STW:n väliseinä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WSE, 13.8.2006.

  1. WSE

    WSE 1st gear

    Mitenkäs katsastus/verottaja suhtautuu jos paku STW:n (-84) otteessa lukee väliseinä, mutta sellaista kun ei autossa ole...?
     
  2. Reeds

    Reeds Gearhead

    Siinä on ilmeisesti joskus ollut..? Kuinka mones omistaja olet ja oletko itse käynyt sen auton leimaamassa? Jos et ole vielä käynyt niin selvitä se seinäjuttu ensin ettei tule ikävää yllätystä konttorilla.Tarkoitatko,että väliseinän pitäisi olla lattiasta kattoon?Onko rekisteröity vaan kolmelle vai 3+3?Noissahan on ollut se "väliseinä" yleensä vaan takajalkatilassa,sellaiset levyt etupenkin selkänojien jatkeena ettei takamatkustaja saa mukavaa asentoa työntämällä jalkateriään etupenkin alle..
     
  3. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Minullakin on yksi moinen ollut. Väliseinää auto tuskin oli koskaan nähnyt, teksti oli niin sanottua leipätekstiä, joka joskus tuli kaikkiin pakettiautoihin ilmeisesti automaattisesti. Yli-innokas katsastaja saattaa tosin ottaa asian omakseen. Itsekin kysyin asiaa konttorilta autoa ostaessani, jolloin insinööri piti seinän olemassaoloa välttämättömänä. Varsinaisissa katsastuksissa asiaa tosin naureskeltiin.
     
  4. heavy duty

    heavy duty 1st gear

    Väliseinä on siis ihan oikeasti väliseinä. Mulla oli Pontiacissa sellainen, suora pysty selkänoja ja kioski-ikkuna väliseinässä. Näitä on vaadittu länsirannikolla rek.katsastettuihin. Ne käikäleet jalkatilassa eivät ole väliseinää vaan estävät kuormaa menemästä tavaratilasta matkustamoon.
     
  5. impala67

    impala67 Double Gearhead

    mulla luki capricen lankkupenkkipakussa että väliseinä, katalysaattori ja kuljettajan viereen ei oltu laitettu yhtään matkustajaa...

    kävin muutoskatsastuksessa, joka maksoi 29e.

    katsuri totesi että juu ei noita enää tarvita, eli väliseinää ei enää ole kuskin viereen mahtuu kaksi lisää ja katti lensi jorpakkoon.
     
  6. Guest

    Guest Guest

    Omasta Mercurystä löytyy komea tammiväliseinä kioski-ikkunalla.

    Yritin myös kysellä katsastuksesta väliseinästä. Oli sitä mieltä, että oltava "tukeva" eikä saa kipata. Onko tuokaan nyt sitten tukeva kun ikkunan ympärillä on 10cm puuta joka kiertää katonrajassa ja seinillä. Sama seinä toimii selkänojana.

    Yritin kysyä, toimiiko koirakalteri, mutta en saanut kunnon vastausta. Olen nähnyt metallisia kiinteästi asetettavia kaltereita, jotka ovat varmasti "tukevampia" kuin ikkunallinen puulevy 2 ruuvilla kiinnitettyvä. Onko kellään kokemusta tavaraverkosta?

    Myöskin etupenkki on 2 rekisteröity. Löytyy alkuperäiset vyöt, joten muutoskatsastus ei tuota ongelmaa.
     
  7. impala67

    impala67 Double Gearhead

    mene toisella asemalle, ja pyydä etukäteen että tutkivat kaikki uusimmat säännöt ja aken ohjeet muutoskatsastuksesta pakun väliseinän poistamiseksi.

    sitä väliseinää ei nimittäin vaadita enää, riittää kun väliaikaisen penkin selkänoja on paikalleen lukittavissa- sitä ei kielletä etteikö se saisi pois taittua, penkithän on väliaikasta kuljetusta varten muutenkin!

    älä siedä selittelyjä vaan vaadi että tutkivat pykälänsä. kumma juttu kun eri laki eri puolilla maata.
     
  8. Guest

    Guest Guest

    Ahaa. Onko väliseinä sitten ollut jotain 80-90-luvun veronkiertojuttuja?

    Kyllähän se katsastaja johonkin soitteli kun kysyin, mutta täytyy olla ensi kerralla täsmällisempi.

    Seinän poistohan menisi hyvin etupenkkien muutoskatsastuksen yhteydessä.

    Näinköhän suostuvat joutoajalla vilkaisemaan, jos menen auton ja väliseinien kanssa näytille, että mitä olisi tehtävissä?
     
  9. Guest

    Guest Guest

    Noniin, ja itse itselleni vastaten.

    Soittelin naapurikonttoriin. Sanoivat, että väliseinää ei enää vaadita. Vanhat penkit kuitenkin säilytettävä. Saavat olla ja oikeastaan pitääkin olla kokoontaitettavat. Nykyisistäkin istuinosa taittuu selkänojaa vasten ylös.

    Seinä veke, penkit kiinni ja konttorille. Menee laajasta muutoskatsastuksesta eli maksoi reilu 60€. Tämäkin varmasti riippuu konttorista, meneekö suppeaksi vai laajaksi.
     

Kerro tästä muillekin!