Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    Eiköäs Tsekkien kuten monen muunkin Saksan miehittämän maan ilmavoimat toimineet sodan aikana Englannista käsin ja saivat sitä liittoutuneiden koneita taisteluun Saksaa vastaan.
     
  2. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Sorry! :oops: -Sekoitin Hollannin ja Tsekin tunnukset. Katsoin tollei puolihuolimattomasti, on se ympyrä ja värit melkein samanlaiset, kun äkkiä katsoo.... :oops:
     
  3. makemydayjew

    makemydayjew 1st gear

    juu, tiedan etta taa ei oo myyntipalsta mutta kerron kuiteskin etta olis ostettavissa multa yhtys valtain ilimavoimain manuaali 51-38 eli mittarilentamisen teoria kirja , viimesimmat paivitykset toukokuu 1956,kasittaa instrumenttien rakenteen ja toiminnan ja tulkinnan, radiotouhut , lennonjohto, saa periaatteet ja kaytannot, on lontoon kielta ja ei oo tarkotettu yleiseen jakoon eli on ollu aikanaan pikkasen niinku hys-hys hommia, hinta kalliit 50 euroo+pk...
     
  4. perkele

    perkele Gearhead

  5. rane58

    rane58 Double Gearhead

  6. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Tässä taas pari viime viikkoina kuvattua esimerkkiä Kymenlaakson metsissä yli 70 vuotta lojuneesta neuvostometallista. Ekassa kuvassa pudonnut DB-3M ja jälkimmäisissä SB-2bis.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  7. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Ohhoh... :eek: Onhan kalutut raadot.... :)
    -Vieläköhän olisi "löytämättömiä" koneen raatoja jossain? :wink:
     
  8. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Veikkaan että jossain päin Lappia saattaa pari konetta vielä olla. Valtaosa pudonneista ja varmasti kaikki etelä- Suomen raadot on paikallistettu jo aikoinaan ja puolustusvoimat on kuljettaneet palaset pois varaosiksi ja kierrätykseen. Lentokonealumiini on ollut arvokasta tavaraa aikoinaan. Nuo ylläolevat paikallejääneet pikkusilput on aikojen kuluessa kerätty lähimaastosta samaan kasaan.
     
  9. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Olipas taas mahtavuutta kun Power Meetin yhteydessä ilmoissa kieputteli sotakoneita taivaalla, mm. Mustang P-51. Kiitos, Biltema. Vaan onko kellään tietoa mitä lensikään perjantaina cruisingin yhteydessä taivaalla muodostelmassa?
     
  10. Teukku

    Teukku 3rd gear

    Joo, oli kyllä tuon mustangin sävelet aivan mahtavat.

    Noista muista koneista mulla ei ole mitään tietoa,
    mutta bonggasin ne kans Västeråsin taivaalla...
     
  11. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  12. palotila

    palotila Gearhead

    Arvailun puolelle menee, eka näyttää vähän DC-6:lta, 2 keskellä muistuttaa Saab Safiria joka oli suomessakin koulukoneena. Viimeisin on ehkä jokin amerikkalainen koulukone.
     
  13. max

    max Double Gearhead

    Viimeinen koneista kuvassa on AT-6 Texan ja ensimmäinen voisi olla joku Brittiläisen insinööritaidon voimannäytteitä,muistuttaa Vickers Viscountia.
    Kaksi muuta todellakin Safir koulukoneita.
     
  14. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Re:

    tässä ainakin kova vastus http://fi.wikipedia.org/wiki/Dornier_Do_335
     
  15. J.J. Laakso

    J.J. Laakso Gearhead

  16. rane58

    rane58 Double Gearhead

  17. max

    max Double Gearhead

    Yksi nopeimmista taisi olla P-51 H (Lightweight version) joka tosin ei ollut mukana WW2 sodassa.499 MPH kulki parhaimmillaan testeissä.
     
  18. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Re: Re:

    ainoa http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... sonian.jpg

    http://www.youtube.com/watch?v=jK8ydLY5QHQ

    Do 335-konetta ei ehditty käyttää taisteluissa. Tunnettu hävittäjä-ässä Pierre Clostermann tosin kertoo muistelmissaan kohtaamisestaan Do 335-koneen kanssa. Yksinäinen saksalaiskone pakeni nopeutensa turvin. Wikipedia .
     
  19. max

    max Double Gearhead

    Pierre Clostermann on/oli harvinaisen kova jätkä ranskalaiseksi.Suosittelen lukemaan hänen kirjansa "Suuri Sirkus",hävittäjälentäjän elämä ei ollut Hollywood tyyppistä menoa silkkihuivi kaulassa ja pepsodent hymy,vaan jatkuvaa kamppailua kuolemanpelkoa ja väsymystä vastaan.
     
  20. Tumi

    Tumi 3rd gear

    Viime aikoina olen tutustunut Immolassa ja Utissa toimineeseen osasto Kuhlmeyhyn ja mm. bongannut 3 heidän koneen tuhoutumispaikat. Siellä oli myös melko kovia äijiä; esim. Erich Rudoffer keräsi sotalennoillaan yhteensä 222 ilmavoittoa ja ammuttiin alas 16 kertaa, 9 kertaa pelastautui laskuvarjolla. Immolassa saksalaislentäjien elämä oli pääasiassa syöksypommituskeikkoja ja niistä palautumista, kuohuviiniä ja konjakkia oli kuulemma varattu riittämiin.
     

Kerro tästä muillekin!