street sääntö juttuu

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja maverick, 27.2.2015.

 1. maverick

  maverick Gearhead

  No niin kirjotelkaa tarinoita..pöytä on tyhjä.
   
 2. Ck

  Ck Gearhead

 3. bandit_1

  bandit_1 Gearhead

  Mutta tehdastekoiset tubular tukivarret ilmeisesti hyväksytään? Ja nyt ollaan heikoilla hangilla meidän ens kesän ajojen suhteen? :)

  Järkisyyt ainakin puoltaisi tuota, saakohan noita uusia edes?
   
 4. C-barge

  C-barge Gearhead

 5. atobee

  atobee Gearhead

  Onko putkirungot sallittuja "street sääntö jutuissa"?
   
 6. GS

  GS Gearhead

  Tällä hetkellä aivan yksiselitteisesti EI.

  Tuossa suora lainaus FHRA:n sääntökirjasta (eli huom.mm.takarunkovaatimus):

  Jos näitä väitetysti kuitenkin ihan yleisesti käytetään FHRA:n alaisesissa Street luokissa ja säännöt ovat ne mitkä ovat kirjoitettu sääntökirjaan, FHRA:n pitää viimeistään ensi kesänä asiaan puuttua.
  Eli joko kilpailevat autot tarkastetaan näiltä osin (siis jos kerran näitä aivan yleisesti kuitenkin sääntöjen vastaisesti käytetään), tai sitten sääntökirjaa muutetaan niin että putkirungot ovat sallittuja?
   
 7. GS

  GS Gearhead

  Ovat sallittuja mikäli ne ovat tarkoitettu/valmistettu ko.automalliin, tai mikäli ne löytyy muutoskatsastettuna rekisteriotteesta.
   
 8. Putte

  Putte 1st gear

  Putkirungot ei kuulu katuautoon. Mielestäni kaikki putkirunkoautot kuuluu ohjata pois katuautoista oikeiden kilpa-autojen ryhmiin.
   
 9. GS

  GS Gearhead

  Olen tietenkin samaa mieltä, koska varustamalla mm.Pro Modi pyyhkijöillä ja valoilla, ei todellakaan muutu sääntöjen mukaiseksi ”Street” autoksi?
  Toisaalta jos putkirungot ovat kuitenkin ”kulisseissa” sallittuja, niin mitä merkitystä koko Street sääntökirjalla on muutenkaan?
  Nyt on vain niin että mikäli Street kisoissa todella pyörii mukana putkirunkoautoja, viimeistään ensi kesänä ne pitää saada raakattua ulos Streetista niihin luokkiin joihin ne oikeasti kuuluvat?
  Näin siis mikäli FHRA ei muuta sääntöjä kuten on esitetty?

  Eli FHRA voisi hyvin ottaa kantaa jo nyt tähän asiaan jotta kaikki ne jotka tällä hetkellä ko.luokkiin autojaan rakentaa sääntökirja toisessa kädessä (näitä on muuten tulossa Suomessa aika paljon lisää), olisivat lähtökohdiltaan samoilla viivoilla kuin kaikki muutkin.
  Kyse ei kuitenkaan ole todellakaan mistään ”pilkunviilauksesta”, vaan aivan perustavaa laatua olevasta sääntökohdasta?
   
 10. bandit_1

  bandit_1 Gearhead

  Asia siis kunnossa, jos toi on sääntökirjasta. Täytyy vielä plärätä
   
 11. GS

  GS Gearhead

  Tuossahan tuo suoraan sääntökirjasta poimittuna:
   
 12. Hate

  Hate 3rd gear

  Eikös noista sääntöasioista ollut aikaisemmin jossain yhteydessä tulkinta että turvallisuussäännöt menee ryhmäsääntöjen ohi.Jos rakennetaan streetautoo millä tarkoitus mennä alle 7,5sekkaa niin ei taida profiiliputki riittää.Mun käsittääkseni Kallen ja Juhon autois eturungot ja helmakotelot on tehtaanpaapan tekeleitä?Hienoo et kehitys kehittyy.
   
 13. dd64

  dd64 3rd gear

  jos rakennetaan autoo alle 7.5 sekuntia ja ryhmäsäännöt ei sitä mahdollista, niin onkohan aika vaihtaa ryhmää???

  Sen verran et mul ei ole mitään kehitystä (eikä Juhoa, varsinkaan teidän hienoa autoa) vastaan, mut kyl säännöt pitäis olla kaikille samat.
   
 14. Jza

  Jza Gearhead

  Eiks se sitten pitäisi seistä siinä sääntökirjassa? En mäkään kyllä tajua, että mikä järki siinä on, että on säännöt ja sitten niistä voidaan kuitenkin mennä mihin suuntaan hyvänsä. Pro stockillakin voi varmaan ostallistua stockkiin tuolla periaatteella...
  Onhan se kuitenkin sinne päin ja turvallisuusnäkökulmat huomioitu. Nimessäkin on stock.
   
 15. Putte

  Putte 1st gear

  Tossa kohtaa se ryhmän vaihto olisi ainoa oikea toimenpide mielestäni.
   
 16. Harri Sassi

  Harri Sassi 3rd gear

  ^^ei se vaihtamalla parane :)
   
 17. Hate

  Hate 3rd gear

  Ei lanttiikan kiinni näis streettitapahtumis.Mut kun noi säännöt luki läpi niin en löytäny ryhmälle mitään indeksii,7,5sek?Putkirunko kielletty,etu-ja takarungon saa yhdistää pyöreellä putkella ja takarungon saa muuttaa vähintään profiiliputkella,pyöree cromo ei ollu kielletty.
   
 18. GS

  GS Gearhead

  Takarunko EI saa olla pyöreää cromoa, vaan pitää olla alkuperäinen (voidaan modifioida renkaiden sovittamiseksi), tai valmistaa uusi takarunko vähintään 50x75x2mm:n profiilista (näin ollen pyöreä putki ei käy takarungosta).
  Runko tai puolirunko on oltava kyseiseen autoon tarkoitettu = ei siis omavalmisteputkirunko tätäkään kautta.

  Tuossa vielä tuo varsin selvä ja yksiselitteinen FHRA:n Street luokkien runkosääntö:

   
 19. JuhaKuu

  JuhaKuu 3rd gear

  Mihin luokkiin ne nopeat street autot kuuluvat?
   
 20. Hate

  Hate 3rd gear

  Jokainen varmaan näkee lukemansa niinkuin ittelle parhaaks näkee.
  Streettisäännöt on niitä harvoja Suomessa ihan itte vuodesta toiseen muovattuja sääntöjä.Kyllästyin vuonna '95 siihen kun ikinä ei tiennyt mitä seuraavana vuonna kielletään tai sallitaan joten lopetin fyyran street kisailut siihen ja komepäkin tein ryhmään jossa säännöt tulee pääosin nyyrasta.Ei tartte joka talvi vittuuntua koko lajiin. :)
   

Kerro tästä muillekin!