Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Kaikki topicin nimen kriteerit täyttävä filminpätkä

     
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Vajaa varttitunti Arado Ar 234 koneesta

     
    Inlinee, Seevu ja kerkko tykkäävät tästä.
  3. max

    max Double Gearhead

    En ole nyky sotilasilmailun asiantuntija,mutta uutisissa oli taas juttua että kohta ratkaistaan mikä lennokki Suomeen seuraavaksi tulee ja pisti miettimään,että mihinkä paskaan sitä veronmaksajien rahoja taas pannaan.

    Useampi vuosi sitten ostettiin sumujen saarelta(Englannista) romukuntoisia Grob alkeiskoulutuskoneita nykyisen Vinkan seuraajaksi.
    No tästä seurasi se,että Grobbin tehdas otti nokkiinsa kun emme ostaneet uusia koneita heiltä ja näin eivät myy mitään varaoasia näihin meidän romuihin.Ja homma kestää...

    Vihervassari akkamme pitävät hallituksessa huolen siitä,että Amerikasta ei osteta enää yhtään mitään.
    Katse heillä suuntautuu tottakai Ruotsiin ja sieltä ostamme toisen toimimattoman systeemin,kun Jenkkilästä olis tarjolla tuttu ja turvallinen Super Hornet helpoksi jatkajaksi...
     
    Muokattu: 20.11.2021
    Seevu tykkää tästä.
  4. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    max:illa hyviä mielipiteitä. Mutta kun se ei ole hallitus joka päättää, vaan koko eduskunta. Eli jokaisen pitää nyt mielessään pohtia, mitä se oma valittu ehdokas oikein ajattelee; voiko siihen luottaa? Ja että oliko se sahanomistaja/BB asukas/kehonrakentaja/iskelmätähti/kiekonheittäjä/populisti sittenkään se oikea ratkaisu.
     
  5. max

    max Double Gearhead

    Olishan se hienoa että sen 10 miljardia vois käyttää johonkin järkevään eikä mihkään tappovehkeisiin.
    Mutta kun nyt on taas tämä hullu jätkä Putin naapurina joka ei arvoiltaan juurikaan eroa Stalinista.
    Nämä diktaattorithan arvostavat naapurin ainakin näennäisiä lihaksia.Sick World.
     
  6. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Tarkoitatko siis tosissasi että kaikkien pitää muuttaa Helsinkiin/Uudellemaalle jotta kaikki pääsisivät äänestämään vihreää naista?
     
  7. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Eipä nuo jenkitkää ole sen kummosenpia ko läntisen pallonpuoliskon "ryssät", toimiensakkaan valossa.

    Molemmille ryssille me ei oltais mitään muuta kun puskurivyöhyke, joten kunhan valinta ei ole itäset tahi läntiset ryssät, ni näkisin et voitolla ollaan.
     
  8. Stratos

    Stratos 2nd gear

     
    Roger that tykkää tästä.
  9. Kähmy 545

    Kähmy 545 Gearhead

    Ylläpito poistaa, jos näkee tarpeelliseksi.
    Tuli kaverin kanssa väittiely, asiasta,
    että kuinka tarkkaan hävittäjälentäjä tietää esim. sijaintinsa,
    vaikka naapurimaan ilmatilaan nähden?
     
  10. Weijari

    Weijari Gearhead

    Riippuu mitä tekniikkaa on käytössä. Jos lasketaan satelliittipohjaiset järjestelmät pois häirittävinä laitteina, niin jo 60-luvun alussa military hightechillä (eli astroinertiapaikantimella) päästiin n. 90m tarkkuuteen.
     
  11. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/79e6f158-afb8-4cb2-8338-558282389afd
    "Kuoreveden Hallista nousseet MiG-koelentäjät tapasivat lentää sata kilometriä länteen ja kääntyä kymmenessä kilometrissä 180 astetta itään. Sitten mentiinkin talla pohjassa korkealle.

    – Laella oltiin siinä Mikkelin ja Savonlinnan luona. Kaarroin siellä yleensä vasemmalle, Suomi kun levenee pohjoiseen. Kerran kaarroinkin oikean kautta. MiG kääntyy tosi hitaasti, kun vauhtia on kaksituhatta, kertoo Jyrki Laukkanen.

    – Katselin, että vasemmalla on Saimaa. Rupesin funtsaamaan, että ei pihkura, se on iso järvi ilman saaria. Se olikin Laatokka! Tulin laskuun ja kysyin pojilta, onko kukaan soitellut. Ilmeisesti en mennyt yli."
     
    Seevu tykkää tästä.
  12. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Yliäänipamaus oli ennen tuttu ääni | Keski-Suomi | Keskisuomalainen (ksml.fi)

    "MiG-21- ja Draken-koneiden aikana äänennopeus ylitettiin paljon useammin mantereen yllä kuin nyt, korkealla tietysti. MiGien koulutusohjelmaankin kuului lento kaksinkertaisella äänennopeudella niin sanotuilla Savonlinnan raiteilla.

    Raiteille lähdettiin Kuopiosta kohti Savonlinnaa, jonka yllä kaarrettiin vasemman kautta takaisin tulosuuntaan kohti Kajaania, noustiin 13 kilometrin korkeuteen ja kiihdytettiin kahden Machin nopeuteen. Sitten taas kaarros ja liuku takaisin kohti Kuopiota."
     
    Seevu tykkää tästä.
  13. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Pari RATO kuvaa tähän mennessä suurimpien "pirskeitten" ajalta

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Seevu tykkää tästä.
  14. Larry

    Larry Double Gearhead

    Tässä dokumentissa Wind muistelee saattotehtävää, noin 31min kohdilla:

     
    4d sedan ja kerkko tykkäävät tästä.
  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Taannoista tapahtumaa kuvaavassa filmissä on yksi humoristinen kohta

     
  16. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

  17. hmr66

    hmr66 Gearhead

    ASENTAJA ja kerkko tykkäävät tästä.
  18. Roger that

    Roger that 1st gear Bannattu

    Sallinette jos hieman lainaan palstalla yleisesti esitettyä alatyylistä kielenkäyttöä:

    Niin vain demokraattisesti valittu Suomen valtion nykyinen "ämmistä" koostuva "viherv*ss*ri-dem*rihuor*hallitus" meni ja napautti tänään yksimielisen päätöksen hankkia Suomen puolustamiseksi 64 kpl F-35 hävittäjiä.

    Mites nyt suut pannaan te isänmaan toivot ja tosipatriootit? Oliko sillä hallituspohjalla lopulta mitään merkitystä HX-hävittäjähankevalinnassa? (Vastaus: ei ollut)
    Tai ehkä hallituksen naiset näkivät tämän keskustelupalstan F-35:n esittelyvideon, ja tulivat sen avulla vakuuttuneiksi F-35:n suorituskyvystä ja paremmuudesta?

    Muistanko väärin, mutta eikös jollakulla tämän keskustelupalstan sketsihahmoista ollut F-35:n hankinnasta jo alunperinkin itsestään selvä intuitio?
     
    Muokattu: 10.12.2021
  19. Larry

    Larry Double Gearhead

    Aimo Lahden poika, Olavi menehtyi lento-onnettomuudessa Me 109:n ohjaimissa:

    "
    Perhetragedia jatkosodan lopulla

    Aimo Lahti ja Ida Lassila (s. 1890) solmivat avioliiton lokakuussa 1919. Heidän ainoa lapsensa Olavi (s.1921) oli lahjakas piirtäjä ja piirsi joskus puhtaaksi myös isänsä asesuunnitelmia. Ilmailusta innostunut nuorukainen sai hävittäjälentäjän sekä reserviupseerin koulutuksen välirauhan aikana.

    Keväällä 1944 luutnantti Olavi Lahti sai siirron hävittäjä-ässän, majuri Eino Luukkasen komentamaan Hävittäjälentolaivue 34:ään, jossa toimi Messerschmitt Bf 109 G6:n ohjaajana. Luutnantti Lahti menehtyi 18.5.1944 Utissa, kun hänen koneensa iskeytyi nousun jälkeen metsään ja syttyi palamaan. Ainoan lapsen kuolema oli lapsirakkaille vanhemmille ylitsepääsemätön paikka."
    https://www.reservilainen.fi/uutiset/mika_asesuunnittelija_aimo_lahti_oli_miehiaan
     
  20. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Oliko Olavi sen "mersumetsän" uhreja? Konetyypillä oli taipumus kallistua herkästi nousuvaiheessa taitamattoman käsissä.
     

Kerro tästä muillekin!