Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Seat?
     
  2. auburn

    auburn Gearhead

    Tästä on ollut juttua tämänkin topicin sivuilla 202 ja 340 ( ainakin ) tuossa kuva :

    http://kononen.kuvat.fi/kuvat/Romua/PA120002.JPG
     
  3. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Commodoren CIH-kutonen.

    Noista Iniön "traktoreista": Toinen on T-Hopasta tehty. Toinen on myös ilmiselvä amerikkalainen, kutoskoneinen, 20-lukuinen ja hiukan paremman luokan auton oloinen. Vaikka kuinka yritin kuikuilla, ei mistään käynyt ilmi, kuka on valmistaja. Moottorissa oli AC Delcon jakaja, mutta siihen ne näkyvät tunnisteet sitten jäivätkin. Ehkä jos olisi malttanut nokkospuskassa ryömiä ja yrittää saada näköyhteyttä perämurikkaan tms. jostain olisi voinut tekijä paljastua. Tämä asia on jäänyt kaivelemaan.

    Iniössä on muuten myös ilmeisesti A-Fordin jämät kallion päällä metsässä sekä ainakin viime kesänä oli -65 Dart, suurin piirtein ehjä ja kokonainen, aloittamassa hidasta matkaansa kohti tuhoa. Ja onhan siellä muitakin: Pallokeula-Volkkari, 60-lukuinen iso nosturiauto, vanhoja kuormureita ja nämä kaikki mainitut aivan rannassa, veneilijöiden silmien ulottuvilla.
     
  4. Juggernaut

    Juggernaut 1st gear

    Minulla on tästä valokuvakin jossain. On kyllä niin keskellä metsää, että on jonkinaikaa siellä maatunut. Ihmeen hyvin oli ryhdissään ainakin vielä 5 vuotta sitten.
     
  5. Popular-54

    Popular-54 Gearhead

    Metsä autot

    Onko kukaan ottanut, niistä "traktoreista" parempia kuvia?
    Moottoreista vois parhaiten tunnistaa,
     
  6. jake74

    jake74 1st gear

    seatissa on aukeava pikkuikkuna ainaki 124:ssa seatissa on.. itekki epäilen polskifiiatin oveksi.
     
  7. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Tätäkö tarkoitatte? Mielestäni tämä ei Ford ole kuitenkaan. Tämän kuvan olen jonnekin tänne aikaisemminkin pistänyt, olisko jopa tässä topicissa. Kuva on jo muutaman vuoden takainen ja paperikuvasta skannattu.
    [​IMG]
     
  8. Juggernaut

    Juggernaut 1st gear

  9. Larry

    Larry Double Gearhead

    Onpahan erikoisen näköinen tuo traktori. Mikä lie?
     
  10. Popular-54

    Popular-54 Gearhead

    Metsä autot

    Kiitos. Hyvät kuvat. aika haastava tunnistus.
    Ei ainakaan Buick,
    Mitä olisin toivonut löytäväni :p
     
  11. wili

    wili 3rd gear

    Joskus näköjään huhu voi pitää paikkaansa. Onko tarkempia koordinaatteja tai tietoa omistajasta?
     
  12. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Se porsas on kuplan lyhennetylle alustalle (ei saa enää lupia sellaiselle) tehty replika...jolle ei ole tehty muutoskatsastusta. Saahan siitä hienon peltoauton.
     
  13. audiq

    audiq Gearhead

    Laitoin videon tietoihin "kahdeksan vuoden jälkeen", mutta on se tainnut aika kauan kauemminkin tuossa seistä, kun tarkemmin aloin miettimään. Kaksi kertaa jäänyt tulvan yllättämäksi ja olin ihan varma, että kone on jumissa, mutta kyllä sen startilla sai pyörimään heti, vaikka ei käsin tuntunut pyörivänkään. Ja tosiaan ihan oikeastikin ensimmäinen starttausyritys kyseessä pitkän seisonnan jälkeen. Sen verran korkealla on vesi käynyt, että penkin istuinosissa on jäljet. Onneksi on lattiamatot ja oviverhoilut kuivassa säilössä.
    www.youtube.com/watch?v=AwyutaPBQP8
     
  14. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    ^Hyvin raksuttaa Mazda "Luce" kerskamalli 1800. Halvemmassa 1500 mallissa sileä konepelti vain 4 vaihdetta ym. Kaverilla oli 1800 ja se oli ihan ok, soikiat mittarit vain tökkäs. Ei noi hiljaisia olleet silloinkaan. Tosin ei noin raksuttanut. Joitakin ei vaan saanut hiljaiseksi, Volvon B18, Talbot..
    Jatkakaa listaa..
     
  15. audiq

    audiq Gearhead

    Raksutukseen saattaa vaikuttaa allekirjoittaneen tekemä "kansiremontti" joskus 90-luvun alussa alle mopoikäisenä. Jakoavain lähes ainoana työkaluna, englanninkielinen korjauskirja apuna, josta ei ymmärtänyt kuin kuvat ja numerot ja yksin tehden ei lopputulos ehkä ihan priimaa ole, mutta toisaalta ei siinä varmaan muualla sanomista ole kuin venttiilivälyksissä. :lol:

    Tämä yksilö on joltain helsinkiläiseltä autoharrastajalta, Ruotsinkylästä muistaakseni. Triumph Herald ja Chevrolet Scottsdale oli ainakin tallissa autoa haettaessa. Oli ilmeisesti uudesta saakka ollut samassa perheessä. Olkkonen oli myyjän nimi. Etunimenkin muistan, mutta ei viitsi koko nimeä tänne laittaa. Mutta siis saattaa olla jollekin tuttu yksilökin, kun kai jonkinlainen kimppatalli/-lato se oli, minkä pihalta auto haettiin.
     
  16. kautsi

    kautsi 3rd gear

  17. pee5

    pee5 3rd gear

    Ja näyttäis olevan oikein Coupe '66-'67. Luulisi jonkun olevan kiinnostunut.....
     
  18. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Jaaha.

    Nyt kun tarkemmin muistelen, niin mulla oli purkaamollani parhaillaan 4 "isolla" koneella olevaa Mazdaa ja kaikki tuommoisia riihenpunaisia.

    Joskus oikein ajattelinkin että mikähän tää "skuuppi" näissä jossain malleissa on, mutta Overdriwea lukemallahan nää arvoitukset selviää... :rotfl: :rotfl:
     
  19. ss-65 2d coupe

    ss-65 2d coupe 3rd gear

    -78-81 fiestat raksutti melkein kaikki!
     
  20. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Ja vielä kun muisti palailee pätkittäin, niin valehtelematta varmaan 90kpl Talbotin 1.3 ja 1.5 moottoreita remontoineena, niiden yleisin ja ainoa vika oli löystyvä jakoketju.
    Siinä ei ollut minkäänlaista kiristintä estämässä rallatusta.

    Ai että kun niistä sai hiljaisia laittamalla silloisen Arwidsonin myymän ketjun ja hyvät öljyt koneeseen.
    Asiakkaat oli tosi tyytyväisiä.
     

Kerro tästä muillekin!