Spring Nat's

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Putte, 10.5.2012.

  1. Leinonen

    Leinonen 1st gear

    http://www.fhra.fi/binary/file/-/id/3/fid/406

    Sunnuntain ajojärjestys. Eiliset tulokset pyritään saamaan näkyville aamupäivän aikana. Ja lopputulokset mahdollisimman pian kilpailun jälkeen.

    Valitettavasti uusien sivujen tulospalvelua ei saatu teknisten ongelmien takia toimimaan vielä kauden avauskilpailuun.
     
  2. chevy -64

    chevy -64 1st gear

    Entäs se nettikamera.
    Millos se tulee?
     
  3. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kaavioitten kopsaaminen näkyviin onkin sitten aivan ylivoimainen hommeli.
     
  4. Leinonen

    Leinonen 1st gear

  5. chevy -64

    chevy -64 1st gear

    Miks ei?
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tänks ja se ei ole aina mahdollista raahautua paikalle kun on muutakin elämää olemassa.
     
  7. Jza

    Jza Double Gearhead

    Mun veikkaus motoparkin osalta on, että ei välttämättä ikinä. Miksi FHRA repisi kustannuksellaan sinne semmoisen nettiyhteyden (luulen että semmoista sieltä ei löydy), mitä pitkin hyvä kuvanlaatu siirtyy, jos käyttöä on muutamana päivänä vuodessa? Ja luulen että sinne ei moista edes saa ilman kaivinkonetta.

    Sama koskee alastaroa. Sinne ei hyvin ihmeellinen pyykkinaru tule ja sitä pitkin tuskin ainakaan HD -kuvanlaatua siirtyy... Ja kun yhteydellä on muutakin käyttöä, niin rajaa entisestään kaistaa.
    No ehkä jollain mokkulalla voisi tuota yrittää, mutta en antaisi sillekään kovin ihmeellistä toimintavarmuuslupausta.
    Homma varmasti mahdollinen, mutta melkein lähtisin kysymään jotain operaattoria sponsoroimaan semmoisen kaistan, että bitti lentää kakistelematta. 3g tai 4g yhteyksissä on kuitenkin isojen tapahtumien aikaan 20000 muuta käyttäjää kiinni samoissa tukiasemissa, niin puutuu varmasti.
     
  8. Rellu8

    Rellu8 Gearhead

  9. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Asiallinen vastaus FHRA:n viralliselta taholta. :wc: Tommonen vitun viisastelijako sinne nyt palkattiin tiedottjaksi? Sun pitää Leinonen kulkea loppuelämäs kisoissa, että saat saman määrän täyteen kuin monilla tämänkin ketjun lukijoilla on plakkarissaan.
     
  10. Leinonen

    Leinonen 1st gear

    No miksi kisojen pitäisi näkyä ilmaiseksi netistä? Mitä minulle on sanottu niin missään vaiheessa ei ole edes ollut suunnitelmissa nettikameraa kisojen ajaksi.
     
  11. Jza

    Jza Double Gearhead

    No miksi ei näkyisi? Näkyy muuallakin ja ehkä meidän pitäisi mennä samaan suuntaan...
    Mutta sitä en tiedä, että kenen rahalla (tai pikemminkin ajalla) sen tehtäisiin, kun tuntuu tuo organisaatio olevan melkoisen ohut. Jos sinä vaikka tutkisit asiaa ;-)

    Hate oli näköjään vähän nukahtanut valoihin. :lol: Mitä mahtoi tapahtua?
     
  12. Harri Sassi

    Harri Sassi Gearhead

    Mä en kyllä kaipaa mitään live kuvaa, mut joku -2h reaaliajasta tulospalvelu olis syytä olla. Liveä saa kyllä paikan päältä jos sitä haluaa.
     
  13. Leinonen

    Leinonen 1st gear

    Lajittelut lisätty listamuodossa sivulle.

    Janne Ahonen TF 1111 veti hetki sitten testivedon ja 60 jalkainen 0,850 sek joka on maailmanluokan aika. Vaikuttaa hyvältä Jannen kannalta.
     
  14. ransu68

    ransu68 1st gear

    No minkähän takia tulospalvelua ei testattu ennen kisakauden alkua? Olettaisin että aikaa moiseen ois ollu riittävästi. Toivottavasti saadaan tulospalvelu toimiin seuraavan kisaan. Herra Arvoisa Tiedottaja: Ihmisillä on muutakin elämää ettei aina pääse kisapaikalle. Kannattaisohan harkita mitä suustaan päästää.....
     
  15. Rellu8

    Rellu8 Gearhead

    Ikävä kyllä en päässyt paikanpäälle.

    Mitään tutkimus tuloksia ei ole esittää, mutta näkisin ettei tälläiset netti-TV:t kyllä vie varsinaista arvoa tapahtumilta, joissa niitä käytetään. Vaan päinvastoin, toimivat edullisena ja hyvänä markkinoinnin lisänä.

    Mietitäämpä Malmö:n Netti TV:tä. Käsittääkseni sen on yksin Facebookissa jakanut yli 500 henkilöä? No, ne henkilöt varmaan tavoittavat jonkun verran potenttiaalisia katsojia/tulevia katsojia seuraaviin kisoihin ympäri Ruotsia.

    En märise, toivottavasti Alastarolla ollaan pistämässä kampoihin kaiken maailman Mopareille ja Amerikan jenkeille....;)


    SPS666.
     
  16. ere

    ere Gearhead

    live

    Onhan siinä tiedottamisessa se puoli että vähä yleiskuvaa varikolta ja muutama lähtö pyörimässä vois tehä sunnuntain katsojaluvuille ihmeitä.
    Mutta motivaatio lähtee katsomaan on normaalisti jo aivan toinen jos aika-ajopäivän jälkeisen asetelman ja pudotuskaavion näkee edellis-iltana.
    Varsinkin nykyään kun ilmoittaudutaan koko sarjaa joka ei lainkaan takaa sitä ketä on oikeasti paikalla.

    Hyvä että edes jotain yritetään, ei täydellistä tarvi heti tehä.
     
  17. Sophos

    Sophos 1st gear

    Laadukas kuva ja live-lähetys ei varmasti ole kovin todennäköinen yhdistelmä.
    Vaihtoehtona voisi olla lähes livenä toteutettava ratkaisu, jossa enkoodattu video toimitetaan hitaan yhteyden kautta julkaisupalvelimelle. 15-30 minuutin puskuri voisi hyvinkin riittää yhden kameran videokuvaa varten (minulla ei tosin ole mitään hajua Alastaron tai Motoparkin nettiyhteyksien nopeuksista, joten puskuri voi olla suurempi/pienempi).
    Streamiin on helppo ujuttaa mainoksia tai muuta täytemateriaalia (haastatteluja, lajiesittelyjä tms.), jos tarvetta on (tauot, rasvaustauot jne.).
    Julkaisu/jakelu voitaisiin toteuttaa P2PTV:nä, jolloin itse streamauksen kustannukset saataisiin hyvin alhaisiksi.
     
  18. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi on tosiaan kyllä aika huono heitto, etenkin kun ne tv-lähetykset on mitä on eli puolet ajasta kuskien haastattelua ja kaikenlaista spekulointia ja ite kisasta näytetään vaan ne muutamat valitut luokat, muista ei edes mainita että sellasia olis edes ajettu :odroll:

    Ite oltiin eilen ekaa kertaa viiteen vuoteen paikalla pelkästään turisteina ilman että oma kilpuri olis mukana, outoo hommaa taas tälleen pitkästä aikaa sekin :lol:
    Tavallaan helppoo mut pää siinä tulee näköjään seuravaks päiväks kipiäks, olo on nyt paljo huonompi kuin silleen koko viikonlopun kisapaikalla ollessa on :rotfl:
     
  19. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    No alunperin tässä kaivattiinkin vain tulospalvelua = PDF -liuskoja netissä. Tai samantyyppistä raportointia, mitä vaikka Eurodragster harrastaa. Ei tarvi kovin paksua kaapelia pelipaikoille.

    Tuota kisan kulkuahan saattaa kaivata vaikka moni sponssikin, joka haluaa tietää miten "oma" peli kisoissa pärjää. Vai sanotaanko niillekin, että tulkaahan paikanpäälle.
     
  20. Jza

    Jza Double Gearhead

    Juu, no ei tietty suoraan, mutta mulla ekana tuli mieleen että ostaa sen streaming -palvelun jostain toimijalta ja ajaa sitä kautta "suorana" (viiveet sekuntien tai minuutin luokkaa). Tosin katsojien kannalta ei liene mitään väliä vaikka tulisi puoli tuntia perässä. Voisi tosiaan jopa jotkut rasvaustauot editoida mäkeen :D
    Mutta ei paha varmaan toi p2p ratkaisu idiksenä. Onko sulla aiheesta kokemusta?

    Minen oo vuosiin moisten kanssa ollut tekemisissä. Joskus ajettiin vähän isompaa tapahtumaan maailmalle ja silloin operaattori sponssas streamaukset pihalle. Mutta tosiaan ei taida kaista riittää kummaltakaan radan puolella tuohon, ellei sitten aja jotain rupuresoa ulos.
     

Kerro tästä muillekin!