STWN vaihelaatikko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja americar, 1.12.2018.

 1. americar

  americar 1st gear

  MORO!!! olisko kellään tietoa että kun pontiac parisiesse -86 wtw tiputtaa vaihteisto ölyä moottorin ja vaihteiston välistä??? parkissa ollessa tulee sellanen kämmenen kokonen läntti aina sen huohotin ptken kohdalta??? myös moottorin kiinnitys kohta on reilusti märkä mutta siitä ei maahan tiputtele?? olis kiv asaada ns alkuummärrystä ku mulla eioo paikkaa laitella tuota itse eli korjaamolle olis jo etukäteistietoo..........asian puitteissa kesällä vaihdatin kaikki öljyt tiibisteet ja suodattimet, mutta vaiva ei kadonnut!!!! stefa??? mistä ja paljon maksaa jos viittais siihe
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Turbiinin stefa? Ei ne asiantuntevalla korjaamolla tota kauan mieti jos et kerran itse meinaa tehdä
   
  americar tykkää tästä.
 3. americar

  americar 1st gear

  jooo...pitäis vaikka huvikseen vaihdattaa se ja toivoo parasta
  tuskin kallis osa onkaan
   
 4. americar

  americar 1st gear

  kumma kun ei entine korjaaja epäilly yhtää eikä stefoista puhunu
   
 5. hantta

  hantta Gearhead

  Myös älytön öljymäärä tekee tuohon kohtaan lammikon. Stefa ei ole kallis, mutta aikamoinen duuni, mutta jos laatikko muuten toimii, niin kyllähän se pitää tehdä.
   
  americar tykkää tästä.
 6. americar

  americar 1st gear

  joo...toimiii muuten ja mittatikun mukaan ei mitään hätää...ei edes näytä häviötä, eli ihan arki autona on käytössä
   
 7. hantta

  hantta Gearhead

  Muistatko, paljonko öljyä lorahti laatikkoon viimevaihdossa? Noissa on saattanut vuosien saatossa mittatikkukin vaihtua, tai peräti laatikko erimalliseen, mutta tikku toisesta laatikosta jne.
   
 8. americar

  americar 1st gear

  en muista ollenkaan, mutta nyt uusimpana huolen aiheena onkin just tullu et mittatikku näyttää normimäärän öljyä moottori sammuksissa????? tikku vaan vähän kastuu päästä käynnissä oollessa? kun eikös se pitäny käynnissä mitata mut minun autolle se ei kelpaa...
   
 9. hantta

  hantta Gearhead

  Laatikko pitäisi olla th 700, tsekkaapa mikä laatikko on, ja löytyykö 4 vaihdetta ja lukkoturbiini? Vai onko kokonaan vaihtunut?
   
 10. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Mitataan sillai et loota ajetaan hyvin lämpimäksi, sit riippuen laatikosta P tai vapaa ja käynnissä tyhjäkäynnillä katotaan öljyt. En muista GM-lootista millä vaihteella ne piti olla, viisaampi saa valistaa vielä.
   
 11. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Eikös se P ole. Ennen öljyjen katsomomista voi käydessä vielä käydä paikallaan kaikki pykälät läpi.
   
 12. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Miksi? Jos kylmänä koneen käydessä ööliä on ylä- ja alarajamerkkien välissä niin sitä on riittävästi.
   
 13. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Aijaa. Miksi siellä sitten on yhtään mitään merkkejä ja miksi kuumana käsketään katsoa? Jos se vaan riittää että kylmänä on viivojen välissä.
   
 14. kovis

  kovis 3rd gear

  Koneesta riippuen siellä pitäisi olla joko th200r4 tai th700r4 , jos alkuperäinen loota. Eli Olds koneen perässä th200 ja Chevyn perässä th700 . Öljyn tarkistus lämpöisenä tasasella koneen käydessä P-asennossa , eka käydään joka pykälä läpi ja sit parkille ja tikku ylös.
   
 15. Mudracer

  Mudracer Double Gearhead

  Meinaatko että se vähenee lämmetessään? Sen takia siellä on ylä- ja alaraja tarkistaaettä kurkkija tietää että kaikki on ihan ok. Ite ainakin luulen että ei sinne ittellään tule lisää mehua. Ja se kepin vatkaaminen on ihan turhaa koska ei siellä lootan sisällä pysy missään ööli vaan kaikki tipahtaa öölipohjaan ennen kuin kerkii tikun luo. GM tuotteistakin voi sen öölinpinnan tarkistaa myös vapaalla.

  Moni viksu pistää öölitikkuun merkin siihen kohtaan jossa pinta on kun hylsy on seissyt yön yli kunhan on ensin käydessä tarkistanut että on ok. Silloin voi vilkaista tikkua ennenkuin nykäsee koneen tulille.
   
  Muokattu: 3.12.2018
  KajS tykkää tästä.
 16. americar

  americar 1st gear

  siis ei ns vähene muutakuin käynnissä ollessa....heti kun sammuttaa niin öljyn määrä täysin normaali...peellä ja vapaalla tikun pää vaan kastuu
   
 17. hantta

  hantta Gearhead

  Kannattaa lukea ketjun kaikki viestit ;)
   
 18. americar

  americar 1st gear

  juu on th700 lukolla ja 4speed
   
 19. hantta

  hantta Gearhead

  Sitten laatikko irti ja stefanvaihtoon ;)
   
 20. caprice305

  caprice305 Double Gearhead

  Liian vähän öljyä. Ei siis liity vuotoon
   

Kerro tästä muillekin!