Stadin Cruising 5.7.2019

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja kautsi, 2.6.2010.

 1. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Onpahan hienoja kuvia!:)
   
  Patwh tykkää tästä.
 2. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Hienosti muokatut kuvat. Harmi, että oli noin vähän. Kyllä noita olisi enemmänkin katsellut.
   
  Patwh tykkää tästä.
 3. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Tulipas tästä näin kännipäissään mieleen, että 90- luvulla jengi cruisaili ympäriinsä jatkuvasti. Oli sitten alla käyttis, harrasteauto, tai vaikka mutsin auto. Rinkiä heitettiin suhteellisen paljon.

  Tai ainakin Nummelassa ihan arkenakin ajeltiin kylänraittia ristiin rastiin. Ihan arki-iltoinakin saattoi olla paljon porukkaa.

  Nykyään ei ole viikonloppunakaan yhtä vilkasta, mitä ennen arkisin.:rolleyes:

  Tosin myönnän, että havaintoni saattavat olla vanhentuneita, koska en ole enää jaksanut edes ajaa kylän läpi, "koska ei siellä enää mitään tapahdu".:wc:

  Ja ennenkun joku paikallinen esittää vastaväitteen,:argue: olen ajanut lähivuosina kymmeniä kertoja kylän läpi, ja heittänyt pari rinkiä, eikä ole tullut vastaan rinkiä heittäviä autoja.
  Vaikka sama kai se on joka puolella?

  Tämä oli nyt vaan yksi esimerkki yhdestä kylästä.
   
  always bb ja Stang_81 tykkäävät tästä.
 4. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Hienoja kuvia.
  Tuo 4dht Buickin kuva jotenkin pysäytti. Kuvakulma nappilaukaisu.
   
  Patwh tykkää tästä.
 5. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Porvoossa näkyy joku jenkki toria ympäri ajamassa sillointällöin, yleensä vklp iltaisin. Kaveriporukassa tulee itsekin aika usein ajettua torimunkkia, sitä cruisausta nimenomaan.

  Volvoja ja muita euroraggareita näkyy melkein joka ilta kun sattuu kylillä liikkumaan. Ja kuten lainauksessakin sanotaan, mikäs siinä millä cruisii. Omasta kokemuksesta "rundaaminen" vaan maistuu paremmalta jenkin ratissa, mutta on tommosessa kanttivolvossakin fiilistä enemmän kuin äiteen volkkarissa.

  Seisomiskulttuuriksi meinaa mennä tuo illalla cruisailu muillakin, varsinkin Kuninkaanportin Shellillä on melkein joka ilta "amisporukkaa" rupattelemassa bemarien ja volvojensa seassa. Jos on porukalla ulkona niin hankalaahan se on jutustella kavereiden kanssa jos ne on eri autossa edessä tai takana. Ensin rundataan, sitten taas jutustelutauko jossai parkkiksella ja sitten uutta torimunkkia. Kylmä tulee niin parkittaminen ja pihalla rupattelu vähenee.
   
 6. Weijari

  Weijari Gearhead

  Täs on varmaan se, että alkaa ihan perusjenkitkin oleen 5k€ rumemmalla puolella ja aika vähissä on ns perusjenkit tuolla miiteissäkään. Alkaa Custom-koppa, riivattu kone, useamman tuhannen jarrut+alusta tai vähintään vanteet olla normipäivää.

  Siinä loppu työelämää aloittelevalta äkkiä pito perstaskusta, jos yrittää ns. kelvata piireihin.

  Jenkkien omistajatkin on pääasiassa viidenkympin korvilla ja nuorison kulmasta tarkasteltuna muinaisjäänteitä. Mene / tule siinä sitten juttelemaan mukavia :) Kumin vingahduksestakin seuraa paheksuvia katseita :)
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 7. Arkkumies

  Arkkumies 2nd gear

  Itse olen juurikin tätä, 22v kundi ja oli niin perkeleellinen tarve saada jenkki kun isä ei antanut sen autoilla ajaa. Eihän se nyt taloudellisesti ollut mitenkään järkeenkäypää, ja vielä kun en mitään parin tonnin paskaksi laulettua Capricea tai Darttia halunnut. Suht siisti perusjenkki alla siis, eipä sitä kukaan kahtele cruisingeissa...
  Kavereilla on monilla sitten vähän enemmän ikää ja rahaa tai ajelevat vanhempiensa autoilla tai heidän kanssa "yhdessä ostetuilla". Mutta ajanpas ainakin omalla rahalla ostetulla, kun ajelee kaverin pitkän mustan käkkylän perässä (ei se paljoa lämmitä...).

  Ei tarvi yhtään ihmetellä muilla autoilla cruisailua kun on seurannu jenkkien vakaata hinnannousua niin pitkään kun on Nettiautoa osannut selata ja bensa maksaa aivan halvatusti. Monet mun ikäset ropaa euro- ja japsiautoja koska niiden kanssa taplaa juurikin samanikäiset.
   
  heleha, Blower Camino, Inlinee ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Noinkin. Toisaalta aivan tavallisia Valianteja, Darteja, Ramblereita ja uudempiakin perusamerikkalaisia näkyy vallan tyylikkäästi. Hyvä näin. Harraste on muuttunut vuosikymmenten saatossa laveammaksi ja hyväksyvämmäksi?
   
 9. always bb

  always bb Gearhead

  Arkkumies kirjoitti hyvin. On totta että nk jenkit on ihan ylihintaisia jo pelkkien varaosien hinnalla katsottuna. Itsellä on tallissa jenkkejä, japseja, euroja, autoja prätkijä. Niin on se vaan tosi että euroihin osat maksaa kymppeja kun muihin satasia esim volvon 5 syl kone 250€ 318 sbm 7500€

  Ja rakentelu fiilis on ollut sama, kalliimpien tekeminen syö vaan enemmän aikaa just nuorten keskuudessa. Ja sitähän ei ole kun on alle 30v itsekkin alle 30v piti päästä bilikkaa heittämään joka ilta. Nyt ei jaksa edes kerran kesässä
   
 10. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Jos nuorelle tarjotaan 5-10k jenkkiä tai 1500-2500euron vuosituhannen taitteen Bemaria, niin ei ole epäselvää kumman se ottaa. Bemarissa on ilmastointi, sähköherkut voit ajaa 100-120kmh ilman että se kiertää itsensä hengiltä ja voi ajaa ympärivuoden ja tehojakin noissa on jo teinille ihan tarpeeksi.
  Nykyteinit vaan haluaa mukavuutta yms enemmän, kuin me joilla oli valittavana joko jenkki tai Taunus, Corolla, 127 yms....
   
 11. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Haluaisin tarttua tuohon kiertää ittensä hengiltä. Ei ne itteänsä hengiltä kierrä, ei edes motarilla, jos ei ole lähetty vaihtamaan välitystä jonnekkin 4-nurkille. Ihan hienosti omakin kiertää 3200rpm 120kmh vauhdissa ilman mitään ongelmia, ja sillä on ajettu motaria kyllä ihan surutta. Tämä on kyllä ihme myytti.

  Arkkumieheltä hyvä kirjoitus, ja Patwn:illä hienoja kuvia.
  Jenkkiin on kyllä sama mitä teet, se on aina se 500€ sileänä vähintään, kuvainnollisesti.
  Volvosta / bemmistä kun on pisteosa rikki, saat sen kympillä kahella jostain, Jenkkiin maksat helposti satoja euroja posteineen ja tulleineen, kun Suomessa mallikirjo on suuri automäärään nähden, ja yleensä ne on vielä ajossa, niin täältä sopivan pisteosan löytö on liki lottovoittoon verrattava tapahtuma, joka juuri ajaa sinne veen toiselta puolen tilaamiseen.
   
  Weijari tykkää tästä.
 12. Weijari

  Weijari Gearhead

  Plus että Suomessa osataan myydä osia paremmin noihin euroihin, ei tartte tietää etä tää olikin 1973 ja 1/2 mallia ja tähän sopiikin 5/8 eikä 11/16 kun tilaa nettikaupasta. Tai jos ei osata niin uuden osan saa tiskiltä eikä rapakon takaa.

  Jos vaikka volvon konetta alkaa virittään ja kokonaisen aihion liikkuvineen saa 250:llä, on ns kokeilumahdollisuudet ja oppimismielessä tekeminen paljon mielekkäämpää kuin esim 1k€ maksavaan GM:n 305:den tyhjään lohkoon. Lopputehokin lienee aika lähellä samaa ja jos poksahtaa niin uutta tulille ja edellistä paremmin ilman konkurssia.

  Jossain se vaan näkyy että noi jenkit alkaa olla pääsääntöisesti 40-50 vuotta vanhoja autoja.
   
  Inlinee tykkää tästä.
 13. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Mä näen tämän ehkä paremminkin sukupolvi erona. Kun olin nuori kolli, niin jenkkiauto edusti jotain massasta poikkeavaa, niin autona kuin ehkä myös maailmankatsomuksellisesti. Kannattaa peilata historiaan millainen maa Suomi oli -70 ja -80 luvulla. Virallinen totuus lauloi YYA hengessä kaiken. Amerikka edusti pahaa taantumuksellisuutta. Tähän rakoon sopi monelle meistä se amerikkalainen auto. Dartti, Valiantti tai Nova jne.

  Mulle Volvo, Bemari, japsi autot edustaa edelleen vain käyttöauton statusta. Toki näistä kaikista löytyy hienoja harrastepelejä, mutta esim. 5- sarjan bemari on minulle käyttis sarjan peli.

  No niin kauas mentiin jo Stadin ruusinkista….
   
  litres tykkää tästä.
 14. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Jenkeissä tunnetuti ollut parhaimmat varusteet? ? ? Enkä ole vielä ollut ikinä jenkissä, jossa ei olisi tehoja tarpeeksi vähintään muun liikenteen mukana pysymiseen.

  Se on vaan niin että kuka haluaa sitä raatoa bemariakaan, jota saa aina olla korjaamassa? Nykytrendi on sitä paitsi Audit, VW:t ja Mersut. Tässä amiksen ikkunasta katsellessa ei ole vielä ainuttakaan bemaria ajanut ohi. Nykytrendinä on myös ostaa joku hirveän kallis auto 10 000 - 30 000€. Tai "ostaa" isänsä rahoilla. Eikä se tilanne yhtään parantunut, kun Audeista valitetaan koko ajan kun ne on rikki.

  Oli tässä myös jenkkejä viime vuonna. Nyt en ole huomannut. Oma autokin on kotona kun ei vielä tiedä mihin on turvallista jättää.
   
 15. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Olikohan Stadin kruisingissa yhtään 7500€ maksavaa 318 moottoria?
   
 16. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Löytyy niitä 80-lukulaisia ja uudempia jenkkejä reilusti alle sen viiden tonnin eivätkä edes syö paljoa bensaa kuin monet 70-lukulaiset ja vanhemmat jenkit (ei niistäkään kaikki) ja eurot sekä japsit.

  Sitten on toki esim. Chrysler PT Cruiserit, jotka tosin ei eroa kuin ulkonäöltä ja ovat muuten yhtä onnettomia kuin autot nykynuorisolla yleensä. Onhan niitä 2000-luvun Chrysler Sebringejä ja kolmesatasia näkynyt ja tänään näkyi vielä Dodge Caliber. Kaikkea en menisi silti sanomaan jenkiksi.

  Mutta se että nuoriso ei uskalla erottua edukseen, vaan pitää mennä massan mukana... Sitä ei voi ikinä ymmärtää, mutta siksi pitääkin näyttää mallia oikeaan.

  Muoks. Joku väitti ettei jenkkeihin saa nopeasti ja halvalla varaosia. Kyllä sitä paikallisesta tavallisesta varaosaliikkeestä saa lähes kaikkea ostettua suoraan hyllystä tai yhden päivän toimitusajalla. Tämä tietenkin perusjenkkeihin, eikä hintakaan ole ollut hirvittävä vaikka osat ovat olleet laadukkaita.
  ----------------------------
  Aiempaan aiheeseen vielä.

  Kyllä sitä autot menee edelleen korttelirallia olivat jenkkejä tai sitten ei. Vähentynyt se kuitenkin on. Joskus jenkkejä näkyi paljon enemmän kuin olin nuorempi, nyt niitä näkyy silloin tällöin muutamia ja nekin sattuu aina olemaan ne samat. Mutta en asu Helsingissä.:p
  ---------------------------
  Ja niin, toivottavasti saadaan Malmin tapahtumalle jatkoa, jos Helsinki tosiaan vetää sinne asuinalueen.
   
  Muokattu: 11.8.2021
 17. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Olen elätellyt toivetta mitä tulee Vihtiin. Ehkä sinne joskus.
   
 18. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  No, saavu kruisinkeihin/picknickiin PT cruiserilla/Dodge Caliberilla ja voit oikein nauttia kansan suosiosta.
   
  redneck1 tykkää tästä.
 19. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Suosiota on niin monenlaista.:D
   
 20. 1320

  1320 Gearhead

  Kyllä kun katselee millä kalustolla iso osa nykypäivän nuorisosta liikkuu, niin ei Jenkkiautojen hinnannousulla ole tän kanssa mitään tekemistä. Monella on alla joku usean kymppitonnin maksava upouusi kinneri, jota itse en pystyisi millään ostamaan (enkä kyllä ostaisi vaikka pystyisinkin :p). Ja kunhan nyt ei Hemi Challengeria tai vastaavaa metsästä, niin hienoja Amerikanautojakin saa ihan kohtuurahaan. Omissa nimissä on tällä hetkellä kolme kotteroa ja niiden yhteenlasketut hankintahinnat on kuitenkin selkeästi alle 10 000€...

  Ehkä tuo Fuselagen teoria että nykypäivän nuoriso haluaa "mukavuutta" pitää paikkansa. Itsellä vaan kun ei oo varaa eikä halua käyttää autoa korjaamolla jonkun muun korjattavana, niin pitää ajaa yksinkertaisella autolla, kun nykyautolle en osaisi tehdä mitään. Työmatkat ja muut arkiajot hoituukin luotettavasti ja mukavasti '64 Rambler Americanilla jossa ei oo mitään turhaa, kuten ohjaus/jarrutehostimia, automaattilaatikkoa, synkronoitua ykkösvaihdetta tai sähköisiä pyyhkijöitä, puhumattakaan jostain ajonautinnon pilaavista hilavitkuttimista (ABS, luistonesto ja mitä noita nyt on). Talvellakin hyvä ajettava, lähtee laakista käyntiin joka kerta ja puhaltaa kuumaa ilmaa koppiin... Eikä muuten harmita lähteä liikenteeseen, kun tietää että saa ajaa Ramblerilla!  Perjantaina oli hyvin porukkaa Malmilla, hienoa kalustoa riitti joka lähtöön. Kauppatorilla olikin vähän ahtaampaa, kun lentonäytöksen katsojia oli kanssa paikalla jonkin verran, mutta kyllä sinne sekaan mahtui.
  Muutama kuva löytyy tuosta: https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumat+2021/Cruisings/Helsinki/Stadin+Cruising+6.8.2021/
   
  joosexsex ja esmi tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!