Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  2. IL:n juttu kertoo, että nyt palloja Romaniassakin ja siellä ollaan vähän niitä igmettelemässä suomalaisellekin tutulla koneella. Aika jännällä värityksellä:

    [​IMG]
    Kuvassa Romanian ilmavoimien MiG-21 lentokone British Royal International Air Tattoo -tapahtumassa vuonna 2019. [AOP]
     
  3. hmr66

    hmr66 Gearhead

  4. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    japetalk ja kerkko tykkäävät tästä.
  5. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    japetalk ja kerkko tykkäävät tästä.
  6. japetalk

    japetalk 1st gear

    Vaikkei monta sotakonetta tuossa näkynytkään, niin niillä lentäneitä toki, just ennen ehtoouutisia. Mun mielestäni kattomisen väärti, vaikka jo ennenkin nähty: https://areena.yle.fi/1-452755 .
     
    kerkko tykkää tästä.
  7. max

    max Double Gearhead

    [​IMG]
    Sotakone se tämäkin varmaan on.Vai pitäskö sanoa drooni,kun tuntuu että kaikki suurinpiirtein lokin kokoiset ovat drooneja.
    Armeijan maalikone siis jonka valjastin rauhanomaiseen sunnuntai lennättelyyn.Intissä noissa käytettiin 15cc Webra Speed motteja,mutta minulta löytyi vaan jenkkiläinen
    11cc KB motti.
    Mutta ei vaan ole KB riittävän tehokas tuohon,no mikä lääkkeeksi jotta lentäisi.Potkuriin vähemmän nousua/lapakulmaa.Sama tilanne kun välitys vaihdetaan 2.73 4.11 välitykseksi.
    Myös mottien painoissa eroa,tästä syystä nokassa vannepuntteja.
    Muhun otettiin yhteyttä josko haluaisin myydä tuon Ukrainaan drooniksi,mutta kerroin että ei ehkä sovellu tappotyöhön ja homma jäi siihen.

    P.S Huomaa ruuvari vasemmassa kädessä väärinpäin.Kakstahti motti kun lyö sormille veitsenterävällä potkurilla,niin sen pyöräyttää käyntiin mieluummin vaikka ruuvarilla.
     
    Muokattu: 4.3.2023
    Dataviilaaja, Seevu, japetalk ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. kerkko

    kerkko 3rd gear

    Iso rohjo 11-kuutioiselle? Avaruustekniikan tekosia? Hieno kone! Isompaa kaasuttimenkurkkua, lisää nitroa? Jos lisää nitroa, todennäköisesti paitsi kylmempää tulppaa, myös lisää kannentiivistettä. Parempaa potkuria. APC on kamalan näköinen, mutta yllättävän hyvä. Jos moottori ei jaksa, pienempää halkaisijaa mutta samaa nousua. Jaksaako sitten taas lennokki lentää? Ehkä helpoiten uusi moottori? Lennokit.net -palstalta saa varmaan käytetyn kaksi- tai nelitahtimotin hyvin edullisesti. Nelarilla voisi olla maukas, pääsisi nokkapainoistakin samalla?
     
    max tykkää tästä.
  9. max

    max Double Gearhead

    Juu,no hätä mulla on hyllyssä uusi 20cc Thunder Tiger mikä kyllä jo riittää tuohon.
    Thunder Tiger on Kiina romuja,mutta kai sen lopulta saa pelittämään.
    On siis avaruustekniikan tekele.

    P.S löytyis kyllä tuohon myös amerikkalainen K/B 100 DF Race Engine.17000rpm.5hp.
    Siinä sitä olis taas tuulipukuporukka(rahvas) ihmeissään Vantaan Petikossa suu ammollaan maailman ihmeistä.
     
    Muokattu: 4.3.2023
    kuula ja kerkko tykkäävät tästä.
  10. Samaa aihetta vielä:

    Dronetaistelu tallentui videolle Ukrainassa: "Tähdet asettuivat kohdilleen" – tämän lennokit ovat mullistaneet sodassa

    Sodan osapuolet ovat käyttäneet niin sotilaskäyttöön tarkoitettuja lennokkeja kuin kaupallisiakin versioita.

    Ukraina jakoi hiljattain videon Donetskin alueelta Vuhledarista lennokkien taistosta, jossa Ukrainan lennokki torppasi Venäjän lennokin maahan. Katso tilanne pääkuvan videolta!

    – Näin vihollisen dronen. Raportoin, että näin sen. Sitten sain käskyn ampua sen alas keinolla millä hyvänsä. Lensimme dronemme heitä kohti ja yllättäen se (Venäjän drone) alkoi lentää meitä kohti. Sanoisin, että silloin tähdet asettuivat kohdilleen, ukrainalaissotilas Danylo kertaa tilannetta uutistoimisto Reutersille.
     
  11. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Päämininisteri Sanna Marinin mukaan Suomen Hornettien luovuttamisesta Ukrainaan voidaan keskustella.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000009446972.html

    Tekisi mieleni kirjoittaa että Sannalla on lähtenyt homma lapasesta mutta enpä kirjoita. Ylläpito tai sellaisena esiintyvä saattaa muuten taas uhkailla banneilla.
     
    maxvo2, kerkko ja 63S88 tykkäävät tästä.
  12. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Hornetit vaan ukrainaan,, vittuako niillä, ryssäthän sotii ukrainassa. Äänestä SDP . Kohtaha myö saahaa niitä USAlaisia hirmuhävittäjiä amerikasta mitä myö änestettiin, että joutaaha nuo paskahornetit, mitkä joku elisapetreeni ,,, varmaan ryssä. Tänne jostain haali.

    Itse kannatan juurikin tuota F35 hankintaa. Elämässä pitää olla edes vähän huumoria,, ja runkkua.
     
  13. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Sanna pelaa sisäpolitiikkaa. Mukava keskustella tyhjästä, mutta osa pollöistä äänestäjistä kuvittelee että tuossa keskustelussa olisi jotain realismia. Ihan kuin noista voitaisiin luopua.
     
  14. Se on kivempaa heitellä kansaiväliselle lehdistölle (typeriä) ideoita, kuin keskustella kotimaassa siitä, että mistä seuraavan hallituksen on leikattava.
     
    maxvo2 tykkää tästä.
  15. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    No mutta voidaanhan siitä keskustella. Keskustelun lopputulemaksi ennustan, että niitä voidaan antaa aikaisintaan 2026, ja silloin ne on niin lähellä elinkaarensa loppupuolta, ettei ole mitään järkeä alkaa rakentaa niille infraa ja kouluttamaan pilotteja.

    Naapuri saisi jo laitella Gripeneiden tuotantolinjat valmiiksi, mielellään jo aloitella kolmivuorossa tuotannonkin.
     
    kerkko tykkää tästä.
  16. max

    max Double Gearhead

    Marinin ulostulo osoitti sen kuinka tietämätön hän on asejärjestelmistä ja ylipäätään sodankäynnistä.
    Pitäisikö pääministerin sitten ymmärtää näistä enemmän,vai onko vastuu vaan Kaikkosella ja kumppaneilla?
     
  17. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tätä vähän ihmettelen kun sanotaan että F-18:t alkaa olla loppuun lennettyjä, Norjan ja Israelin vanhoja F-16:ia lentää toista kymmentä aggressor-touhuissa USA:ssa ja ne on kuitenkin 70-luvulla valmistettuja vehkeitä. Tuskin Suomessa on lennetty suhteessa niin paljon enempää, vai onko F-16 laskennallinen elinikä vaan niin paljon pidempi kuin tukialuskäyttöön tehdyn F-18?
     
  18. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Juttelin tuosta aiheesta erään asiasta tietävän kanssa ja hän sanoi että Jenkkien koneilla lennetään pääosin siirtolentoa ja Suomessa niillä harjoitellaan joten rasitus on huomattavasti kovempaa vaikka lentotunnit on samat
     
    kerkko tykkää tästä.
  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Joo, Suomessa niillä harjoitellaan.
     
    kerkko tykkää tästä.
  20. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Tarkemmin siis jenkeillä lentotunteihin sisältyy paljon siirtolentoa, koska heillä harjoitusalueet ja -ilmatilat on kaukana. Täällä taas päästään heti asiaan, siirtoa tulee vähän.
     

Kerro tästä muillekin!