Subaru Forester, tekeekö mitään??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja simeoni, 1.9.2013.

  1. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Emännälle pitäisi ostaa auto, farkkuja olen katsellut. Volvo V70, Saab 9-5, Audi A6 jne. Toisaalta neliveto olis kova sana venettä nostaessa ja niinpä silmiin osui subaru forester. Neliveto, bensaturbo, ihan hyvät varusteet ja vetokykyä löytyy, samoin uskon ettei sisätilatkaan lopu heti kesken. Mutta, onko niissä jotain minkä takia kannattaa pysyä erossa??
    Edit: Niin ja puhutaan nyt +10 vuotta vanhoista autoista.
     
  2. finjale

    finjale 1st gear

    Tutulla tuollainen Subaru on ollut kolmatta vuotta ja ei siinä yksilössä ainakaan mitään ihmeempiä ole ollut. Osti juurikin samaan tarkoitukseen kuin sinäkin eli veneen nostoon ja on ihan riittävästi kehunut autonsa ominaisuuksia.
     
  3. Letku

    Letku 3rd gear

    2000-luvun Subarut on pirun kestäviä.
    Varaosat (huollotkin) on hiukan kalliimpia kuin muissa merkeissä.
    2000-luvun alun vehkeissä on kulutus korkeahko, kun nykyisissä on jo tippunut tosi alhaiseksi. Jos tarviit nelivetoa ja vetokykyä, niin silloin Subaru on yksi parhaista.
    Nelivetohan näissä on parhaimpia mitä markkinoilla on.
    Sain aikoinaan työn puolesta kokeilla foresterin (vm.2006) toimivuutta motocross radalla ei ollut vaikeuksia kiivetä mäkiä.
     
  4. virveli63

    virveli63 3rd gear

    Ostin Subarun (legacy) automaatin, niin ei ole kytkin savunnut luiskassa.
    Ja toimii!
     
  5. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Muijalla ollut pari automaatti-Imprezaa, nyt remmiveto-XV, kaikki tietysti nelivetoisia. Ei oo niissä esiintynyt kerrassaan mnkäänlaista vikaa. Jos jotain moittia haluaa, niin yhdessä missä ei ollut metalliväriä, niin vaikutti pintamaali kovin ohuelta. Alkoi pohjaväri näkyä helmoista jo alle 100 000 km:n. Asutaan kyllä hiekkatien päässä, mut ei tuollaista ilmiötä ole muissa autoissa havaittu.
     
  6. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Mielenkiinnosta kysyn, että mitä vuosimallia? Sukulaisella oli uutena ostamansa -04 automaatti-Impreza ja käsittääkseni se oli aika harvinainen sillä noina vuosina Imprezoja myytiin melko vähän ja niistäkin puolet oli WRX:iä ja lopuista vain pieni osa automaatteja.

    Aloittajan kysymykseen asia sen verran liittyy että kyseinen sukulainen koki Imprezan kovin ahtaaksi ja vaihtoi automaatti-Foresteriin olisiko ollut -07 ja tarkempia käyttökokemuksia en ole kysellyt mutta käsittääkseni tyytyväinen on ollut, tosin kilometrejäkin eläkeläisillä kertyy vähänlaisesti.
     
  7. julmajari

    julmajari Gearhead

    mun muijalla oli myös -04 autom impreza, 2 litranen goodmood malli, oli joku parempi varustelu, erittäin tyytyväisiä siihen ja 3 muuhunkin omistamamme subaruun, todella huolettomia laitteita ei kylläkään foresteria mutta samaa tekniikkaa,
    (lecasy ja impretsoja)
     
  8. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    -03 farmari ja -08. Jälkimmäinen varsinkin on harvinainen, tuota uudempaa koppaa myytin vieläkin vähemmän, taisi maahantuontikin olla seis jonkin aikaa. Isomman Legacyn markkinointiin panostettiin enemmän kun ei se tainnut olla paljoakaan kalliimpi.

    Ps. Ostakaa joku miulta tuo Cherokee, niin hommaan Foresterin tilalle käyttöautoksi. :D
     
  9. Aako

    Aako 1st gear

    Eipä noita suparuja paljo korjaamolla näy muutaku huollossa...
     
  10. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    No niin sano kaverikin joka monimerkkikorjaamolla töissä. Saksalaiset käy remonteissa ja japsit huolloissa.
     
  11. Foresterista ei itsellä ole kokemusta, muuta kuin muutaman päivän koeajosta. Subaru meillä kuitenkin on ollut jonkun vuoden. Olen sitä meltä, että harrastavalla perheellä on hyvä olla ainakin 1 Subaru. Meillä pääasiassa vaimon käytössä on -06 Legacy farkku. Tarkemmin 3.0 type R spec B. Olemme autoon erittäin tyytyväisiä. Tähän saakka perässä on liikkunut monen kokoisia trailereita erilaisilla kuormilla. Automaatti auto on erittäin helppo peruttaa paikkaan kun paikkaan. Kesällä hain yhden veneen paikasta johon traktorilla ei päässyt. On aika uskomaton tuo neliveto. Polttoaineen keskikulutus on karvan alle kympin läpi vuoden. Varsin kohtuullista kun pää osa on kaupunki pyöritystä. Varusteita näissä spec B malleissa on mukavasti. Automaatti ratti padleillä, sähkö muistipenkki, kosketus navi , xenonit jne kaikki lisäksi toimii vaikka ikää onkin. Niin juu ja vaimon mielestä parasta autossa on kutosen ääni kun polkaisee kaasun pohjaan. En tiedä kun en ole itse koskaan painanut kaasua vielä pohjaan saakka....pienemmälläkin ehtii...

    ECC
     
  12. smuige

    smuige Gearhead

    Meilläkin emännän käytössä 06 forester, aika näppärä laite ajaa ja menee aika pahaankin paikkaan. Hirveän isohan se ei loppujen lopuksi ole, jotain imprezan ja legacyn väliä sisätiloilta ja bensaa menee 8-10l sadalla. Meillä karvalakki 2.0 ilman turboa ja automaatti, pientä tehonpuutetta havaittavissa kun mennään yli satasta mutta muuten pärjäilee. Tähän asti ollaan tyytyväisiä. Omani kun ostin kolaroituna niin pakko lisätä että osat maksaa ihan perkeleesti jos tarvii alkuperäistä ottaa. Mulla rupee toinen takaiskari pikkuhiljaa vuotamaan, eikä maksa kuin 500e kpl...
     
  13. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Jätin nyt kuitenkin subarun ostamatta ja taloon tuli 9-5 saab. Nostellaan vene vaikka pyöräkuormaajalla jos ei etuvedolla lähde :D
     
  14. Roju

    Roju 3rd gear

    Ettei tää nyt menis pelkäks kehumiseks, niin kun mulla oli joskus impreza niin... Ei siinä kyllä ollu mitään vikaa.
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!