Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. janio89

    janio89 3rd gear

    Sulla on oikee asenne, toisin kuin jotkut ketä paalaa surutta kaikki harvinaiset rahankin arvoiset helmet...
     
  2. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    tultiin eilen emännän kans hot rod rock showsta ja pysähdyttiin lahti-tampereen tiellä pälkäneen jälkeen tielle näkyvän epämääräisen romupaikan kohdalla..alue oli suht iso ja porteilla varustettu..pöpelikön ja rakennusten välistä paistoi kauheasti kaikkeee hienoo..linja-autoja oli pitkin poikin siellä täällä..vanha 60/70-luvun korkea-aisainen kaivuri (Teräsmies?) pönötti alueella,kaikkee rautaroinaa reunapöpelikkö täynnä sillee,et on seissy siellä enemmän ku 10 tai 20 vuotta.. :odroll:
     
  3. 63S88

    63S88 Gearhead

  4. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

    tollaisen bongasin talon takapihalta Mäntyharjun liepeiltä Etelä-Savossa. :odroll:
    http://i42.photobucket.com/albums/e345/ ... /raato.jpg

    Päällepäin siistin oloinen Toyota Corona MK2 seisoo Jaalan liepeillä talon pihassa:
    http://i42.photobucket.com/albums/e345/ ... onamk2.jpg

    Ja sitten aivan muuta..
    Jaalasta hiukka Vierumäellepäin,Kimolan Kanavan tukkinosturi viettää hiljaiseloaan.Ohjaajan kopissa oli sähkötarkastajan tarra vuodelta 2002 ja seuraava tarkastus olisi 2003,termiitit oli käyneet jo paikalla,ilmeisesti ei ole ollut käytössä enää vuosiin..

    http://i42.photobucket.com/albums/e345/ ... kanava.jpg
    http://i42.photobucket.com/albums/e345/ ... anava5.jpg
    http://i42.photobucket.com/albums/e345/ ... anava4.jpg
    http://i42.photobucket.com/albums/e345/ ... anava2.jpg

    Lahti-Tre -tieltä näkyy Hauhon? kohdalla tälläiset mittarit pönöttävän asvalttipihalla:
    http://i42.photobucket.com/albums/e345/ ... olina1.jpg
     
  5. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Osa oli ihan kilvellisiä vanhempia autoja. Yksi 4D rekku, 144 , 240 Volvo, se kilvellinen 300-sarjan bemari - Ilmeisiä käyttöautoja? Ja eipä sitä muiden omaisuutta noin vain voida romutella. Kannattaisi innokaiden perehtyä ensin lakiin, niin ei tule niin paljon maksettavaa.
     
  6. RB-440

    RB-440 1st gear

    Teekkarikylähän on vissiin Otaniemen teekkareitten asuntola-alue. Jos joku siellä asuu, niin kai sinne sitten autonsakin roudaa, jos sille tai sillä meinaa jotain tehdä.


    On tainnut opintorahat nousta jossain piireissä, kun mun silmään alkaa näyttää siltä, että jokseenkin kaikki vanhat autot kuntoon ja kilpiin katsomatta on joittenkin mielestä potentiaalisia romuautoja.

    Mitähän sitten, jos joku sattuu olemaan vaikka vaihto-oppilasvuotta viettämässä suuressa ulkomaassa ja takaisin tullessaan ei enää löydäkään kotipihaan seisomaan jättämäänsä omaisuutta? Jotenkin musta tuntuu, että jos auton säilytystä ei ole kielletty siinä missä sitä säilytetään, sen pitäisi lähtökohtaisesti antaa siinä olla, vaikka olisi millainen kampanja menossa, jos omistaja ei sitä ala siirteleen.
     
  7. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Tässäkin "romuauto" 90-luvun taitteen Saab 900, jossa kilvet.
    [​IMG]

    Ei opiskeluaikoina ollut välillä varaa minkäänlaiseen autoon.. Huomaa muita autoja samalla tavoin parkkeerattuina kuvien laidoilla.. Jännä asenne. Kyllähän nuo kilvettömät jopa palaneet projektit ymmärtää haluttavan pois parkkitilaa viemästä, mutta kun kilvellisetkin tavallisen käyttöauton oloiset ovat jonkun mielestä "romutusvalmiita". Ihme väkeä.



    Joo. Eräässä taloyhtiössä isännöitsijä joidenkin touhutätien ajamana antoi siirtokehotuksen kilvissä olevaan 1971 Opeliin, joka oli omistajan omalla maksullisella tolppapaikalla. Palautteen yhteydessä itki vain "romusta" eli vanha = romu? Oli kuuloemma tilattu ihan siirtokin kaupungin romutarhaan. Loppui leikiminen kun omistaja totesi, että jos liikkuu sentinkään, tulee poliisiasia. Ja homma loppui.

    Ja jännä, että "romujen joukossa" on kilvellisiä peräkärrejä? Kaipa kärrikin voi seistä ruudussa, jos erikseen kärrien säilyttämistä ei ole kielletty.

    Jos joku innokas, nuori ja yksinkertainen "hoitaa" tuon homman tilaamalla romumiehen, voi se nouseva opintotukikin valua ihan muuhun kohteeseen..
     
  8. Watti

    Watti 3rd gear

    Tjoo, mun "romuauton" (-75 dart, kilvellinen) Virtain kaupunki yritti hinauttaa pois mun omalta parkkipaikalta. Onneks hinurifirman omistaja soitti ensin mulle ja kysy että miks ihmeessä mun auto pitää kaupungin pyynnöstä hinata pois. Hehe, sai tekninen lautakunta kuulla kunniansa. Ei ollu kuulemma liikkunu kuukausiin auto ruudusta, vaikka joka päivä koulussa kävin sillä ym. ajelin.
     
  9. R-mimmi

    R-mimmi 1st gear

    Meillä lojuu tuolla mäessä isän vanha -64 Opel Rekord Olympia farmari. Olispa vaan isä älynny ajaa sen aikanaan talliin eikä jättää ulos mettän reunaan ruostumaan. Nyt siitä on jo runko poikki yms. Mutta olis aika hieno peli jos olis ajokunnossa. Eipä vastaavia nimittäin tule kovin usein vastaan eikä ole myynnissäkään. Sen lisäksi mettään on ajettu joku 20-30-lukulainen auto, jonka merkistä on pientä hajua, kunto ei ole enää niin hyvä... Sen verran pystyy vielä ymmärtämään, että on joskus ollut komea auto (kuvia löytyy perhealbumista kun mummun isällä oli se auto vielä ajossa)

    edit. ei niitä ole mettässä kuin se yks (huonomuistinen muistaa aina väärin :oops: )
     
  10. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Nämä on tod.näk. jenkkiautoja joten kaikki jäljellä olevat rippeetkin kannattaa käydä hakemassa talteen, tai jos ei itseä kiinnosta niin kannattaa antaa ne jollekin joka ilmoittaa kiinnostuksensa esim. yksityisviestillä R-mimmille... :odroll:
     
  11. Noble

    Noble 1st gear

  12. lemans ´64

    lemans ´64 1st gear


    Joskus oli Mobilistissäkin kuva lumihangessa pressun alla makaavasta hylätyn näköisestä 54 Eldosta, taisi olla jossakin pääkaupunkiseudulla.


    alastarolla makaa 54´ caddy pihalla jo toista vuotta, kun ei sen omistaja (turusta) saa aikaseks toimittaa osia paikalliselle auton entisöitsiälle... kaiken lisäksi kun on hintaa viimeksi kysytty se oli 45.000 markkaa...
     
  13. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

  14. olympia60

    olympia60 1st gear

  15. JPeltsi

    JPeltsi 3rd gear

  16. Degtjarev

    Degtjarev 1st gear

    Pajan pihassa samanlainen metrinen taunus mutta farmari. Jos kiinnostaa niin voi kysellä meikäläiseltä
     
  17. kustum4evo

    kustum4evo Gearhead

  18. R-mimmi

    R-mimmi 1st gear

    Mun käsitykseni mukaan ei ole jenkki, vaan sekin on Opel

    edit. ja onkin Opel
     
  19. olympia60

    olympia60 1st gear

    Tulikin sellane deja vu tunne tuosta. Kävin joskus itekin tuota pällistelee... :eek:
     
  20. KimmoManninen

    KimmoManninen 1st gear

    Lähestulkoon, vaalea.[/quote]

    Missä tämä?
     

Kerro tästä muillekin!