Sotakoneet taivaalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja Chevy ´53, 20.6.2008.

 1. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

  Monikohan näiden palstojen kirjoittelija on jossain elämänsä vaiheessa ollut pienoismalli harrastaja ? Itse innostuin pari vuotta sitten uudelleen tähän syys- ja talvi-iltojen harrastukseen. Viime talvena sain taas 4 -5 lentsikka mallia valmiiksi. Entisiäkin löytyy nuoruusvuosien varrelta useita kymmeniä lasivitriinistä. Aivan mielenkiintoinen lisä välillä näprätä vanhoja lentokoneita tai autoja.
   
 2. palotila

  palotila 3rd gear

  Mulla lentää kolmen Wellingtonin laivue autotallin katossa. Autotallin ullakolla on varmaan satakunta lentokonetta ja laivaa.
   
  Redneck61 tykkää tästä.
 3. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Eka pienoismalli oli 1/72 Spitfire. Sen jälkeen muistaakseni
  Me-109, ME-110, Mosquito, Lancaster, Halifax, JU-88.
  Ja nämä sen vuoksi, koska olivat Ilmojen Korkeajännitys ja Siivet -sarjakuvien enemmistöä.
   
 4. max

  max Double Gearhead

  Kyllähän noita pienoismalleja(Airfix) tuli väsättyä ja sen ohella liidokit.Tämän jälkeen siimaohjatut polttomoottori lennokit ja sit radio-ohjatut lennokit joita lennättämällä olen jonkun aikaa saanut jopa palkkaa Meri-voimilta.
  Tämän jälkeen samaa rataa leipätyö siviili-ilmailusta.Ens viikolla pitäis selvitä saanko potkut ja sit onkin aikaa rakentaa keskeneräiset radiolennokki projektit,jos olen virkaheitto työtön hamppari.
   
 5. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

  Mielenkiintoista todeta että nämä harrastekuviot sivuavat aika paljon ilmailua monella vaikka ilmeisesti paljolti ollaan myös amerikan auto harrastajia. Itsellä oli vain hiukan tuota lennokki lennätys-puolta, pääasiassa pienoismalleja. Sitten omien harrastusten tähtihetki määrätyssä mielessä oli tuo 14 vuoden jakso moottori lentokoneen puikoissa. Nyt kuitenkin taas pienoismalli puoli herännyt henkiin syys- ja talviaikoina. Ja jenkki raudat yhtenä elämän tapa harrastuksena säilyy vahvana niin kauan kuin polttomoottoreilla voi päästellä. Ja eiköhän tuo ilmailu alan notkahduskin ole tilapäinen. Aina ovat ihmiset halunneet liikkua ja matkailla ulkomaille. Ei se tarve kovin helposti poistu.
   
 6. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  Puolasta vai-missä-se-oli löysivät hiljan "Tall-boyn", jos oikein muistan niin sellanen painaa jotain 5 tonnia ja menikö se purkukin vähän reisille vai mikä oli?
   
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Jonkun lehtiartikkelin mukaan se ei mennyt varsinaisesti reisille vaan pommi oli päättänyt jytkähtää omia aikojaan.
   
 8. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Tai sitten räjäytettiin. Helpomman kaavan mukaan mentiin.
  Mutta on nuo aikamoisia pommeja. Ja niitä löytyy viikoittan saksasta. Ei aina noin isoja, mutta kuitenkin.
   
 9. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  linc. tykkää tästä.
 10. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Olihan niitä Airfixin ja Revellin pienoismalleja katto ja hyllyt "täynnä".
  Sitten tuli ostettua Haenel 303....muovinsirua riitti pihapiirissä. Näin jälkeenpäin ajateltuna typerän peruskoulupojan idea ampua koottavat rikki. 66 konetta oli parhaimillaan katossa roikkumassa.
  Perjantaina kävin kaverin 8-vee pojan kanssa Lahdessa Mallistossa ( https://www.mallisto.fi/fi ) Poitsulla on hyvä keskittymiskyky ja näpertää kaikkea. Poika valkkasi P-54 Mustangin hävittäjän ekaksi koneekseen. Saas nähdä miten maltti riittää. Hieno harrastus ja opettaa malttia ja käden taitoa.
   
 11. DeS

  DeS Gearhead


  Vilkaisin tuon jutun myöskin,.. Jäi vaan ihmetyttämään sellainen juttu kun tuo pommi oli veden alla näkyvissä ja sen näköinen että ollut hetken aikaa, kun päällä oli kerros kaikkea paskaa,.. Mun käsityksen mukaan Tallboyn olisi pitänyt hautautua syvälle, siis Syvälle, maaperään,... Mahtoiko olla Tallboy lainkaan, toimittajilta värikynää,..??
   
  Larry tykkää tästä.
 12. Larry

  Larry Double Gearhead

  ^Tuota minäkin ihmettelin.
   
 13. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

 14. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Siitä päätellen että jytkäyksestä on elävää kuvvaa usiammalta taholta kuvattuna olen taipuvainen hyljäämään aiemmin esittämäni väitteen niinsanotusta omia aikojaan pamahtamisesta.

  Allaolevan linkin takaa löytyvässä Wikipedia-artikkelissa kerrotaan että ales tullessaan moinen helvetin kone ylitti äänen nopeuden.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Tallboy
   
 15. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Siinä se on ollut ruutana ihmeissään... Onpas laukaisumekanismi pysynyt kunnossa, vaikka on kilometrien korkeudesta pudotuksen jälkeen ollut vuosikymmeniä veden alla.
   
 16. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  paikalla on ollut varmaan se "Pietarin kalasaalis".
   
 17. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Kumma juttu? Eikös Tallboy -pommi pudonnut kärki edellä ja upposi syvälle maaperään ennenkuin räjähti. Ihme että on jäänyt ylipäänsä ehjäksi?
  Vai onko jonkun it- osuman saaneen Lancasterin hallitsemattomasti matalalta korkeudelta irronnut pommi?
   
 18. Weijari

  Weijari Gearhead

  Veikkaan että ei ollut Tallboy vaan cookie. 1400 kg räjähdettä siinäkin.
   
 19. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  laite oli englantilais valmisteinen, tod.näk.Lucas sähkölaittein joten toimintavarmuus kymysysmerkki...
   
  kerkko tykkää tästä.
 20. max

  max Double Gearhead

  Tästä Tall Boysta tulee mieleen se kun Hermann Göring uhosi sodan alkupuolella,jotta jos ensimmäinenkin liittoutuneiden pommikone pommittaa Saksan kaupunkia niin hänen nimensä on siitä lähtien Meier.
  Kuis sit kävikään.Luftwaffen fiksumpi porukka näki jo kuinka tulee muutaman vuoden jälkeen käymään.
  Göring oli amfetamiini paukussa,eikä ollut huolta huomisesta
   

Kerro tästä muillekin!