Snap-on työkalut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja JesseX, 22.7.2011.

  1. makemydayjew

    makemydayjew 1st gear

    krome-vanadiumin valmistamat on parhaita, toiseksi tulee pudotajaunohda (dropforget)...
     
  2. SamiL

    SamiL Gearhead

    ... tai Würth...
    Aikoinaan, silloin kun suomalaiset eivät tienneet asioista sitäkään vähää mitä nykyisin, tuotiin tänne markkinoille kovalla metelillä JCPenney-akkuja, tavarataloketjun oma merkki sekin. Valmistaja kukalie. Annettiin ymmärtää, että olisi kyseessä oikein huippulaatumerkki. Kyllä varmaan jossain (toisessa) kehitysmaassa menisivät yhtä lailla huippumerkkeinä kansaan Pirkka-, Eldorado-, Rainbow- ja Euroshopper-tuotteet
    :rotfl:
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Mä en mielestäni ylistänyt enkä verrannut Snap-On:iin.
    Ne on ihan eri planeetalta, vaikka samasta maasta tulevatkin. Totesin ainoastaan että edullisesti noita romuja saa muualtakin jos ei kiinnosta maksaa Craftsman merkkisen hylsysatsin hintaa pelkistä hylsyistä.
    :wink:
     
  4. SamiL

    SamiL Gearhead

    Eivät Craps...Craftsmanit huonoja ole. Yleensä. Vuosia sitten ostin taltta- ja tuurnasarjan ja aika hyvin kestivät. Seuraava samanmerkkinen olikin sitten paljon pehmeämpi. Craftsmanin pyöristyneiden pulttien/mutterien aukikääntösarja on kestänyt oikein hyvin.
     
  5. virta

    virta Gearhead

    Vaikka Bilteman osat on huonoja niin työkalut mainettaan parempia,tuo paljastuu heti jos viittii myymälän asti vaivautua vääntelemään ja kääntelemään noita...
     
  6. unknown

    unknown 3rd gear

    Työkaluissa ei kannata olla kovinkaan merkkiuskoinen. Esimerkiksi Snap-on:in pihdit on lähinnä hellyyttävän näköisiä, kun niitä vertaa Gedoren tai NWS:n vastaaviin.
    Onneksi, tai ehkä siksi Bahcon pihtejä myydään Snap-on nimen alla.

    Nykyään on muuten olemassa "Bahco" ja oikea Bahco:
    [​IMG]
    Katsokaapas seuraavan kerran missä uudet Bahco:n työkalut on valmistettu, "Made in Taiwan" lukee lähes joka tuotteessa...
    Tosin... Tengtools on Tawanilainen firma.

    Myös Irimo nimistä tuotetta myydään maailmalla ja sekin tulee Taiwanista:
    [​IMG]
    Kyseessä ei siis ole kopio, vaan sama tuote myydään eri nimellä.
    Niitä oikeita Bahcoja on olemassa myös, mutta ne on aivan eri näköisiä, kuin se soopa mitä myydään joka rautakaupassa ja marketissa.
    Se juttu onkin siinä että kukaan ei oikeasti onko missä mikäkin työkalu on oikeasti tehty, onneksi USA:ssa pitää tuotteiden alkuperämaa merkitä tuotteeseen ja siellä se sitten lukee. Se tärkein kysymys tässä kohtaa on se; missä tehtaassa Bilteman työkalut oikeasti tehdään? Ja onko mahdollista että viereiseltä lijalta tulee jotain "laatumerkkiä"?


    Kauniin näköisiä on Snap-on avaimet, mutta minkälainen on sileä pinta pitää käsissä jos on rasvaa mukana, on jokaisen itse päätettävä. Gedoren avaimet on jopa liian karheita omasta mielestäni. Hazet tekee mielestäni parhaimmat avaimet, mutta osa niidenkin työkaluista on parempia muualla. Tärkein juttu on että itse menee näpelöimään työkaluja ja ottaa itselleen sellaiset mitkä miellyttää.

    Btw. Tälläistä settiä olen kasannut.
    Mielestäni kaunneimmat työkaluvaunut tekee Beta:
    http://i166.photobucket.com/albums/u84/ ... kaappi.jpg
    otin myös hylsysarjan kyseiseltä firmalta:
    http://i166.photobucket.com/albums/u84/ ... /betaa.jpg
    vähän avaimia ja sensellaita
    http://i166.photobucket.com/albums/u84/ ... ttaisi.jpg
    Pihdit otin Gedorelta, isommat pihdit NWS:ltä, kuusiokolot ehdottomasti Wera:a ja ruuvimeisselit Witteä tai Wera:a.
    Henkilökohtaisesti olen sitämieltä että Made in Germany pitää lukea työkaluissa, vaihtoehtoisesti Italy tai Sweden.
     
  7. unknown

    unknown 3rd gear

  8. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Bilteman sen isoimman sarjan piippuavaimet ainakin oli logoja lukuun ottamatta identtisiä Vata:n vastaavien kanssa. Muita Vatan työkaluja ei itellä oo ollukkaan, joten en osaa sanoa onko loputkin samalta linjalta.
     
  9. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Halvoillakin pärjää,harvemmin tavallinen autotalliharrastaja panee noita työkalujaan äärimmäisyyksiin. Sitten kun ne työkalut alkaa viihtymään kymmenenkin tuntia kädessä joka päivä niin huomaa eroja...Myös laatu. Ei ne kalliit työkalut ketään autuaaksi tee mutta onhan pro tekemisen meininki. :lol:

    Silti suosin noita "ammatti" merkkejä niin työssä kuin ulkopuolella. Ja kun aletaan puhumaan paljosta ruuvamisesta niin suosittelen lämpimästi ottamaan avuksi paineilmaräikät,akkukoneet jne. Säästävät niitä ranteita.Ei ole ihmiselle ominainen liike tuo räikänkin pyörittäminen,kuluu kyllä paikat.Mutta harrastajille ei niin paljon merkkaa nuo ergonomiset yms asiat.

    Ja yhdelläkään AUTOKORJAAMOLLA en ole nähnyt tehtävän töitä ns. kirvesmiehenvasaralla. :rotfl: >Tämän työkalun kun näen niin repeän aina.
     
  10. webcaddy

    webcaddy 1st gear

    No juu, eihän kirvesmiehenvasaralla ja autokorjaamolla ole mitään yhteistä :oops:
    Ellei rakenna tallia tai pura puulaatikossa sappunutta moottorilähetystä.

    Vasara on vain esimerkkinä tuotteesta jonka nimi ja maine on hyvä.

    Faija rakensi aikoinaan taloa 70 luvun alussa ja rahasta ja kaikesta oli pulaa, hänellä oli 50 luvun alun Mercedes-Benz 150 va? Hän myi kansipahviviallisen Mersun autoromuttamoon ja sai juuri ja juuri sen verran rahaa että sai ostettua kunnollisen vasaran talon rakentamista varten. Vasara on vieläkin käytössä, vaikka tahti on hieman hidastunut.
    Vasaran kahvasta erottaa vielä heikosti sanan Rocket. :D

    AJ.
     
  11. VilleTre

    VilleTre 3rd gear

    Hyvät vasarat tunnetaan kestävyydestään. 8) Hmmm,tosiaan itseäni uudelleen siteeraten kaikilla työkaluilla kyllä pärjää. Kunhan työkalu on oikeinpäin kädessä. :lol:
     
  12. rautasydän

    rautasydän 2nd gear

    -93 anttilan alelaarista ostettu sarja. Räikkä uusittu, hylsyt kaikki ehjänä :rotfl:
     
  13. JVesivalo

    JVesivalo 1st gear

  14. JVesivalo

    JVesivalo 1st gear

    Noniin! Tänään lunastin Snap-on kauppiaalta 22mm hylsyn ja oranssin irtokahvan, jonka aion istuttaa Bahcon räikkään. Maksoivat 25€ :wink:
     
  15. max

    max Double Gearhead

    Forssan Pick-Nickissä viime sunnuntaina annoin parhaalle kaverilleni Snap-On Kita-avain sarjan lahjaksi.(3/8:sta ylöspäin;olisko ollut 12-osainen).

    Olisittepas nähneet kaverin ilmeen kun sai tämän lahjan!!

    Ehkäpä em. mainittu kaverini Rinteen Kaitsu Jyväskylästä saa intoa moottorin rakentamiseen kunnon työkalujen myötä.
     
  16. unknown

    unknown 3rd gear

    On muuten aivan paras lahja idea, ostaa hyviä työkaluja lahjaksi.
     
  17. JesseX

    JesseX 1st gear

    Ens viikolla pääsee itekkin kehumaan tai haukkumaan snap-onia. Tuli tilattua parit räikät rapakon takaa.. 8)
     
  18. virta

    virta Gearhead

    mikä ois hyvä paikka ostaa laatutyökaluja?
     
  19. JesseX

    JesseX 1st gear

    Ite oon suurimman osan työkaluista ostanu ihan paikallisista autovaraosaliikkeistä, kärkkäiseltä jne. Ainakin täällä saa autovaraosa liikkeistä knipeksiä, kamasaa yms yms laatu vehkeitä. Ja vakio asiakkaana hinnatkin on kohillaan.

    Sähkö- ja paineilmatyökaluja on sitte tullu osteltua kärkkäiseltä ja firman kautta ahlselliltä.
     
  20. unknown

    unknown 3rd gear

    Omassa käytössä on nuo Kamasan työkalut kyllä antautuneet aika herkästi, että laatutyökalu en tältä kokemukselta voi suoaan myöntää. Täytyy ottaa muuama valokuva, kun ehtii, niin muutkin näkee.
     

Kerro tästä muillekin!