tilata tuohon linssikantaisia rst ruuveja kiinnipitimeksi, eipä nouse ainakaan pois.
    Kustom myönteisenä tyyppinä on ruvennut tekemään mieli ilmajousitettua omavalmistevaunua, mutta se saa vielä odottaa vuoroaan- antaa himon vielä yltyä :rotfl:
    Olipa muuten vaihtoehdot vähissä kun halpaa jääkaappia etsin. Päädyin lopulta uuteen dometic rf-60 (60 litraa) malliin kun oli suurinpiirtein ainut minkä saa ahdistettua edes kohtalaisella vaivalla "keittiöön"
    Puun muokkauksesta sen verran että käytössäni tarvittaessa kokonainen puuverstas kaikkine koneineen tosin ammattitaitoa puun muokkaukseen ei ole yrittäjä isältä pojalleen polveutunut. PPP - pakko pitäytyä pellissä.
     
  6. '68Hearse

    '68Hearse Gearhead

    Kaveri tuossa laitto kesäpirssiksi 64 Convertible Cadillacin ja ei vielä koukkua niin oisko kellään tän palstan konkarilla kokemusta kuinkas paljon kestää vetopainoa olla kun hällä 2000kg painava telivaunu niin riittääkös käkkylä veturiks? :-?
     
  7. Silvarello

    Silvarello Gearhead

    On muuten rankka laji tää itsensä munaaminen näin tiukalla aikataululla... Puuosissa vierähti reilu viikko ja pellitykselle jäi vuorokausi. Näin ollen 21 h putkeen alumiinin rävellystä ja sehän meinas kyykyttää miut ihan tarkkaan- on tuo millinen pelti helppoa verrattuna 0,7 aluun.. :mad:
    Tuossa parit kuvat: http://kuvablogi.com/nayta/3110342/
    Loput peittää sit maalarin lasta.. :poff:
     
  8. dollarihymy

    dollarihymy 1st gear

  9. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    BBQ on Wheelsin ´62 munavaunu oli tänään Ylen aamu-tv:llä esillä katuruokaa ja -keittiöitä koskevassa osiossa.
     
  10. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Osaisiko joku kertoa mikä on 1960-luvun alkupuolen SMV:n pulttijako? En tiedä näistä vielä mitään toistaiseksi, muuta kuin että kiikarissa olevan vaunun pyöräkoko on 9". Saako tollaisia kottikärrynrenkaita mistään enää? Minkä kokoinen pyörä mahtuu alle pyörimään? Tämä ko. vaunu on vielä jarrutonta mallia.
    Pyöräkoko kiinnostaa ensimmäisenä, koska voisi olla aiheellista hankkia tuoreet renkaat alle ikivanhojen korppujen tilalle ennen pitkää hinausta uuteen kotiin.
     
  11. 59Kingswood

    59Kingswood Double Gearhead

    Biltemassa oli ainakin joku vuosi sitten noita 9" pyöriä
     
  12. Impala58

    Impala58 Gearhead

    4.5" jaolla.
     
  13. Qjet

    Qjet 1st gear

    Rengas käy - vanne ei.
     
  14. kepol10

    kepol10 Gearhead

    Mulla olis myytävänä yksi uusi SMV:n 6.00-9 rengas alkuperäismallinen.
    HInta 50e löytyy Helsingistä.
    Vain soitot o5oo- 502 852
     
  15. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Mä löysinkin jo paria eri rengasmallia IKH:n sivuilta. 9" vannettakin löytyisi, mutta on 4x100 jaolla, joten se ei sitten käy.
     
  16. Cam69

    Cam69 2nd gear

    Mulla oli SMW 10:ssä 15*6 American Racingit! Rengaskoko muistaakseni 205/50 15. Että kyllä sinne mahtuu.
     
  17. pas2

    pas2 Gearhead

    Löytyy jotain silppuosia tällaiseen vessan ovi, jääkaappi, liesi, blaa blaa.
     
  18. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Muna eli -63 SMV 10 etenee. Vanha lattiapinta poistettu. Lattiapinnan alapuoliset puuosat poistettu pääosin imuroimalla. Lisätty uudet lattiakoolaukset ja lattiapinta 12mm vesivanerista. Tulee toki vielä matto päälle lopuksi.

    Oviaukko korjattu muotopuolesta takaisin mittoihinsa korvaamalla saranapuolen mätä puu haponkestävästä tehdyllä tuella, johon myös laipiovaneri kiinnitetään.
    Etuosan poikittaispunkka poistetaan, oviaukon (ovi vielä vasemmalla) vasemmanpuoleinen laipio ulottuu puoleen väliin vaunua, jolloin lapion keulan puolelle tulee WC-tila. "Keittiö" säilyy alkuperäisenä.

    Alla on uudet 9" renkaat, jotka 2 vuotta vanhana ja noin 400km vedettynä alkavat olla ikävästi halkeilleet kyljistään. Kiitos, IKH. Eihän nämä maksaneetkaan töineen ja sisärenkaineen kuin reilut 100 euroa/kpl. Koska 13" uusia vanteita 5x112 jaolla saa, ostanen sellaiset ja niille esim. 145/60x13 renkaat. Korkeus on jotakuinkin sama kuin noilla alkuperäisillä 6.00x9 -renkailla.

    Vaunussa oli sisällä samassa avainrenkaassa kaikki 3kpl avainta oven lukkoon. Vaan ovat olleet sisällä joskus niinkin, että ovi on ollut lukossa. Lukkopesästä oli nimittäin porattu sylinteri pois ja murjottu samalla lukkopesä paskaksi. Upouusia lukkoja löytyi vielä muutama kappale Lukko-Matilta Pudasjärveltä. Tilasin uuden lukon ja palvelu oli poikkeuksellisen viitseliästä ja ystävällistä.

    Takaosan reunapunkat ja pitkässä asennossaan varsin pitkä pöytä korvataan U-muotoisella sohvalla ja pienellä, alas laskettavalla pöydällä. Pöytä alhaalla -tilassa pitäisi muodostua vähintään 120cm leveä parivuode poikittain.

    Sähköt uusitaan talven aikana. Keväällä otetaan kaikki lasit irti ja maalataan vaunu uudelleen. Kasataan ikkunat uusin tiivistein. Ajovalojen sähköt on jossain vaiheessa uusittu ja joka ikinen valo toimii. Samoin jarrut toimivat niin kuin pitääkin. Vaunu tulee perässä alitehoisellakin autolla hyvin huomaamattomasti.

    Tähtäimessä on saada vaunu ensi kesänä valmiiksi rakennettuna rekisteröityä ja tehtyä ensimmäinen koeretki.
     
  19. rodhot

    rodhot Gearhead

  20. manha

    manha Gearhead

    Nostellaanpa vähän tätäkin.
    Ajautui tontille puolivahingossa tuollainen SMV 12 ja nyt pitäis saada päätös aikaiseksi,että laitetaanko kuosiin vai kiertoon...

    [​IMG] [​IMG]
     
    isalmela tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!