Sponsorirahan vastaanottamisesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja TimeMachine69, 21.11.2017.

  1. rb

    rb Double Gearhead

    Tota oon koittanu muijalle selittää, mutta eihän ne ymmärrä säästämisestä mitään!

    Viime viikolla se oli vieny mun tyhjät pullot ja ostanu niillä rahoilla pesukoneen..
     
    cutlass cruiser, rane58 ja Catiska tykkäävät tästä.
  2. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Ei toi haittaa, toikin kuuluu vaan harrastuksen varjopuoliin. Sit ku on pesukone ja mersu ja väritv, ni ei tarvi enää toisia.
     
  3. karra

    karra Double Gearhead

    Siis mitähän ihmettä. Jos tarra kylkeen ja tonni rahaa niin mitä niitä ilmottelee. Eiks sen 4999 euroa saa ottaa lahjana 3 vuodessa? Isommat siis erikseen mutta on kuulemma bensaa tankattu ja öljykannuja kyytiin lyöty, taishan nuo kuljetusautotkin oĺla tankattu. Sääntö-suomi jyllää täälläkin....
     
    rane58 tykkää tästä.
  4. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Sääntö-Suomi jyllää, mutta yrittäjän näkökulmasta se on tietysti aina mukavampi maksaa sponsorirahaa yhdistykselle, joka on merkitty ennakkoperintärekisteriin. Verottaja nimittäin katsoo sponsoritulot veronalaiseksi tuloksia ja muussa tapauksessa edellyttää että sponsorirahastakin peritään verot ja maksut maksajan toimesta ja velvollisuus tarkistaa asia on myös sälytetty maksajan vastuulle eli jos sponsoroinnin kohde ei ole ennakkoperintärekisterissä eikä tätä verottajan siivua huomioida niin huonoimmassa tapauksessa sponsorille lankeaa vielä lisämaksuja tästä lystistä.
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. rane58

    rane58 Double Gearhead

    No myyt sen pesukoneen ja ostat koko rahalla niitä tyhjien pullojen/tölkkien aihioita, eli täysiä flindoja.... :poff:
     
  6. Catiska

    Catiska Gearhead

    Kysyi asiaa urheilusponsorointia harrastavalta yrittäjältä. Hän sanoi että hänen kannaltaan on aikalailla sama onko vastaanottava taho yksityishenkilö, yhdotys tai yritys.
     
    TimeMachine69 tykkää tästä.
  7. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Varmaan hänen kannaltaan onkin, mutta vastaanottajan kannalta ei.
     
  8. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Yrittäjän kannalta asia on yleensä yhdentekevä siihen saakka, kunnes eräänä päivänä verotarkastaja tulee ja käy kirjanpitoa läpi. Tiedän tapauksen, jossa verotarkastuksessa oli puututtu sponsorirahan maksamiseen urheiluseuroille/juniorijoukkueille vaikka summat olivat muutamia satoja euroja. Teettää työtä kaivella vanhoista sponsorointikohteista paperit selville niin sponsorin kuin sponsoroitavan puolella ja vielä jälkikäteen maksella työnantajasuorituksia ja veroja. Edullisempaa ja vaivattomampaa on pitää paperityöt kunnossa kun sponsoroi eikä vasta jälkikäteen selvitellä ja sen puolesta - jos mahdollista - kannattaa hoitaa sponsorointi mahdollisimman simppeliksi sponsorin kannalta vaikkapa juuri ennakkoperintärekisteriin merkityn yhdistyksen muodossa.
     
    supo ja OL 533 tykkäävät tästä.
  9. Catiska

    Catiska Gearhead

    Kumpi tapa toimia on parempi. Perustaa yhdistys vai yritys? Ainakin yritys mahdollistaisi pienimuotoisen äkkilähtötoimintaa tukevan liiketoiminnan kuten hassukaasupullojen täytön, osto/myyntitoiminan jne. Miten yhdistys?

    Kuinka verottaja suhtautuu yritykseen joka tekee vain tappiota ja käyttää vähiä tuloja kilpailutoimintaan?
     
  10. tonsku78

    tonsku78 Gearhead

    Kuinka verottaja suhtautuu yritykseen joka tekee vain tappiota ja käyttää vähiä tuloja kilpailutoimintaan?



    Helvetin huonosti, rinnastetaan raviurheiluun...ts. mätkyjä. Eikä tarvitse olla edes itse kilpailija, riittää jos on liian läheinen(esim. sukulainen joka ajaa).
     

Kerro tästä muillekin!