Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. raaseriruiseri

    raaseriruiseri 2nd gear

    Sotalintu se on ollut tämäkin. Ostettiin sodan jälkeen Liittoutuneiden varikolta Suomeen. Todella hienua kyytiä hienolla koneella, käytiin Turku AirShowssa viime kesänä! Kannattaa liittyä DC-3 -yhdistykseen, ja pitää Vanha rouva ilmassa.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. 63S88

    63S88 Gearhead

    Samalla lennolla on oltu. :D Ja myöskin suosittelen kyseistä yhdistystä ja lennothan ovat todella mahtava kokemus aina uudestaankin. Jep.
     
    raaseriruiseri tykkää tästä.
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  4. superbird

    superbird Gearhead

  5. max

    max Double Gearhead

    Lepopäivien ratoksi on tullut luettua Walter Wolfrumin omaelämäkertaa "Tuntematon pakollinen" (Koala kustannus).
    Eli kaveri syntynyt 1923 ja oli sitten itärintamalla lentueenpäällikkönä vähän yli 20 vuotiaana Messerschmitt laivueessa.Siis samanikäisenä kun meidän nuoret kaivaa nenää ja leikkii puhelimella sanoen "niinku vittu".

    No joo,ehkä hieman kärjistäen meidän tulevaisuuden sankareistamme,mutta jokatapauksessa jos osakin tästä omaelämäkerrasta on totta,niin aivan hirveitä ovat olleet kokemukset nuorella ihmisellä.Puhumattakaan siitä vastuusta mikä ihmisen on täytynyt aivan pentuna ottaa.

    Jälkeenpäinhän Walter Wofrumkin arvostelee ylintä johtoa ja natsien järjestelmää.Samankaltaista arvostelua on tullut luettua muidenkin saksalaisten hävittäjä-ässien kirjoista;tiedä sitten onko kalastelua tai kilven kiillottamista menneisyyden ajatuksista.
     
    raaseriruiseri tykkää tästä.
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Mä olen monesti miettinyt ihan samaa että noi oli pääasiassa ihan nuoria poikia jotka lähetettiin toisiaan tappamaan... Hurjaa touhua. Mulle muuten max ajautui kasa sun vanhoja kirjoja, nyt on kesken Knoken "Suuri metsästys".
     
  7. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    En tiedä, voiko tuohon lentäjien ikään vaikuttaa sekin, että sehän on (ainakin tuohon aikaan ja etenkin 1. maailmansodan kangaspuiden aikaan) aika hurjapäiden hommaa. Melkein siis niiden hommaa, jotka ovat "nuoruuden typeryyksissään" ovat taipuvaisia ottamaan suurempia riskejä, verrattuna varttuneempiin.

    En tiedä, mutta tulee väistämättä mieleen joku tällainen teoria. Kun samalla tulee jotenkin mieleen Werner Mölders ja lempinimensä "Vati" eli "isukki" ... ja tää jätkä oli kumminkin Ranskan/Britannian taisteluiden aikaan about 26-27 vuotias, eli ei edes miehen iässä...

    -JJ-
     
  8. JKF

    JKF Gearhead

    Kirjassa murtuneet mielet on käsitelty tuota ikäkysymystä aika laajasti. Useampia vaikuttavia asioita siinä, mutta päällimmäisenä kai se, että nuorilla miehillä on tarve näyttää että pärjäävät ja olis häpeellistä näyttää, että psyyke ei kestä. Sama ilmenee myös upseereilla.
     
  9. ari vw

    ari vw Gearhead

    Selailin tossa tilastokirjaa luftwaffen tappioista---kiivaimpina taistelukuukausina hävittäjäyksiköiden menetykset olivat 30-60!% (60%="big week") koko vahvuudesta--ei siinä pääse porukka "ikääntymään"

    ps,yksityiskohta Normandian maihinnousun ajalta: 2 viikon ajalla tappiot olivat 75% saatavilla olevista lentokoneista. aika rajua.
     
  10. max

    max Double Gearhead

    Tämä kuuluisi myydään osioon,mutta helpommin on varmaankin täältä "ruudinkatku" osiosta huomattavissa.Muutama hyväkuntoinen laatukirja myynnissä,ja ainoastaan koko köntti ei pipetillä.


    -Johannes Steinhoff,Messerschmittit Sisilian yllä
    -Walter Wolfrum,Tuntematon pakollinen
    -Tony Holmes,Taistelu ilmojen herruudesta
    -Stephen E.Ambrose,Taistelutoverit
    -Jak P.Mallmann,Harmaat sudet
    -Robert Harris,Kolmannen valtakunnan salaisuus
    -Veikko Huovinen,Veitikka
    -Ville kaarnakari,Finljandija
    -Richard Overy,Kolmas valtakunta kronikka

    100€ tai vaihto sheetmetal SBC venakoppiin.

    P.041-526 327 8
     
  11. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Here we go again... Millasia venttiilikoppia kaipaat?
     
  12. max

    max Double Gearhead

    Alumiinista kasaan hitsatut,näitä kai sheetmetal kopiksi kutsutaan,ja muunmuassa raasereissa olen näitä nähnyt.

    Robert Harrisin kirja,Kolmannen valtakunnan salaisuus on mielenkiintoinen fantasia millainen Eurooppa olisi 60-luvulla,jos Natsisaksa olisi voittanut sodan.
     
  13. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Jaa semmosia, sit mulla ei ole tyrkyttää vaihtureita, sheetmetalilla käsitin että peltikopat... Nyt tiedän tonkin käsitteen
     
  14. superbird

    superbird Gearhead

  15. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  16. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Taisi tulla leffa ,,, eilen telkkarista ,, Easwoodin ohjaama. Meni muutama ameriikkalainen tyynenmeren hävittäjä siinä hienoilla äänillä (jopa telkkarissa).

    Terveisiä Imatra lle :)
     
  17. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  18. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Nostetaanpas tätäkin välillä, kun ei täällä Mobilismi-palstalla ole aikoihin ollut muuta kuin turkulaisen "mobilistin" peenjauhantaa...

    Maailmassa on nyt kaksi lentokuntoista B-29 Superfortressia, B-29 "Doc" teki ensilentonsa entisöinnin jälkeen 17.7:

     
  20. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Siinä on kulunut muutama tuubi Autosolia ja teräsvillaa, jotta noin hienosti kiiltää.
     

Kerro tästä muillekin!