Spet 2017

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja -31, 16.8.2016.

 1. -31

  -31 3rd gear

  Availlaampas keskustelua. Allekirjoittaneella on nyt pari kautta jääny ajelematta, niin kyselisin vähän kuulumisia, kun nyt ollaan kuitenkin takaisin tulossa.
  Olen ollu kuulevinani (?) huhuja jostain sääntömuutostarpeesta. Huhujahan ne tosiaan ovat, mutta aikalailla huolestuttavia. Vissiin ne muutokset sitten vaikuttais aikaikkunaan. Taasko halutaan pudottaa leikistä pois kaikki 9-11 sekunnin autot?
  Tulipa muutoksia tai ei, niin olisko aiheellista vaikkapa finaalikisoissa pitää palaverin tapaista aiheesta Spet 2017?
  Ja täälläkin voinee asiallisesti aiheesta kommentoida.

  T Pasi Korhonen
  Spet 1447
   
  Muokattu: 16.8.2016
 2. Jza

  Jza Gearhead

  Onpa hiljaista keskustelussa.

  Vaikka en itse vielä tiedä, että mitä ajetaan 2017 vai ajetaanko mitään, niin kysyn silti että mistä tuo aikaikkunan muutostieto on lähtöisin?
  Joka tapauksessa luulisin että PETissä se 9-11s auto kulkee ihan yhtä lujaa kuin SPETissä. Tosin vähän halvemmalla. Miksi siis huolestuttavia tietoja?
  SM-arvostahan voi myös keskustella sitten tuossa kohtaa uusiksi jos noin käy, että mitä ryhmiä siihen hyväksytään...
   
 3. -31

  -31 3rd gear

  Juu! Aihe ei kai vaan ole kiinnostava.
  Huhuista...sanotaan nyt vaikka niin, että suattohan sitä kuulla viärin varikon sateenropinassa, tai sitten ei.
   
  Jza tykkää tästä.
 4. SG 448

  SG 448 3rd gear

  Toivottavasti ei tarvi sääntöjä alkaa taas Spetissä muuttamaan jonkun ehkä mukaantulevan auton vuoksi.
  Miks pitäs aikaikkunaa muuttaa,kun nykyisen alarajan 7,0 lähellekkään ei kukaan ajele.
  Toimiva nykysäännöillä ja suurin autoryhmä(pl.junnut) en käsitä miks pitäs yli 9sek autot siirtää muuhun ajelemaan nopeimpien tieltä?Ruattistako vai Englannista odottelevat autoja tulevan runsain joukoin ajamaan SM-pisteistä.

  Spet 1810
   
 5. leadsled

  leadsled 3rd gear

  Ensi kaudelle olisi SPET: iin tulossa yksi Nova, jos aikaikkunaan sopii 9 sek ajat. Tai muuten joutuu keventämään aivan hirmuisesti...

  PET 1321
   
 6. supo

  supo Gearhead

  Jusa,tieto on saatu ihan ylimmältä tasolta eli ei mikään huhu!Eli todennäköisesti halutaan saada luokka tehtyä omalle autolle sopivaksi kun ei rahat riitä ajaa niille jo olemassa olevassa luokassa!Sitten tuohon PET/SPET niin hieman helpompi saada yhteistyökumppaneita isoon SM-luokkaan kisassa 14-16 kuskia kuin 5-8 kuskia käsittävään cup-luokkaan!ELI EI TUHOTA SM-SARJAN ISOINTA ISOJEN AUTOJEN LUOKKAA!Terv. PS 578 PS.jos oikein käy hyvin niin Savosta tulee ensi kesänä 2017 4 kpl Spet teamia ajamaan aikaikkunaan 9.5s-8.8s!
   
 7. Jza

  Jza Gearhead

  Elä sie supomies huuda hyvä niin kovin, kuullaan me vähemmälläkin. :) Pasihan tuossa huhuista puhui, kysyin vaan että mistä lienevät lähtöisin.

  Mitä tuohon luokkiin (siis ryhmiin) ja rahaan tulee, niin tarkoitatko että spetin aikaikkunaa pudotettaisiin nykyisestä alemmas ja ylärajaksi jäisi 9s? Tähän asti pysyin vielä kartalla, mutta eikös se sama summa ole osallistua kisaan, ajoit sitten spettiä tai teeäffää? Se on tietty eri asia jos meinaa jossain headsupissa pärjätäkin... Vaan onko jokin sääntö olemassa mikä estää vaan pudottamasta alarajaa alemmaksi ja jättää hitaamman pään ennalleen? Aika hurjia aika/loppunopeuseroja on nyttenkin set/pet ryhmässä.
   
 8. supo

  supo Gearhead

  On sama summa mutta kun menet kysymään sponssia niin on muuten "pieni" ero kun puhutaan cup luokasta mihin tulee epämääräinen määrä kisaajia kuin SM-luokkaan mihin tiedetään hyvissä ajoin sarjanajajat mitä esim. Spetissä ollut jo useita vuosia n.12 kuskia jotka ajaneet sarjan + sitten muut kuskit mitkä ajaneet joitain kisoja kesän aikana.Tuo aikaikkunan muutos pudottaisi hitaimmat autot pois ja ne todennäköisesti ajaisivat muualle jatkossa kisat kuin FHRA:n kisoissa.Toivotaan että johtokunta on hereillä asian kanssa ja tekee oikeat johtopäätökset asian suhteen.Edelleenkin ei tehdä muutoksia kun ei ole kuin haaveissa ne 6s ajat ja autot!:)
   
 9. -31

  -31 3rd gear

  Tosiaan tuon huhun sain korviini "ylemmältä taholta" niiku Supo mainitsee. Nyt kai säännöt on jotakuinkin kuten NHRA kirja sanoo? Nopeemmille ainakin Usa:ssa on sitten Advanced ET 7.49-6.00.
  Mutta, eiköhän koiteta pulista aiheesta lisää vaikka siellä finaaleissa.
   
 10. Kalkkuna

  Kalkkuna Gearhead

  Täältä ois kans tiimi tuomassa Novaa SPETtiin ens keväänä. Sitähän ei tiiä mitä aikoja sillä mennään mut kunhan eka kisassa saahaan se edes maaliviivan yli...
   
  -31 tykkää tästä.
 11. pontso

  pontso Gearhead

  nyt tää meni kyllä mielenkiintoiseksi , ei ollut mitään hajuukaan nois huhuista . joudutaan sitten vissiin harkitsemaan jotain toimenpiteitä , vaikka tää kausi on mennyt pieleen ton mun työtapaturman takii niin ehkäpä sitten joutuu harkitsemaan jotain muuta jos ei kerran täytetä aika ikkunaa kiristyksen takii . me ainakin tehtiin auto vallitsevan säännön mukaan , eikä pyydetty meille sopivaa sääntöö
   
 12. Fordvessa

  Fordvessa 3rd gear

  Olis joo tarkoitus jatkaa spetissä myös ens vuonna, jos ei säännöt muutu. Jutskaillaan finaaleissa lisää aiheesta.
   
 13. C-barge

  C-barge Gearhead

  Onhan toi ehkä joltain kannalta katsottuna hassua et on "päällekkäisiä aikaikkunoita". Supon sponssiasian vois tietty kääntää toisinkinpäin; miks noi 9-11 sekan autot ei ajais PETissä jolloin sen houkutusarvo kasvais sponssien silmissä? No, tää vaan teoreettista spekulointia, mulle nkyktilanne sopii hyvin, 9-11 sekan vehkeellä voit vapaasti valita luokan ja osallistumismaksusi.
   
 14. LordMrFord

  LordMrFord Gearhead

  Ei tällä kaudella ainakaan ole liian montaa alle yhdeksän sekunnin laitetta viivalla.
   
  supo tykkää tästä.
 15. Fordvessa

  Fordvessa 3rd gear

 16. Jza

  Jza Gearhead

  Niin, siis kiellettäisiin PETissä (kuten nytkin suomessa on), mutta SPETissähän ne näyttää tuollakin olevan sallittuja?
   
 17. Fordvessa

  Fordvessa 3rd gear

  Rules for Super Pro ET (SPET) apply to EDRS European Drag Racing Events in Sweden

  Super Pro ET is open to full-bodied cars with working doors, Funny Cars, Altereds and Dragsters.

  Handicap racing based on a driver’s personally-chosen dial-in, which may be changed between rounds. The first car to cross the finish line without going quicker than its dial-in is the winner.
  Dial-in may be set between 6.00-8.99 seconds (1/4 mile) or 3.66-5.74 seconds (1/8 mile). ETs up to 0.5 sec. over the index (9.49 / 6.24) are acceptable for qualification, but dial-in can not be set quicker than the class index.
  Qualifying positions are measured against dial-ins. The closer to the driver’s chosen dial-in (but not any quicker), the higher the driver’s position in the qualifying list.
  Dial-in should be clearly visible on the vehicle before entering the bleach-box. If a qualification or elimination round is not completed owing to rain-out, local curfew, etc., the entire round will be cancelled from the final result.
  Type of ladder: Sportsman, all-run. Organizer can limit the size of the ladder, if needed. This should be advised in the invitation, entry form or at latest in the supplemental regulations at the track. If limited, alternates should be used for possible no-shows.
  Lane choice: Organizer´s choice. If not advised on the invitation or at latest in the supplemental regulations at the track, higher qualifier chooses lane throughout eliminations. Throttle-stops and delay boxes may be carried on vehicles, but their use is strictly prohibited in Super Pro ET.
  Important: General safety regulations for cars and drivers must comply with Sweden´s own regulations in accordance with the general rules of ET racing.
   
 18. Fordvessa

  Fordvessa 3rd gear

  Tuossa ruotsin säännöt mutta toivottavasti täällä ajetaan jatkossakin suomen säännöillä kun on paljon kilpailijoitakin.
   
 19. Jza

  Jza Gearhead

  Näyttää tällä kellonlyömällä olevan sekä petissä että spetissä 14 ilmoittautunutta tiimiä. Paljon on porukkaa, oli siinä ässä edessä tai ei.

  Mut joo, en tiedä mitä sääntöjä minä luin mutta jännä, että boksit ja himmelit saa olla autossa, mutta ei saa käyttää?
  Vissiin kuolevien superryhmien autoja silmällä pitäen annettu jättää ne kiinni, mutta pirullako sitä valvot että onko boksissa sähköt vai ei? :confused:
  Paitsi jos joku tarkkasilmäinen sattuu tuijottamaan kuskin breikkinappisormea. Sekin on kyllä aika vaikeaa jos lähtee vasta kolmannelta lampulta matkaan eikä ekalta...

  Mulla olisi muuten kaupan dedenbearin CO-2 boksi (voi kellottaa lähdön joko oman tai kaverin valoista) jos joku tarvii. En ole jaksanut koskaan ruuvata kiinni, niin saan petissäkin suhaa.
   
 20. LordMrFord

  LordMrFord Gearhead

  Tarttis meillä puukottaa moottorinohjauksen koodia jos ei delay boksi saisi olla ajossa mukana. Se kun on vain yksi täppä ruutuun ja lukuarvo. :confused:
   

Kerro tästä muillekin!