Soodapuhallus kokemuksia

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja maline, 11.2.2018.

 1. maline

  maline 1st gear

  Eli millasia kokemuksia arvon raatilla olis soodapuhalluksesta? Kun pitäs saada valtran MUOVIT puhdistettua maalista ja ostin motonetin muutaman kympin alakannuhärpäkkeen ja itkuahan meinas jo alkaa tulla.. Onko kokemuksia esim tästä https://www.karkkainen.com/verkkoka...da--ja-hiekkapuhalluskannu-soodapuhallus#spst

  Tai IKHn ~450e maksava kärry?

  Tuon valtraprojektin jälkeen sitte saiskin käyttää saumojen, peltien, sunmuiden vaikeiden paikkojen puhistukseen. Vai oisko ihan jotain muuta, millä saa muovit ehjänä puhtaiks, hiominen ei tuu kyseeseen niin hankalista paikoista.
   
 2. NorthElite

  NorthElite 3rd gear

  Soodakide tarvii paljon vauhtia/ilmaa toimiakseen. Itse siirryin ostopalveluihin kun ilmantuotto ei riittänyt ja täytyy todeta että se oli viisas päätös. Onnekseni sooda/lasimurskapuhallus palvelua on ollut saatavilla. Kokemukset omasta sooda/hiekka puhalluslaitteistosta ei oikein vakuuttanut. ...ainakaan mitään vakavasti otettavaa ei saanut aikaan.

  Puhalluskaappi ja lasimurska on ollut hyvä pienemmille osille. Isot osat ammattilaisen luona puhtaaksi. Meidän kompura tuottaa alle kuution ilmaa minuutissa.
   
 3. Anza

  Anza 3rd gear

  Soodalla saa maalit pois, mutta sooda työntyy ilmeisesti puhalluksessa kaikkiin väleihin. Sit imee kosteutta ja turpoaa ulos. Saumakohdista lähti pohjamaalit irti. Mielestäni putsailin ennen maalausta normaaliin tyyliin. Kohdat joissa oli kaksi peltiä päällekkäin, siinä työnty jotain vaaleaa välistä.
  Ite suosin hiekkaa jatkossa.
   
  Muokattu: 12.2.2018
 4. maline

  maline 1st gear

  Ostin tollasen soodapuhalluslaitteen, oli soodan puhalluksessa hyödytön, ainakin vaikka oli 2 water trappia ja kuivaa soodaa. Hiekkapuhaltimena sensijaan toimi yllättävänkin hyvin, vaatii vaan oikeesti ison kompuran, että saa vähän pitemmän aikaa puhallettua.
  Puhalsin ison varltran muovit mukavan kevyesti, eikä muutakun vähän p320 perään ja avot.
   
 5. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Minä menin erehdyksissäni puhaltamaan Camaron ovien muovisia alapaneeleita soodalla, tarkoituksenani saada pinttynyt lika pois. Ensinnäkin auringonpolttamasta muovista lähti pintakerros sieltä täältä pois, ja toisekseen pinta oli kaikkea muuta kuin kaunis ja puhdas.
  Pilalle menivät siis. Minun mielestäni sooda kuuluu keittiöön eikä autotalliin...
   
 6. toyopet

  toyopet Gearhead

  Kaverilta sain sen sodablastin pikkukannun lainaan (ollut jo pari vuotta) ja olen sillä maskin osia puhallellut, pikkukompuralla pikkutöhäyksiä.
  Ihan hyvin lähtee varsinkin, kun ne on muuten ihan mahdottoman työläitä putsata. Ja niihin ei tule maalia.
  Kokeilin viime keväänä auton oveen ja lähti siitäkin vanhat maalit pois. Pesin sitruunahappoliuoksella ja sihinä kävi. Mutta pohjamaali ei tarttunut. Joten pesu uudelleen vähän jäykemmällä sitruunahappoliuoksella ja oikein tarkasti.
  Nyt näyttäisi pysyneen.

  Mutta ei tuolla pikkukannulla ja pienellä kompuralla kannata mitään isoja edes yrittää. Tuoton hiipuessa soodaa kyllä pöllyä mutta ei se enää mitään ota.
   
 7. ramman

  ramman Gearhead

  Mulla on kans toi sadablastin pikkukannu. Ei todellakaan kannata mitään isompia tolla yrittää. pikkuosiin kyl suhtookoo laite.
   
 8. cdi

  cdi Gearhead

  Sitruunahappo on vähän väärä aine tai ainakin viimeinen käsittely kannattais vetää fosforihapolla sitä ei tarvi edes pestä pois ja tartunta on taattua.
   
 9. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Ite hommasin Puuilosta kaapin (mielestäni sama kuin IKH:n mutta kolmanneksen halvempi) ja IKH:lta kompressorin 440 l imutuotolla (hinta tosin oli aika paljon edullisempi kuin tuossa linkissä). Tyytyväinen olen ollut ja kompressorin tuotto riittää mielestäni juuri ja juuri, jos ei ihan isoimmalla suuttimella puhaltele niin kyllä se 5 bar jaksaa pitää.

  Suurimmat ongelmat on olleet näkyvyys kaapin sisälle ja suuttimen tukkeutuminen kosteudesta tai irronneesta maalisilpusta. Kompressorin oma vedenerotin ei erota kyllä yhtään mitään, lisäsin letkuun erillisen, niin sillä lähtee.

  Pari vannesarjaa tuolla on tullut puhallettua ja jotain pikkunippeliä. Onhan se kyllä hidasta verrattuna lasikuulaan (hiekkaa en tuolla ole vielä käyttänyt), mutta jos pinta ei saa muokkautua, niin eipä juuri vaihtoehtoja taida olla. Maalinpoistoaineella kannattaa ottaa enimmät ensin.
   
 10. toyopet

  toyopet Gearhead

  Siinä hädässä ei tainnut justiin olla fosforihappoa ja toisekseen kyseessä oli kuitenkin ihan semmoinen sileä kohde eli se oven ulkopelti, mistä pysty hyvin pesemään hapot pois.
  Nyt on kyllä kaapissa fosforihappoa mutta ei ole tarvinnut mitään puhaltaa...
   
 11. rb

  rb Gearhead

 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tässä teknisessä huippuluomuksessa on hyvä hintalaatusuhde. Tarpeet löyty kotua ja prisman ruokaosastolta ostin vaan ruokasoodaa pari tölkkiä. Semmosia maitotölkin näköisiä. Käypi muuten tuo sooda närästykseenkin hyvästi, kokemusta on. Puhalsin tommosella mp:n pytyn ja kannen ja jälki oli hyvä.

  http://www.how-to-build-hotrods.com/soda-blaster.html
   
  sleepercooler tykkää tästä.
 13. valpas

  valpas Gearhead

  Joku, joka autoja maalailee ammatikseen, niin puhallutti soodalla kaks autoa. Ei nykyisin enää puhalluta soodalla maalattavia autoja.
  Mullakin on pari vuotta ollu sooodakannu, mutaei oo vielätullu kokeiltua. En oo muistanu siinä tilanteessa, kun on ollu tarve. Enkä muista, mihin sen oon jemmannu.....
   

Kerro tästä muillekin!