Sniper vie mielenterveyden

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja TMK, 21.9.2022.

 1. Vanhemmassa Sniper -ketjussa kauppailtiin kaikkea muuta Sniperista, paitsi ecua. Tuntematta tapausta, niin mietin, että olisko siinä ollut jotain vastaavaa.

  Silloin, mietin tollasta voisi käyttää jonkun muunkin moottorinohjauksen osana. Eli TBI 2.0.
   
 2. TMK

  TMK 2nd gear

  Joo, eiköhän tuota pystyne, ite oon kuullut että jotkut ajaa tuota sniperiä eri moottorin ohjauksella
   
 3. studio57

  studio57 Gearhead

  Ite veikkaisin jakajaa jos sieltä tulee synkat. Lämpölaajentuman jälkeen ei anturi löydä sykkaa ja sit kylmetessään välys jne semmoinen et homma skulaa
   
 4. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Sniperistä en tiedä, mut ei satu olemaan tuttavapiirissä jotakuta elektroniikkaoletettua, joka voisi mittareillaan katsoa anturien signaalit läpi?
  Ja johdotuksen. Moottorintienoo on haasteellinen ympäristö. On isoja ja pieniä virtoja, rungossa kulkevia virtoja, analogitekniikan kauhistus, suuria jännitteitä ja nopeita muutoksia, kuumaa, kylmää ja välillä kosteaa. Ihme, että mikään yleensä toimii.
   
 5. Kannattaa käydä kaikki muut vaihtoehdot ensin läpi. Mutta jos tulee olo, että tämä lähtee metallinkeräykseen, niin ehkä silloin.

  Saisikohan sen rpm-signaalijohdon metallisukan sisään. Se voisi suojata häiriöiltä. Jos niitä ylipäätään on.
   
 6. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Sukka suojaa joltakin muttei kaikelta. Joskus auttaa kierretty pari. Usein etäisyys häiritsijään nähden. Kun näissä tuntuu usein (tulee lueskeltua useampaa foorumia ja lärvikirjaa) on tuo hetken päästä ei toimi, niin semmosta tarkastelisi helpommin ulkoisella mittalaitteella. Varsin nämä triggerit tuntuvan olevan ”akilleen kantapää”. Mullakin taisi olla tenu-Dartissa kateissa nokan asentotieto (joka tulee entisestä ja nykyisin muusta toiminnosta tyhjennetystä virranjakajasta). Auto sammui kuin seinään kun laitoin sekventiaalisen ruiskutuksen päälle. Se tarvitsee em anturin. Katsoin oskilloskoopilla signaalin kunnolliseksi. Maxxecun sisäinen ”skooppi” ei löytänyt signaalia. Vaihtelin joitakin asetuksia ja hups, yhtäkkiä se signaali oli (mitään johtoja muuttamatta) siinä missä pitikin. On hall sensori joten ei ole kovin herkkä häiriöille. Sit vaan sekventiaalinen käynti päälle. Eli anturissa ei silloin ollut mitään vialla, mutta ecun asetuksissa oli ja lopputulos näytti siltä kuin anturi (triggeri) ei toimi…
   
 7. TMK

  TMK 2nd gear

  Jakajaa on yritetty jäähdyttää kylmäspreillä, ei ollut vaikutusta
   
 8. TMK

  TMK 2nd gear

  Itellä
  Singnaalijohdot on kierretty ja alumiiniteipin sisällä, joka on maadoitettu toisesta päästä, samoin lambdan johdot on teipattu, mut joo siis häiriötä ei kylläkään datassa ole
   
 9. TMK

  TMK 2nd gear

  Pitää vielä käydä asetukset läpi ja yrittää ladata se uusin päivitys, itellä ei älli riitä syvellisempiin säätöihin mitä ohjekirjassa neuvotaan
   
 10. TMK

  TMK 2nd gear

  Ei oo lähipiirissä alan harrastajia. Sillä on hyvä viimeinen vaihto ehto että suostuvat tekee tuon testauksen niin pääsen eliminoimaan jotain pois, Hall anturin oon mitannut holleyn ohjeiden mukaan yleismittarilla, ja sillä mitattuna näytti olevan ok.
   
 11. Jotain tämmöistä ajattelin:

  [​IMG]
   
 12. TMK

  TMK 2nd gear

  Sniperi kävi us partsissa penkki testissä, ja toimi kuulemma kuin unelma, olivat reilun tunnin käyttäneet. Nooh saipahan ohjainlaite vian pois suljettua, ei tässä muuta taida enää voida olla kun tuo jakaja. Pitää varmaan alkaa hommaileen erilaisia sytkävehkeitä, näistä vois ottaa suosituksia kun ei oo pahemmin kokemusta, liekö tuo sniperin puola toimii muittenkin kuin hypersparkin kanssa? On kyllä turhautunut olo, mutta ei tässä kiirettä, kuhan talven aikana saa pelaamaan:)
   

Kerro tästä muillekin!