Suburbanin valojen releytys?

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja 944676, 5.10.2008.

 1. 944676

  944676 1st gear

  Eli aloin tossa rakennella releitä suburbanin omille valoille ja lisävaloille. mites noi suburbanin valojen sähköjärjestelmä oikein pelaa? kun sain jo nipun sulakkeita poltettua? :oops: Eli kytkin normaalisti sieltä Moottoritilan sulakerasialta aux-lähdöstä syöttöjohdon releen napaan 30, sit releeltä navasta 87 johdot polttimoille joista johdot maahan. Sitten maadotin releen navan 85. Sitten vedin alkuperäisiltä valojen johdoilta herätevirran releen napaan 86. nyt sit omat valojen sulakkeet palaa. Eli herätevirtapiirissä on nyt joku häiriö? Ei kai vaan Suburbanin valoja ohjata katkomalla viiksestä maadoitusta? kuinkas minun nyt pitäisi muuttaa tuota kytkentääni? Onko sama systeemi pitkillä ja lyhyillä? Kuinkas sit lisäpitkät ja sumuvalot kytketään? Katkotaanko parkkivalojen puolellakin maadoitusta? Koska parkeiltahan minun pitäisi ottaa sumuvalojen releelle herätevirta? Tästä aiheesta varmaan on kyllä täällä jo jossain juttu mutta en nyt ehdi etsiä kun pitäsi saada auto äkkiä läjään ja ajoon. Kiitos vastauksesta jo etukäteen. :D
   
 2. kane

  kane 1st gear

  Kytkentäsi vaikuttaa oikealta... mutta onko siihen AUX liitäntään sulake jota nyt ajovalot kuormittaa ja polttaa?
  Ota releelle akulta suoraan piuha ja siihen väliin laita sulake.
  Kyllä niihin 12v menee (lyhyet ja pitkät) joita voi ohjaukseen käyttää.
  Parkille menee pysyvä 12v (etuvilkut) josta voi ottaa sumareille ohjauksen. Kulmaparkkeja pätkitään alkup. versiossa vilkun tahtiin kun sen maa on vilkun kuuma.
   
 3. 944676

  944676 1st gear

  Joku vaan meinas että sinne saattaa tulla valoille jatkuva virta ja katkaisijalla ja valojen vaihtajalla katkottaisiin vaan maadoitusta? Ei tuosta aux-lähdöstä ole mitään muuta kytkettynä kuin nuo syöttöjohdot releille ja käsittääkseni ne aux-navat on nimen omaan tarkoitettu siihen että jos tarvitaan sähköä johonkin lisälaitteille niin niistä voi ottaa. Ja kun tuo minun autoni nyt polttelee niitä alkuperäisiä valojen sulakkeita. Asensin myös lisävalolle katkaisijat joista ne saa kykettyä pois käytöstä niin nyt niihinkään ei voi kytkeä merkkivaloja toimitaan kun heti palaa sulakkeet. Ihme homma kyllä. Voikos Tähän autoon nyt sit kytkeä valot niin että pitkillä palaa sekä lyhyet että pitkät ja lyhyillä vain ne lyhyet? Taisi olla meikäläisen älylle liian monimutkainen työmaa? :oops:
   
 4. kane

  kane 1st gear

  Ei ei ja vielä kerran ei :wink:
  Katkaisijalta ja viikseltä kytketään 12v valoille.

  Varmista vielä kytkennät, 87 menee valoille. 30 saa käyttöjännitteen.
  85 ja 86 on maa sekä ohjaus, on sama kumminpäin ne on kytketty.
  Katso se ohjauspiuha (irti releestä) kun laitat valot päälle (pitkätkö?) että siihen tulee 12v. Jos se kytkettynä polttaa tämän sulakkeen... täytyy rele olla viallinen. Onhan rele ns. normaali kytkevä rele?
  Paljonko vastus jos mittaat 85 ja 86 navoista?

  Tuolla mun allekirjoituslinkin (fsd) kautta löytyy muutama kytkentä valoista. Tuo valopiuha nimenomaan antaa maata kunnes kytket valot päälle. Sitä voi käyttää jonkun toisen releen toimintaa ohjaamaan maan osalta.
   
 5. kojo

  kojo Gearhead

  :eek: Ei kai sulla vaan oo siinä subessa alunperin ajovaloautomatiikkaa? niissä on kiero kytkentä jolla syötetään sähköä toisen lampun maakarvaan silloin kun valot ei oo katkasijan kautta päällekytkettynä... Aattelin vaan et jos oot maajohtojakin muutellu ja ollu tollanen automatiikalla oleva versio..
   
 6. 944676

  944676 1st gear

  Joo no nyt alkaa muten toimimaan mutta vieläkään en ole saanut katkaisijoissa merkkivaloja pelaamaan. ilmeisesti katkaisijat viallisia tai väärin kytketty. mites tossa nyt sit pitää kykeä nuo auton omat lyhyet ja pitkät jos haluan saada ne palamaan niin että pitkillä valoilla palaa sekä lyhyet että pitkät? ja onko tuo kytkentä laillinen?
   
 7. kane

  kane 1st gear

  On laillinen, kytkennän voi tehdä vaikka näin

  Pitikö merkkivaloille olla oma 12v syöttö vai mitenseoli?
   
 8. kojo

  kojo Gearhead

  Toi on muuten hyvä kytkentä, mut xenonien kans tulee probleemos.. mut palataan siihen sitten jos on tarvetta
   
 9. kane

  kane 1st gear

  Totta... tuon vois muuten raapustaa uusiksi että otetaan ohjaus valokatkaisijan takaa heti.

  Olisko tämä hyvä?
   

Kerro tästä muillekin!