Sotakoneet taivaalla

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

 1. WBBC

  WBBC Gearhead

  Lontoon Hendonissa on hieno museo.
   
 2. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  IWM Duxford Lontoon pohjoispuolella, 7 hangaaria kalustoa, on kaikenlaista SR-71:stä Vulcaniin, Concorde, Lancaster, B-52 jne... päivä menee oikein sujuvasti.
   
  ari vw tykkää tästä.
 3. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Ja jos ei halua lähteä merta edemmäs kalaan löytyy Linköpingistä Ruotsista Flygvapenmuseum, on erittäin hieno museo! Näytillä on kangaspuita, ruotsalaisten vapaaehtoisten Gloster Gladiator, P-51 Mustang, ruotsalaisten omia konetyyppejä kuten Saab J-21, muistaakseni MiG-15 jne... paljon nähtävää hienosti esillepantuna.
   
 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Rumpler Werke mainosti näin värikkäästi tuotteitaan suuren sodan aikaan (ehkä vuonna 1916).
  [​IMG]
   
  Muokattu: 20.2.2020
  Dataviilaaja ja kimmok2014 tykkäävät tästä.
 5. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  P-47 lentäjä kovemmasta päästä, Francis Gabreski

  [​IMG]
   
  rane58 tykkää tästä.
 6. max

  max Gearhead

  Juu,Gabreski oli kova äijä,vai lieneekö vieläkin hengissä.
  Kova on kyllä P-47:kin,sillä oli ilmeisen hyvä kestämään vainoojan kaltoinkohtelua.
   
  rane58 tykkää tästä.
 7. 66monaco

  66monaco Gearhead

  gabby delannu 2002
  tässä kova tarina juuri tuosta kestävyydestä! :)
   
  rane58 tykkää tästä.
 8. max

  max Gearhead

  Juu,tähtimoottori kyllä kestää iskuja vaikka oliskin pytty tai pari riekaleina.
  Edesmennyt isäukkoni kertoi että lentoonlähdön jälkeen DC-3:sen toinen moottori alkoi täristämään ja sylkemään liekkejä matkalla Helsinkiin.Eivät maininneet tästä pikkujutusta lennonjohdolle mitään vähään aikaan,jotta voivat jatkaa matkaa yhdellä motilla.Sammuttivat motin ja lepuuttivat potkurin.
  Syy tähän oli myös se että hänellä ja perämiehellä oli kova kiire Helsingin yöhön eivätkä halunneet palata takaisin,mikä sitten olikaan pohjoisen lähtö kenttä.

  Edit.matkustajat eivät olleet reagoineet millään tavalla että toisen puolen moottori oli seissyt potkuri jäykkänä,ja meno oli jatkunut hilpeänä matkustamossa!
   
  Muokattu: 16.2.2020
  rane58 tykkää tästä.
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Ilmajäähdytys on käsittääkseni myös yksi tähtimoottorin + puolia.
   
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Allaolevassa kuvassa 66monacon postaamassa rainassa mainittu Robert S. Johnson joka lensi tohjoksi ammutun Thunderboltinsa Ranskan päältä kanaalin yli takaisin Englantiin 1943.

  [​IMG]
   
  rane58 ja 66monaco tykkäävät tästä.
 11. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Flugmotoren

  [​IMG]
   
  rane58 ja kerkko tykkäävät tästä.
 12. max

  max Gearhead

  Hyvä kuva.Tuosta pitääkin ottaa suurennettu kopio,kehystää se ja laittaa duunissa seinälle.Sopivasti ärsyttää määrättyä porukkaa vaikka Svastika ei olekaan näkyvillä.
   
  rane58 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead


  Sanot vaan että isäsi on lentänyt tuollaista konetta nuorena miehenä.
  Jos työympäristösi on täynnä asioista ymmärtämättömiä vihervassarikokoomukselaisia niin eihän se ole Sinun vika.
   
  rane58 ja max tykkäävät tästä.
 14. max

  max Gearhead

  Eihän nää nykypaskahousut edes tiedä/ymmärrä mikä ero on Suomen Ilmavoimien Hakaristillä ja Natsi-Saksan vastaavalla,joten näistä puhuminen näiden kanssa on aivan sama jos yrittäisi hedelmällistä vuoropuhelua lipputangon kanssa.
  Nää maailmanhalaajat tuijottavat vain ja ainoastaan väitettyyn jutkujen joukkotuhoon,eivätkä ole edes kuulleet osasto Kuhlmeyn merkityksestä Suomen itsenäisyydelle.
   
  rane58, kerkko ja dart -66 tykkäävät tästä.
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  Ammattimiehille on aina kysyntää. Kurt Kuhlmey jatkoi Länsi-Saksan ilmavoimien palveluksessa ja siirtyi eläkkeelle kenraalimajurina.

  Muistelen että Kuhlmey kävi Immolassa 80-luvun loppupuolella.
  Vinkkinä jos liikutte täälläpäin ja asia kiinnostaa niin lentokentän kupeesta löytyy muistomerkki, joka on pystytetty 23.7.1994. Tällöin tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta lento-osasto Kuhlmeyn poistumisesta Immolan maisemista.

  [​IMG]
   
  superbird, rane58, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 16. 66monaco

  66monaco Gearhead

  mut potkittii facessa ulos nose art ryhmässä kun yks oli postannu kuvan suomen brewsterista ja urvot ylläpitäjät eivät suvainneet hakaristejä, ja kun vänkäsin että suomen hakaristillä ja suomalaisilla ei ole mitään tekemistä natsejen kanssa niin silti lensin pihalle...noo aevan sama :D
   
  rane58 tykkää tästä.
 17. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

  Vähän meinas tökkiä nuo Maxin kirjoitukset asennevammaisuudellaan. Ei tarvitseis näillä palstoilla tuollaisia päästellä suustaan. Hyvä että Saksa oli aseveli sodan aikana, mutta kyllä se vaan hyvä oli ettei tällä hetkellä fasismi eikä kommunismi ole vallitsevia diktatuureja Euroopassa. Siitä kiitos Jenkeille !!! Vaikka tällä hetkellä jälleen Euroopan tulevaisuus alkaa näyttää diktatuurin haaveilulle. Kannattaa ehkä lähteä käymään vaikka Aushvitsin leirillä katsomassa fasismin mielettömyyksiä. En kyllä pysty näkemään mitään hyvää natsien sen enempää kuin kommunistienkaan töiden tuloksissa. Häpeäksi ihmiskunnalle molemmat. Enkä tosiaankaan kuulu mihinkään maailman halaajiin.
   
 18. grantorino

  grantorino Gearhead

  Oletko käynyt Auswitsin leirillä, kun noin hyvin tiedät tuonkin asian vain 17 vuotiaana. Rivien välistä on helppo lukea oikea ikäsi. Kai se sitten on hienoa vetää erilaisia rooleja vuorotellen.
   
  rane58 ja max tykkäävät tästä.
 19. max

  max Gearhead

  ”Siitä kiitos jenkeille” Hah!
  Kerros mitä jenkit talvisodassa teki hyväksemme,kun tosissaan tappelimme sitä vastaan että Suomeen ei tulis kommunistista diktatuuria?
  No,jenkit kyllä jatkosotaan aseisti ryssiä muunmuassa lentokoneilla jotta Suomi saataisiin nujerrettua.
  Perehdy lähihistoriaan ennenkin päästät moisia hölmöyksiä suustasi.
   
  rane58 ja kerkko tykkäävät tästä.
 20. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

  Nykyään tietoa saa yllättävän paljon kirjoista, netistä, tuttavilta jotka ovat käyneet. Kas kummaa. Löytyykö ihan oikeasti useitakin puolustelemaan noita maxin jutku juttuja ? Olen kyllä maailmaa nähnyt aivan riittävästi osatakseni muodostaa maailman katsomukseni ja sen mikä on oikein ja väärin. Nyt taitaa muutamilla olla peiliin katsomisen paikka ja ehkä vielä vois tilata hamekankaan kun alkaa olla oikein naurettavan lapsellisia mielipiteitä. Luulin että täällä ei keskustella politiikkaa vaan sota-lentokoneista. Mitkä itsessään kyllä ovat mielenkiintoisia laitteita . Ja en tosiaankaan ole vielä käynyt tuolla kyseisellä leirillä mutta ne jotka asiaa epäilevät niin kannattais ehkä suunnitella käyvänsä.
   

Kerro tästä muillekin!