Stereot kehrää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Hyytiäinen, 8.4.2003.

  1. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Kevät tuli ja autoilu alkoi. Viime kesänä vahvistin otti häiriötä koneesta siten että vinkui vaimeasti nousten aina kierrosten mukaan. Nyt ongelma on pahentunut, eli välillä vinkuminen voimistuu huomattavasti ja mukaan tulee vinkumistakin kovempi kehräävä ääni, eli siis kaiuttimet pörisee kierrosten mukaan. Sitten se taas välillä lakkaa kuin katkaisimesta vääntäisi.

    Vahvistin on takapoksissa, virtajohdot kulkee vasemmalla maton alla ja signaalijohdot kardaanitunnelin päällä. Onkos täällä joku autohifisti joka osaisi neuvoa?
     
  2. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Maajohto?
     
  3. Roadrunner

    Roadrunner 1st gear

    Katteles että laturin takan on kaikki piuhat kiinni.
     
  4. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Mulla oli joskus samanlaisia ongelmia, eräs hifisti kertoi että laturi saa sen aikaan, että pitää pistää konkka siihen vaffistimen virtajohtoon. Auttoi, ihme kyllä, eli enää ei inise vehkeet.
    Ilmeisesti laturi oli ehtoopuolella eikä säyhkön tuotto ollut enää mitään kovin tasaista; pimeällä kävi kova säkenöinti laturin sisällä. En jaksanut silloin vaihtaa laturia, vaan päätin koittaa tota kondensaattoria. En nyt kuollaksenikaan muista minkä suuruinen konkka oli, mutta periaatteena mitä isompi konkka sen paremmin se vakavoi sähkönsaannin. Koulussa katteltiin tota, ja kyllä näkyy aika selvästi oskilloskoopissa tuo konkan vaikutus.
     
  5. tommi76

    tommi76 1st gear

    vika on maajohdossa. pistä maadotus mahdollisimman lähelle vahvistinta ja tarpeeksi vahva johto. maa yhtä tärkeä kuin virta! kokeile sillain maajohdon paikka jännite mittarilla siten että vahvistimen miinukseen toinen johto ja sitten haet toisella johdolla peräkontista kohdan missä mittari näyttää nollaa (auton käydessä)
     
  6. Duster

    Duster 1st gear

    Kuparilankaa kiepittää virta piuhan ympäri (käämi) ja maadottaa sen langan. Toinen vaihtoehto on nuo häiriön poistajat.
     
  7. Cowboy

    Cowboy 1st gear

    Tarkistappa myös signaalijohdot (RCA?)!
     
  8. G20

    G20 Gearhead

    Juu samaa teki häiriönpoistajat signaalijohtoihin ja hyvä tuli.. tosin viikon sisällä joku dille löi ikkunan sisään ja vei mukanaan vahvistimet... prkl! :p
     
  9. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Kiitos hyvistä vinkeistä. Pitää viikonloppuna katsoa. Maajohto on aika hyvässä paikassa mun mielestä ja tarpeeksi paksu/lyhyt. Signaalijohtoja itsekin epäilisin eniten.

    Niin ja konkka on jo. Ja iso.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Hyytiäinen 2003-04-09 21:39 ]</font>
     
  10. Blazer-83

    Blazer-83 1st gear

    Noh, sähköntuottohan saa olla melko epätasaistakin eikä vehkeet vingu jos kaikki on ok. Itseasiassahan laturin tuottaman tasasuunnatun vaihtojännitteen huiput muuttuvat kaiuttimista kuuluviksi SILLOIN kun soittimen ja vahvistimen maatasojen välillä on potentiaaliero. Ihan näin tieteellisesti esitettynä... Elikkäs silloin rca-johdon kuori eli "maa" toimii osaltaan maajohtimena yrittäen tasoittaa sitä potentiaalieroa. Sillon sitä kuorta pitkin pääsee kulkemaan korissa risteilevät virrat, pienet ja heikot, mutta riittävät kuuluakseen pääteasteen vahvistuksen jälkeen. Eli konstilla tai toisella kun saat ne maatasot samaksi niin ulinan pitäis kadota. Monesti auttaa kolminkertaisesti suojattu rca-kaapelikin, ja mm. hifi-lehdessä on julkaistu ohje sellasesta yksinkertasesta härvelistä, jolla voi hakea autosta (kone käynnissä) sellaisen maadoituspisteen mistä ei hurinat kuulu. Se on tietokoneen aktiivikaiutin jossa input-piuhan johtimet viedään toinen soittimen maahan ja toisella haetaan volumet päällä vahvistimen maalle kohtaa jossa ei laturin ääni kuulu. Oikee paikka voi olla jopa 10 sentin päässä siitä missä se nyt on, uskomatonta mutta mahdollista ! Eikun kirjastoon katteleen vanhoja lehtiä niin löytyy ohje hyvälle hurinanmetsästysvehkeelle...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Blazer-83 2003-04-10 10:24 ]</font>
     
  11. kcl

    kcl 1st gear

    Vähän samaan liittyen, mutta ihan eri asiaa: mulla viheltää Nokian hands-free silloin, kun puhelimen lataus on täysi. Laitteen ladatessa ei vihellä, mutta kun akku on full, alkaa pieni vihellys...halpisturbo...Radio ja HF pelaa muuten OK, eikä ole muita viehllystilanteita.
     
  12. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Vikaa en saanut vielä poistettua mutta luulen paikantaneeni sen aiheuttajan.

    Epäilyt kohdistuivat tulpanjohtoihin, koska laitoin ne kuntoon (vaihdoin ja korjasin osan) talven aikana ja ongelma ilmestyi heti ajokauden alussa. Sorkin johtoja hieman ja häiriöt muuttuivat jatkuviksi. Eli ennen häiriö hävisi ja alkoi aina välillä, mutta nyt se on jatkuvaa. Pitää varmaan katsoa johto kerrallaan vaihtaen josko siellä olisi yksi paha johto.

    Mitä asiantuntijat sanoo?
     
  13. skiko

    skiko 1st gear

    jep . mäkin olen sitä mielä että
    laturi tai sytkäsysteemi , no kun otat laturilta hihnan pois niin kokeile vieläkö vinkuu jos vinkuu niin esim: sytkäjohdot
    kokeile vaihtaa vaikka yksitellen niin eiköhän se löydy en ite usko maa vikaan
    laitteissa koska silloin luulis tulevan
    muutakin vikaa kuin vinkumista moottorin käydessä,mulla oli
    virranjakajan konkka kypsä joka aiheutti vinkunaa .
     
  14. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Mulla aiheutti turbon vihellystä aikanaan Accelin itsekasattavat tulpanjohdot. Sytkäpuolella sitä ei huomannut eli auto toimi. Tästä viisastuneena annan osaavien kiinalaisten tai korealaisten tehdä johdot ja ostan ne valmiina.
     

Kerro tästä muillekin!