sulaako puikko?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 16.4.2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Pitäis rakentaa penkkipunnerrus penkki ohuesta palkista mutta ei oo hitsikonetta. kysyn että tekeekö noilla halvoilla puikkomuuntajilla jotka maksaa muutaman kympin, mitään?
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  koitas kattoo haulla just ollu juttua,mutta voihan sitä joka toinen päivä kysellä,se on mukavaa puuhaa,nimittäin kyseleminen
   
 3. amis

  amis 1st gear

  Kai niillä välttävästi puikko palaa, mutta ohutta putkea puikolla, unohda, ellei ole todella hyvät hermot :-?
   
 4. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  kyl puikolla ohutkin (1,5mm pelti) puikko menee, kun osaa :)
   
 5. sonder

  sonder 1st gear

  Aivan!
   
 6. sonder

  sonder 1st gear

  Aivan!
   
 7. timppa

  timppa Gearhead

  Kyllä sitä koneella, kuin koneella hitsaamaan pystyy. Ouhuinta puikkoa mitä löytyy(0.7-1.25), mielellään OK 46.00 sytttyy helposti. Käsi pitää liikkua tarvittaessa nopeasti. Elikkä jos alkaa polttaa reikää niin jatkat siitä missä ilmarako on NOLLA ja sitten lopuksi "härkit, sörkit ja törkit" reiän tukkoon (eli nopeasti vähän kerrassaan ja jäähdytät/hiot) Tuolla tyylillä kestää miehen painon (rontti sata kg) ja pitää vesipaineen vaikkei ydinvoimalaan kelpaisikaan...
  Sovitat liitokset justiinsa niin on helppo hitsata nippuun, jos jää 1mm ilmarako niin saat todennäköisesti leipoa saumaa umpeen jonkin aikaa.
  Ohueen kelpaa melkein mikä vaan, mutta säätöjä voi joutua hakemaan paksummassa "kahen markan" koneista loppuu tehot kesken.


  Näin muutaman kone-/pannuhuoneen kaasulla, puikolla ja TIG:llä tehneenä ja autoja puikolla ja MAG:lla hitsanneena (vieläkään en osaa mielestäni hyvin, mutta yritys 10). TIG:lle on RST:n putkiluokat. Siitä huolimatta mottona on: "Laitetetaan penkkiin, aletaan hitsaamaan ja katotaan mitä tulee...)

  Tärkeintä on "maltilla virtaa" ja tarkkaile sulaa kuten Amiskassa opetettiin.

  Aloittelijoille ohjeena virtaa n.25-35 Amp./puikon paksuus milleinä, josta lähdetään hakemaan hyvää palamista...
   
 8. amis

  amis 1st gear

  Tätä just tarkotin hermoilla :D
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  näitä muutaman kympin puikkomuuntajia on kahta tyyppiä, sellaisia joissa on portaaton virransäätö ja sellaisia jossa on kaksi virta asentoa.
  kannattaako ottaa se jossa on portaaton säätö vai onko tuolla paljon merkitystä?
   
 10. timppa

  timppa Gearhead

  Nimenomaan portaaton säätö. Joskus voi olla kymmenestä ampeerista kiinni että ei sula kunnolla tai polttaa reikää.
  Kun virran tarpeeseen vaikuttaa materiaalin vahvuus ja puikon paksuus sekä puikon tyyppi. Lisäksi on eroa että onko tasasuuntaaja vaiko vaihtovirtamuuntaja, tasasuuntaajalla on helpompi hitsata...
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  siis tuleeko joistain pukkokoneista ulos vaihto virtaa? eikös se oo vaarallista?
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos halut hitsata puikolla ohut seinämäistä putkea niin tuo kyllä onnistuu. Minulla on (kalliita) erikoispuikkoja jotka on tarkoitettu teollisuuden kunnossapitoon. 1,25 pelliä pystyt hitsaamaan 4mm puikolla. Ja tulee komiaa saumaa.
   
 13. timppa

  timppa Gearhead

  Mitäs vaarallista vaihtovirrassa? (Onhan KAIKKI alumiinin hitsaukseen tarkoitetut TIG:itkin AC-koneita.) Ei sieltä 230V/400V tule jos sitä ajattelit jännite suunnilleen sama kuin DC-koneessa. Virran suunta vain vaihtuu X kertaa sekunnissa....
  Hitsauspuikkojakin on sekä negatiiviseen että positiiviseen maattoon sekä vaihtovirralle.
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  Portaaton säätö on oltava. Mikään ei ärsytä enemmän kuin se että koneessa on 3 pykälää virralle ja ne ei sovi mihinkään järkevään käyttöön.
  Lisäs halpismuuntajissa on tavallisesti tyhjäkäynti jännite varsin pieni eli liimaa puikon rautaan helposti. Pystyykö niillä käyttämään muita kun 46 puikkoja?

  Joo, hermoja kysyy. Kun sulaa reikä, niin pirun vaikeaa muurata se kiinni :) .
  Nämä halpis-puikkokoneet kyllä "kouluttavat" parhaiten hitsaustaitoja.
   
 15. Anonymous

  Anonymous Guest

  eli siis kannattaa kattoa puikko paketin kylestä että on vaihtovirta muuntajalle.. vähän saamaton kyssäri mutta paljon maksaa vaikka 1,6mm puikko paketti ja minkä kokosia pakkaukset on??
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  ei muuten kannata ostaa mitään halpis muuntajia! niil ei tee yhtää mitää :soosoo:
   
 17. J.k.a.K.

  J.k.a.K. Gearhead

  Se on ihan totta. Mitä halvempi, sitä huonompi. Itse ostin joskus halvan puikkokoneen(500mk) ja eihän sillä mitään tehny. Täyspaska. Jos puikolla ohutta peltiä aikoo hitsailla niin pitää olla jo melko/erittäin taitava.
   
 18. cb125twin

  cb125twin Gearhead

  Kirkkaat puikot käy muuntajalle ja niitä saa usein liimanäppi työkavereilta ilmaseks :lol: tarttuuhan ne mustaan rautaankin.
   
 19. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ok48 käy vallan mainiosti ! ok46 ei tarvita missään,se kun vaan räiskii ja sulanhallinta on peseestä,kun puikko palaa epätasaisesti.
  En ole vielä törmännyt koneeseen jolle ei ok48 ei kelpaa.
  Tietenkin jos haluaa voi rst/hst puikoillakin hitsata.Saumasta ei tule vaan ninn vahvaa kun sitä tunkee mustaan rautaa,halkeaa/murtuu helposti.
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  volvon pohjassa on pari reikää ja uusinta katastus on 3 päivän päästä. kysymys kuuluu että saako tuollasella 58euron gern puikko muuntajalla tökkimään pellin palat reikien päälle? :oops:
   

Kerro tästä muillekin!