Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Schräge Musik on itseasiassa yöhävittäjissä käytetty asejärjestelmä, jossa tykit on suunnattu ylöspäin Lancasterin vatsaan ampumista varten, Lancasterissahan ei ole ala-ampumoa

    [​IMG]
    Heinz-Wolfgang Schnaufer, joka pudotti 121 nelimoottorista yöhävittäjällä, väitetään saavuttaneen 20-30 ilmavoittoa Schräge Musiki:illa...
     
    ari vw, mpower ja 66monaco tykkäävät tästä.
  2. max

    max Double Gearhead

    En tiedä kuinka paljon Jenkit/NATO käyttää tätä A-10 rynnäkkökonetta ISIK:sen nuijimiseen,mutta vois kuvitella että 24/7 moukarointi Gatlingilla tuottais tulosta.
    Onko ihmiskilvet sitten se rajoittava tekijä,että ei voi antaa niille täysimittaista kohtelua?

    Hornet F/A 18 koneessa taitaa olla myös samankaltainen Gatling.
     
  3. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    A-10 on kyllä hurja laite, ja lienee B-52:n ja Herculeksen kanssa yksi pisimpään palveluskäytössä olleista lentokoneista...? Näin A-10:n Lappeenrannassa joskus kakarana, olisko ollu -95...?
     
    66monaco tykkää tästä.
  4. 66monaco

    66monaco Gearhead

    snadimpi ja vähemmän kuteja mukana: https://fi.wikipedia.org/wiki/M61_Vulcan

    hornet: m61 : https://en.wikipedia.org/wiki/M61_Vulcan

    a-10 gau-8 : https://en.wikipedia.org/wiki/GAU-8_Avenger
     
  5. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    :eek:
    Hmm,sanoisin,tarkkaavaisia ja tietäviä lukijoita,sillä "vinoa musiikkia" ei tietääkseni käytetty Me-262:ssa. Määkin sen vähän silleen piruuttaan laitoin,kuulosti tuo niin "soinnilliselta".
    Mut kyl kauhia peto ja aikamoinen yllätys lienee Me-262 aikoinaan ollu!
     
    66monaco tykkää tästä.
  6. max

    max Double Gearhead

    Hankaluus ME-262 kohdalla oli ilmeisesti se,että moottorien vaatimat jalometallit olivat kortilla,ja kaikesta jouduttiin tinkimään,ja sota oli jo käytännössä hävitty.

    Mutta aerodynaamiselta kannalta ME-262 oli mestariteos,johon pölvästit Britit ja Jenkit eivät siihen aikaan kyenneet.
     
    mpower tykkää tästä.
  7. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Näin määkin olen ymmärtänyt,sen verran mitä netistä lukenut.
    Kuumankestävät nikkeliperusteiset seokset kortilla.Ja käytännössä sota oli siinä vaiheessa hävitty ennenkuin kun Me-262 palveluskäyttöön tuli,mun mielestä hyvä niin!Noo,mää semmonen pasifisti,onko sodalla ihan oikeesti voittajaa?Mun käsittääkseni kaikki häviävät!?Tai,no varsinkin nykyisin,ehkä aseiden valmistajat voittavat,ei niinkään valtiot!?:(
     
    Muokattu: 22.7.2016
    dart -66 tykkää tästä.
  8. Raider Japa

    Raider Japa Gearhead

  9. Raider Japa

    Raider Japa Gearhead

  10. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Joo, monet osat jouduttiin tekemään "perus-materiaaleista", joten moottoreiden elinikä peruskorjausten välillä taisi pyöriä siellä 10-20 lentotunnin kieppeillä. Elinikää saattoi moottoreille tulla lisää, jos pilotti oli erityisen helläkätinen mm. kaasuvivun kanssa; liian nopeasti kun pyyti moottorilta jerkkua pihalle, niin moottorin lämpö pomppasi ja turbiinin siivet saattoivat lähteä maata kiertävälle radalle...

    Lastentaudeista huolimatta aikamoinen laite tuo Me-262.

    -JJ-
     
  11. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mutta sillä ei olisi mitenkään ratkaistu sakujen suurinta ongelmaa, eli taukoamattomia usa:n pommikonemuodostelmia. Liian nopea b-17 koneen pudottamiseen edestäpäin, kun tähtäys ja tulitusaikaa oli vain pari sekuntia. Ja yöllä tuolla ei ollut mitään käyttöä kun englantilaiset olivat liikkeellä. Eli paska laite kaikenkaikkiaan.
     
  12. max

    max Double Gearhead

    Ei lainkaan paska laite tämä ME-262.
    Pierre Clostermann kuvaili kirjassaan "Suuri Sirkus" kuinka ME-262 pääsi häneltä karkuun vaikka oli menettänyt jo toisen moottorin(savutti).Clostermannilla oli kuitenkin ajopelinä erittäin nopea Hawker Tempest V.
    Hänelle oli RAF:n bulletiineissa kerrottu,että ME-262 on helppo saalis joutuessaan yksimoottori tilanteeseen.
    Tämä vaan osoituksena saksmannien insinööritaidosta.
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Saksalaisten insinööritaitoa ei tosiaankaan voi kiistää. Jos ei olisi ollut ammattitaidoton sodanjohto ja Hitler päällikkönä, niin olis voinut päättyä sota ihan toisella tavalla?
     
  14. max

    max Double Gearhead

    Jos Adolf Gallandin kaltainen fiksu kaveri olisi ollut alun perin Luftwaffen johdossa, ja vaikkapa Walter Nowotny olisi saaanut hoidella hävittäjäpuolen,niin sota olisi varmasti pitkittynyt.Narkki Göring sotki paljon asioita morfiini tripin vallassa.
    Eipä ne koskaan olisi voittaneet,kun menivät tekemään Venäjän sotareissun.
     
  15. Larry

    Larry Double Gearhead

    Yksi sakemannien erikoisuus, tosin ei kovin käytännöllinen oli ns voimamuna, eli rakettimoottorinen Me 163 Komet. Varmasti vetänyt nousussa lentäjän penkkiin...
    Siinä muuten kokeitiin Schräge Musik-tyylistä Jagdfaust-asetta.
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Eihän tuo schräge musik- ase toiminut kuin yöllä englantilaisia vastaan ME-110 ja JU-88- koneella kun pimeys ja se, ettei brittipommittajissa ollut alapuollella aseistusta antoi tähän mahdollisuuden. Jos olisi päiväsaikaan tuollaisella mennyt B-17 koneen alle, niin pallotornin ampuja olisi antanut vastalauseen.
     
  17. Raider Japa

    Raider Japa Gearhead

  18. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    Vahvistamattomien lähteiden mukaan Kuningastiikereitä ei jäänyt yhtään taistelukentille vihollisen tuhoamana. Mutta varsinaiseen kysymykseen, onko B-52 koneita pudotettu alas in action tilanteessa? Ja jos on niin millaisia määriä?
     
  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

  20. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Hanoin keskustassa on yksi raato vielä siinä paikassa mihin se putosi.

    [​IMG]
     

Kerro tästä muillekin!