Startin solenoidi propleema

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja lucky74, 23.7.2022.

  1. lucky74

    lucky74 3rd gear

    Nyt tarvisi parviälyä.
    Kysessä tuollanen 1989 gm tuote jossa edellisen omistajan mukaan virtalukon pohja paskana joten tehty nappistartti että pääsee cruisaamaan. No itse nyppinyt autoa vähän sieltä täältä fiksumpaan kuntoon ja ajatus oli hakea tuohon virtalukon pohja. Kuitenkin alkoi tekemään nyt nappistartillakin sitä että ei pyöritä. Välillä toimii välillä ei. Ylernsä ei kun et oo kotopihassa. Sit taistellaan ja kirotaan. Kotiin päästy kuitenkin aina hetken päästä ku aikansa renaa. Koitin orginaalikytkennällä ja sama homma. Naksuu vaan. Tosin ei näin edes satunnaisesti pärähdä tulille. Johdot suht saman paksuset vai vaikuttaako solkun päälle vetoon piuhojen pituus joka nappiviritykses paljon lyhkäsempi lenkki? . Purin startin joka x racer 1935 ja solenoidia ei saa purettua. Onko nyt niin että vika on ollutkin kokoajan solenoidissa? Vai jääkö nyt jotain huomaamatta. Maa piuhat plus plus johdot tsekattu ja kosketuspinnat rassattu. Kuitenkin suht uus startti eikä edes paljoa käytetty. Pelkkää solkkua vissiin ei saa tuohon tehostarttiin? Ainakaan löytäny. Käykö jostain muusta?
    Että näin sekavasti jäsennelty pohdinta/ kysymys.
     
  2. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Pystyykö kattoon loksahtaako pikkuratas perille asti eli hammaskehän viereen, ettei hampaat törmää toisiinsa ? Noitten teho starttien kanssahan on se simmaus tarkistettava kun asentaa, en oo tollasta tavannu, aika surkeeta jos solenoidi prässätty uminaiseksi
     
  3. lucky74

    lucky74 3rd gear

    Startti on shimmattu kohilleen ja tosiaan rakenne solkussa semmonen ruuviton ties miten prässätty läjään. Kun tietäs et käykö tuohon joku? Solenoidi muu kuin omansa mitä ei löydy ainakaan äkkiä kattoen myynnistä.
     
  4. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Ootko mitattu meneekö solenoidista startin sisään sähkö kun naksahttaa, jos ei mene niin solenoidihan siinä on sit entinen
     
  5. lucky74

    lucky74 3rd gear

    Ei mene. Tuo solenoidi ei vedä tarpeeksi pitkälle tai sen natsat on kulunu. Ei vaan pysty purkamaan kun ei ole edes ruuveja ja nettiä kun pöyhi ajatuksella niin nuo x racer kiinankurat on si vissiin ihan oikeasti täyttä paskaa. Voi toimia viikon tai vuoden. Harvoin si edes koko kesää. Et tavallaan täs on jo voittanu kun tuolla on ikää 11 vuotta. Kilometrejä tosin muutama hassu tuhat.
     

Kerro tästä muillekin!