summitilta tilaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja hillbilly, 20.9.2011.

  1. El 60

    El 60 Gearhead

    Tänään tilasin just konttiin kamaa eli maksu ja postiosoite eri. Ei sit millään hyväksynny paypalia. Visa kelpas.
     
  2. Make500

    Make500 Gearhead

    Joo, Summitille maksaminen PayPalin kautta aina ollu aika hankalaa. Eihän se kelvannu edes vielä vuosi takasin ainakaan, jos oli muualta ku uudelta mantereelta. Osoitetietojen vaihto omaan summit-tiliin ainaki oli hankalaa itsellä: Ulkomaiset tilin omistajat joutuu sähköpostilla antamaan uudet tietonsa ja mulle kävi sitten niin että tuli kaksi tiliä ja yksi s-postiosoite ja pakka meni sekasin. Mutta lopuksi kaikki hyvin.
    Mutta enpä tiedä onko tuo PayPal paras maksuvaihtoehto. Omasta $1100 tilauksesta meni 40 € enemmän PayPalin vaihtokurssilla, mitä mielestäni oli ko. hetken todellinen kurssi. Muttan enpä noihin PayPalin palkkioihin ole kyllä tutustunutkaan, pääasia kun on ollut että on toiminut kuin junan hissi tähän asti...
     
  3. Impalala

    Impalala 3rd gear

    Alkaa pikkuhiljaa usko loppumaan tän homman kanssa...
    Onnistuin lähettämään sähköpostia USPS:lle, mut meni väärään osastoon. Kehoittivat kuitenkin ottamaan soittamalla yhteyttä sinne. Eihän siitä tullu hevon helvettiä ku oli joku robotti puhelimen toisessa päässä, jolle ois tarvinnu kaiken maailman tietoja antaa.
    Eikä tunnu mitään järkevää sähköpostiosoitetta heiltä löytyvän mistä vois paketista kysellä.
     
  4. Impalala

    Impalala 3rd gear

    Ja tänään vihdoin tuli ilmoitus Tullilta, että ois paketti saatavilla! 8)
     
  5. eno

    eno Gearhead

    Se oli esimmäinen ja viimonen kerta täälläkin i-parcelin käyttö.
    Summitilta/kumppanilta lähti reilu 1000€ paketti 13.4. 15.4 se oli GLS kuriirin huostassa Saksassa 25.4 Tanskassa 28.4 jo Suomessa, nyt 30.4 ei mitään näy eikä kuulu.Päivitän tätä kyllä jos se joskus saapuu.

    (Verrokkina) Tilasin RockAutosta päivällä ma 28.4 ison paketin, toimitettu pihalle ke 30.4, eli 2 vrk.

    Molemmista maksettu verot etukäteen, että tulisi nopeasti/helposti.
     
  6. kotu

    kotu Gearhead

    Summitilta tilaaminen on helppoa ja PayPalilla hoituu maksu. Kaikki romut tulleet aikataulun mukaisesti. Ei valittamista !
     
  7. rl

    rl Gearhead

    Paypallilla voi sitte operoida monella eri osoitteilla. Nehän pitää vaan luoda paypall profiiliin, eli siis lentorahti ja konttiodoitteet. Henkilökohtaisesti täytyy sanoo et ei oo helpompaa ku iparcel, kun veloittavat alvin ja tullin samalla. Yleensä tulee dhl:n kuljettamana nopsasti, välillä on joku toinen butiiki ja kestää reilu kaks viikkoa.
     
  8. belair54

    belair54 Gearhead

    Miten toimii jos valitsee rahti vaihtoehdoksi Schenker door to Airport, onko kenelläkään kokemuksia? Nouto lentokentältä Schenkerin terminaalista?
     
  9. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Paskaa. Tilasin kesällä vanteet Summitilta Schenkerin kautta kun oli alkujaan halvin.

    Schenkerilta tulee joku erillinen maksu Suomen päässä jostain lentokenttä tms. kuluista josta ei mainita etukäteen mitään. Sit sulla on muistaakseni kokonainen 3 pv aikaa tuotteen saapumisesta Suomeen tullata se ja hakea, tai sitten alkaa juosta säilytysmaksut. Ne soitti mulle kun ne saapui. Ja yrittivät tarjota sikahintaista tullaspalvelua, palvelumaksu pelkästään oli muistaakseni yli satasen. Sanoin että tullaan ite. Kopiota vastaan maksusuorituksesta näistä lentokenttäpalvelumaksuista saat sitten dokumentit millä voit itse tullata. Ja joku tärkeä tieto, joku XYSG-koodi vai mikälie olikaan, löytyy parin linkin takaata vasta, joka on elintärkeä tullauksen kohteen indentifioinnin kannalta. Hetken kesti se keksiä mistä v*tusta sen löytää.
    Se siis ei näy sillä sivulla mistä voit katsoa lähetyksen kaikki muut tiedot lentoja myöden, vaan juurikin jostain linkin takaata.

    Itse nouto kaiken sähläyksen jälkeen kävi kivuttomasti, vei tulostetut kopiot maksuista ja sai tuotteen ovesta ulos, ja eiku takakonttiin. Nouto muuten oli Swissportista Helsinki-Vantaalta, ei mistään Schenkerin terminaalista.

    Itse ainakin jatkossa maksan enempi muitten tuojien palveluista, ja muistaakseni olisi tullu halvemmaks tilatakkin nuo vanteet jonkun muun rahtifirman kautta kun tosiaan noista ylimääräsistä lentokenttäkuluista ei mainittu mitään, eikä millään muulla firmalla tilatessa sellasia ole ikinä kyseltykkään.

    Paska lafka.
     
  10. Loukku

    Loukku 3rd gear

    Sama homma jo muutama vuosi sitten. En voi ymmärtää tota Suomessa tapahtuvaa rahastusta.
     
  11. belair54

    belair54 Gearhead

    Kiitos vastauksista, en kokeile kyseistä vaihtoehtoa vaan otan hitaammalla tavalla eli konttirahtina.
     
  12. palotila

    palotila Gearhead

    Mulle kävi sama homma pari vuotta sitten, Schenker rahasti yli satasen jostakin v***n paperista. En suosittele.
     
  13. jaketin

    jaketin Gearhead

    Moi, tutkailin Summitilta tänään erinäisiä osia ja niiden toimituskuluja. Hämmästys oli melkoinen kun loppusummaan oli lisätty Tax & Dutya melkein 30% tuotteen loppusummasta. En ole aikoihin toimitettuna Suomeen asti osia, onko jotain muuttunut käytännöissä, tietääkö kukaan? Onko joku maksu poistunut sitten suomen päästä vai joutuuko koko yhteissummasta maksamaan suomessa tullin sekä verot?
     
  14. Kimmeli

    Kimmeli Gearhead

    Suomen vero sisältyy tuohon summaan, sama juttu nykyään myös ebayssä...paketin pitäisi siis saapua nopeammin kun ei tarvi tullin kanssa painia.
     
    jaketin tykkää tästä.
  15. jaketin

    jaketin Gearhead

    Kiitos tiedosta! :)
     
  16. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Minultakin rahasti "luovutuspalkkiolla", mutta tein reklamaation suoraan Schenkerille ja sain rahat takaisin. Reklamaation tekemiseen meni, noin 5min aikaa ja rahat oli takaisin tililläni parin päivän päästä. Reklaamaatioon kirjoitin, että teenkö kulutusvalituslautakuntaan valituksen ylimääräisestä perittävästä maksusta vain palautetteko maksuni takaisin?

    Löysin vain tälläisen linkin ns. aiheeseen:
    https://keskustelu.suomi24.fi/t/14280572/varokaa-dhl-expressia!!-tuontitullaus-kallista!
     
    Muokattu: 11.9.2018
  17. xarper

    xarper Gearhead

    Tässä Schenkerin kulut kesäkuulta kun tuli stroukkisarja ja muuta niiden kautta:
    Tuli reilusti halvemmaks itellä ainaskin kun seuraava vaihtoehto ja toimitus oli NOPEA jos en ois ite sössiny tullauksien kaa...
     
  18. ChevaMan

    ChevaMan 2nd gear

    Kilpailu- ja kuluttajaviraston ratkaisu tullauksen palvelumaksusta:

    https://www.kkv.fi/ratkaisut-ja-jul...o/2017/kan-ratkaisut/tullauksen-palvelumaksu/

    ""
    DHL sitoutui siihen, että yhtiö ei 1.9.2017 lukien veloita kuluttajilta itsetullausta koskevaa luovutuspalvelumaksua tilanteessa, jossa

    a) kuluttaja ja DHL eivät ole sopineet luovutuspalvelusta ja sitä koskevasta palvelumaksusta keskenään siten, että luovutuspalvelu on tullut osaksi kuljetus- tai muuta sopimusta, tai

    b) verkkokaupan myyjä ei ole ennen kuluttajan tekemää tilaussopimusta ilmoittanut hänelle lähetyskulujen lisäksi veloitettavasta DHL:n luovutuspalvelua koskevasta palvelumaksusta.""
     
    Muokattu: 11.9.2018
  19. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Tää on kyllä poikkeuksetta hyvä juttu, ei tartte arpoa paljonko kuluja tulee loppujen lopuksi.
     
  20. speedy

    speedy Double Gearhead

    Tuli kans erehdyttyä shenkkerien paskaan, kannet tulossa ja ilmoittivat kulut, kun sanoin että tullaan itse, kaikki paska alveineen yht. 158e ! Schenkkeri runkkareilla tähän kuuluu nykyisin myös covid maksu :mad:
     
    Muokattu: 15.12.2021

Kerro tästä muillekin!