"suihkumoottori"-pappis

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Tylsä Rautasaha, 13.7.2005.

  1. Tylsä Rautasaha

    Tylsä Rautasaha 3rd gear

    Kuka muistaa tämmösen laitteen? Töissä tuli juttua kaikista hulluista rakennelmista ja tuli mieleeni että jokunen vuosi sitten näin Alastarolla tuommosen laitteen, taisipa varttimailinkin vetästä.
    Eli siis pappa-Tunturi jossa oli jostain kuorma-auton turbosta ite kyhätty suihkumoottori, laitteen nimi oli Eunukki "moottorin" sijoituksesta johtuen.
    Jäi vaivaamaan että miten ihmeessä se oli teknisesti toteutettu.
     
  2. ViLU

    ViLU Gearhead

    Tuolla yksi malli => http://asciimation.co.nz/turbine/

    Tuolla muutama muun mallinen jetti-moottori => http://www.aardvark.co.nz/pjet/ . Kaikista yksinkertaisimmissa ei ole venttiileitä ollenkaan, on pelkästään oikein muotoiltu ontto putki. Joskus on pitänyt itsekin tehdä tollanen jetti, mutta on projekteja sen verran kesken ettei ole aikaa...
     
  3. Hanxi

    Hanxi Gearhead

    Jos tekniikka sinällään kiinnostaa, näillä kavereilla on näyttöä onnistumisista: http://rc.realdesign.fi/ Ovat tosin enemmän lennokkimiehiä, mutta saa sen Papikankin ilmaan riittävän suurella putkella.
     
  4. TMO

    TMO Gearhead

    Kyseinen "eunukki" oli Tampereen teknillisen koulun "suihkuseurapiirin" tuotoksia, laittoivat turboja ties mihin, jopa saunan kiukaaseen.
    Niillä oli joskus aika hyvät nettisivutkin, mutta nykyisin taitavat sivut olla jossain nettiavaruudessa, en ainakaan niitä helposti löytänyt.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

  6. gremlin

    gremlin Gearhead

    Asiallista touhuu 8) Vanhana pappis kuskina tarttee kylla huomauttaa etta se tais olla kyllakin Raisu toi Eunukki2. :soosoo: Siina lopussa oli kiitokset Professional motorille lahjoituksesta uuteen twin turbo projektiin :eek: :eek: joku tosissaan on pian ilman munia :odroll:
     
  7. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Ton linkin mukaanhan Eunukki ykkönen on tehty polkupyörän päälle :eek:
    Tommosen fillarin minäkin haluaisin niin alkais mennä kotikulmien jyrkät mäetkin aika haipakkaa ylös. Nykyisellä 3-vaiheisella munamankelislla ei toi polkupyöräily oikein iske eli ei se homma tunnu sopivan autoharrastajan vartalolle :rotfl:
     
  8. jakulepi

    jakulepi Double Gearhead

    Muistelisin että siitä on vähintään yli kymmenen vuotta kun lueskelin Moblarista erään papparaisen rakennelmasta. Sellaiseen Jawan tapaiseen Junak -merkkiseen motskariin oli lykätty vanhan Vampire -suihkarin suihkumoottori. Luonnollisesti moottoripyörän peräosa oli modifioitu sellaiseksi, että moottori oli mahdollista siihen asentaa. Taisipa tuosta kyläsepästä olla juttua kympin uutisten loppukevennyksessäkin tuolloin, kun ko. härveliä ulkoilutti.

    Kettumaistahan se olisi, jos kaasu hirttäisi kiinni tuollaisessa :)
     
  9. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Junakki se tais olla se runko mutta siitä oli tehty trike ja kone oli fugasta. Olen itse nähnyt kyseisen vehkeen ajossa Haapamäen veturipuistossa.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

  11. X-Speedy-X

    X-Speedy-X 1st gear

    Jossain suihkuseurapiirin sivuilla oli aikanaan tosiaan turboahdettu saunankiuas. :eek:
    ..siinä oli sellainen ongelma, että se kuumeni liian nopeasti. Kiuas oli punainen piippua myöden, mutta kivet ei lämmenneet.. :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!