Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

  1. Make2

    Make2 3rd gear

    Legendojahan on monia. Itse olen aina ihaillut Sturzkampfgeschwader 2 eli immelmanin hävityksen määrää. Jo Rudel yksin hävitti kohtalaisen kokoisen armeijan edestä tavaraa.

    Toki kyllä se Gallandin CV:kin on puolestaan puhuva. Useita Spitfireja alas samana päivänä ja vielä sodan alussa, kun taivas oli täynnä koulutettuja ja osin kokoneitakin lentäjiä, hyvillä uusilla koneilla.

    Mielenkiintoisia laitteita nämä vanhat hävittäjäkoneet. Oikeita Hot Rodeja :D
     
  2. WBBC

    WBBC Double Gearhead

  3. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  4. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Shit happens :cry:
    Spitfire ja mm. 109 mersu olivat varsin vaikeita laskeutua kun pyörät olivat todella kapealla, oikeastaan kääntyivät väärin päin toisiin malleihin nähden, niin vääntävä kone kampesi kokemattomalta pilotilta toisen siiven kärjen maahan ja sitten pyllähdettiin.
    WW2:n aikaan pilotit oli varsin kokeneita mutta nykyisin noita koneita käytetään varsin harvoin ilmassa joten pyllähdyksiä tapahtuu
     
  5. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Harmin paikka tosiaan, kone näyttäis olleen GZ+J, toinen Bilteman omistamista koneista. Näyttäis siltä että on mennyt nokan kautta ympäri?

    http://www.dagbladet.no/2010/08/22/nyhe ... /13065667/

    Eiköhän tuosta kalu vielä tule, Spittien osia löytynee Briteistä vielä ihan kohtuullisesti. Pilottiahan ei tuo takaisin mikään, ikävä juttu :(
     
  6. Rust Devil

    Rust Devil Gearhead

  7. rehveli

    rehveli 1st gear

  8. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Voi helkkari. :oops:
     
  9. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No tuon Aamulehden mukaanhan tuo ois ihan tippunu korkeelta???
    Minusta on se aikaisempi malli, jossa upotettu ohjaamo, paremman näköinen. Se oisi voinut ehkä säästää pilotin... en tiedä.

    Kyllä spitfire on maailman kaunein hävittäjäkone kieltämättä.
    Miehekkäin on tietysti Stuka
    ja Hot Rodein tietysti Thunderbolt
    http://www.richard-seaman.com/Wallpaper ... inus15.jpg

    Aivan hirviä moottori sen ajan mittapuun mukaan.
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    osasto kuhlmeystä ensi lähdössä veti tollai nurin yks

    6.6. Uffz.
    Friedrich Fröhling
    5./JG54
    KIA
    Malmi
    Onnettomuus nousussa, ohjaaja sai surmansa
    Fw-190a-6


    neuvostolentäjäkoulutukseen sisältyi miten saadaan kone ilmaan ja pommilasti kohteeseen mut takaisinpaluu oli omasta näppäryydestä kiinni...
     
  11. MercComet

    MercComet Gearhead

    Vähintään harmillinen tapaus! :( Konkaria ei tuo mikään takaisin, vaikka nämä heput ohjaimet kourassa lähtevät täältä mielummin kuin muulla tavoin!
     
  12. rane58

    rane58 Double Gearhead

  13. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Varmasti sodan aikaan pyllähdettiin myöskin. Kuhlmayn n.70 ukkoa tekivät nonstoppina nousuja ja laskuja. jopa 3 pommituskeikkaa kiivaimpina päivinä. Varmasti virheitä tapahtui vaikka piristeitä käytettiinkin. Henkiset paineet olivat toiset, koneet ladattu täyteen ammuksia ja pommeja. Yli 20 lentäjää kaatui ja toinen mokoma haavoittui heistäkin.
    Oli muuten kentän pinnoitteet myös vähintään vaatimattomia silloin ja Kuhlmeyn osasto teki jonkun 1300 lentoa Suomessa olessaan.

    Mitä sitten taasen olen Youtubesta katsellut, niin vintage koneita on kaadeltu tämän tästä lentonäytöksissä mitä parhaimissa olosuhteissa ja lentotunteihin suhteutettuna se on varmaan paljon :-?

    Tuohon neukkukäytäntöön en osaa ottaa kantaa, mutta eiköhän kaikki ole halunneet toverinsa ja tavaransa takaisin.
     
  14. transport01

    transport01 3rd gear

    En minäkään neukuista tiedä, mutta ainakaan japanilaiset eivät tainneet kovin innolla odottaa kamaikaze lentäjiä ehjänä takaisin...

    Sota on julmaa ja joskus pommilastin saaminen kiireesti päämäärään on joidenkin mielestä se arvoikkain, kalusto ja miehistötappioilla ei niin väliä :(
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jostain luin että kaikista luotettavimmin toi miehistön takaisin vaurioituneena B-17 kone. Kesti uskomattoman hyvin osumia putoamatta.

    Tuossa linkissä on hyviä kuvia. Aika pahoja osumia ja silti on tultu takaisin.
    http://www.daveswarbirds.com/b-17/contents.htm
     
  16. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No se perustui pitkälti vapaaehtoisuuteen kamikaze-homma. Vähän näiden nykypäivän islamistipomittajien tapaan, johonkin kunniaan ja parempaan taivaspaikkaan :-? . Heidän koneensa olivat taasen aivan paskoja, niukin naukin lentokelpoisia, osa palasi niistäkin teknisten ongelmien takia tukikohtaan ja osa tippui matkalle, pieni määrä osui kohteeseensa.
    Kyllä mulla on sellainen hytinä, että tuo lentokalusto oli aika arvokasta kaikille eikä sitä haluttu tieten tahtoen uhrata.
    Se tuli vasta 911 jälkeen kun ammutaan 2 miljoonaa maksava ohjus 20 dollarin telttaan :D
     
  17. Redneck61

    Redneck61 Gearhead

    Onnistuit provosoimaan : Tuskinpa pelkkään 20 taalan telttaan haluttiin ohjusta ampua edes maailman mahtavimman maan puolustusvoimissakaan vaan eiköhän sinne ohjuksen laukaisupäätöksen tekijälle ole tullut väärää tietoa maalista/ kohteesta. Luulisi näin sanovan maalaisjärjenkin...

    Terv.Redneck61
     
  18. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    No lievää sarkasmia, mutta kuulin tuon erään amerikkalaisen suusta.
    Tosiasia on kuitenkin että WW2:n aikaan oli huutava pula kaikesta, metallista, polttoaineesta, työvoimasta... niistä jopa taisteltiin, nii miksi niitä olisi ollut varaa tuhlata :-?
    Nyt taas maailman rikkain valtio käyttää miljardeja terrostijahtiin. Jos jossain vuorella on hökkeli tai teltta jossa epäillään majailevan terroristeja niin kyllä se varsin kohta jyssähtää ilmaan, eikä Jimi käy kyselemässä ketä siellä majailee kun vältetään omia miestappiota...
    Ja käsittääkseni nämä täsmäohjukset jotka tippuu hääseurueen niskaan ovat varsin arvokkaita 8)

    Meni vähän off topiciksi
     
  19. Bubbles

    Bubbles 3rd gear

  20. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kiitokset linkistä, enpä tuostakaan tiennyt.
     

Kerro tästä muillekin!