Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. reynolds

  reynolds 3rd gear

  Voipi olla sellasesta 4-valo maskillisesta Latukasta...Tai polski Fiatista (Polski Fiateissa on ollut aina tuota kiiltävää listaa)
   
 2. audiq

  audiq Gearhead

  Olisiko Polski-Fiat, kun tuo tupakki-ikkuna ei näytä aukeavalta? Lada 1500S:ssä kun se oletettavasti on aukeavaa mallia.
   
 3. reynolds

  reynolds 3rd gear

  No juu Polskistahan se ovi taitaapi olla...Siinä olis jollekkin Polski-Fiat harrastajalle helmi löytö,ja näyttäs olevan aikas ruosteeton 8) ...Näitäkään osia ei ihan joka oksalla kasva :odroll:
   
 4. janio89

  janio89 3rd gear

  Fiiuahan se, laatokassa ei taida olla tota kylkilistaa vaikka kiiltävät ikkunankarmit onkin...
   
 5. wili

  wili 3rd gear

  Onkos kukaan kuullut tarinaa Joroisissa lähellä viitostietä pellolla ladon vieressä seisovasta Teijo-kuorma-autosta jonka lavalle on nostettu joku vanhempi Porsche tai sen tyylinen? Tällainen tarina tuli eilen kuultua.
   
 6. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Seat?
   
 7. auburn

  auburn 3rd gear

  Tästä on ollut juttua tämänkin topicin sivuilla 202 ja 340 ( ainakin ) tuossa kuva :

  http://kononen.kuvat.fi/kuvat/Romua/PA120002.JPG
   
 8. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Commodoren CIH-kutonen.

  Noista Iniön "traktoreista": Toinen on T-Hopasta tehty. Toinen on myös ilmiselvä amerikkalainen, kutoskoneinen, 20-lukuinen ja hiukan paremman luokan auton oloinen. Vaikka kuinka yritin kuikuilla, ei mistään käynyt ilmi, kuka on valmistaja. Moottorissa oli AC Delcon jakaja, mutta siihen ne näkyvät tunnisteet sitten jäivätkin. Ehkä jos olisi malttanut nokkospuskassa ryömiä ja yrittää saada näköyhteyttä perämurikkaan tms. jostain olisi voinut tekijä paljastua. Tämä asia on jäänyt kaivelemaan.

  Iniössä on muuten myös ilmeisesti A-Fordin jämät kallion päällä metsässä sekä ainakin viime kesänä oli -65 Dart, suurin piirtein ehjä ja kokonainen, aloittamassa hidasta matkaansa kohti tuhoa. Ja onhan siellä muitakin: Pallokeula-Volkkari, 60-lukuinen iso nosturiauto, vanhoja kuormureita ja nämä kaikki mainitut aivan rannassa, veneilijöiden silmien ulottuvilla.
   
 9. Juggernaut

  Juggernaut 1st gear

  Minulla on tästä valokuvakin jossain. On kyllä niin keskellä metsää, että on jonkinaikaa siellä maatunut. Ihmeen hyvin oli ryhdissään ainakin vielä 5 vuotta sitten.
   
 10. Popular-54

  Popular-54 3rd gear

  Metsä autot

  Onko kukaan ottanut, niistä "traktoreista" parempia kuvia?
  Moottoreista vois parhaiten tunnistaa,
   
 11. jake74

  jake74 1st gear

  seatissa on aukeava pikkuikkuna ainaki 124:ssa seatissa on.. itekki epäilen polskifiiatin oveksi.
   
 12. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  Tätäkö tarkoitatte? Mielestäni tämä ei Ford ole kuitenkaan. Tämän kuvan olen jonnekin tänne aikaisemminkin pistänyt, olisko jopa tässä topicissa. Kuva on jo muutaman vuoden takainen ja paperikuvasta skannattu.
  [​IMG]
   
 13. Juggernaut

  Juggernaut 1st gear

 14. Larry

  Larry Gearhead

  Onpahan erikoisen näköinen tuo traktori. Mikä lie?
   
 15. Popular-54

  Popular-54 3rd gear

  Metsä autot

  Kiitos. Hyvät kuvat. aika haastava tunnistus.
  Ei ainakaan Buick,
  Mitä olisin toivonut löytäväni :p
   
 16. wili

  wili 3rd gear

  Joskus näköjään huhu voi pitää paikkaansa. Onko tarkempia koordinaatteja tai tietoa omistajasta?
   
 17. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Se porsas on kuplan lyhennetylle alustalle (ei saa enää lupia sellaiselle) tehty replika...jolle ei ole tehty muutoskatsastusta. Saahan siitä hienon peltoauton.
   
 18. audiq

  audiq Gearhead

  Laitoin videon tietoihin "kahdeksan vuoden jälkeen", mutta on se tainnut aika kauan kauemminkin tuossa seistä, kun tarkemmin aloin miettimään. Kaksi kertaa jäänyt tulvan yllättämäksi ja olin ihan varma, että kone on jumissa, mutta kyllä sen startilla sai pyörimään heti, vaikka ei käsin tuntunut pyörivänkään. Ja tosiaan ihan oikeastikin ensimmäinen starttausyritys kyseessä pitkän seisonnan jälkeen. Sen verran korkealla on vesi käynyt, että penkin istuinosissa on jäljet. Onneksi on lattiamatot ja oviverhoilut kuivassa säilössä.
  www.youtube.com/watch?v=AwyutaPBQP8
   
 19. rebel58

  rebel58 Gearhead

  ^Hyvin raksuttaa Mazda "Luce" kerskamalli 1800. Halvemmassa 1500 mallissa sileä konepelti vain 4 vaihdetta ym. Kaverilla oli 1800 ja se oli ihan ok, soikiat mittarit vain tökkäs. Ei noi hiljaisia olleet silloinkaan. Tosin ei noin raksuttanut. Joitakin ei vaan saanut hiljaiseksi, Volvon B18, Talbot..
  Jatkakaa listaa..
   
 20. audiq

  audiq Gearhead

  Raksutukseen saattaa vaikuttaa allekirjoittaneen tekemä "kansiremontti" joskus 90-luvun alussa alle mopoikäisenä. Jakoavain lähes ainoana työkaluna, englanninkielinen korjauskirja apuna, josta ei ymmärtänyt kuin kuvat ja numerot ja yksin tehden ei lopputulos ehkä ihan priimaa ole, mutta toisaalta ei siinä varmaan muualla sanomista ole kuin venttiilivälyksissä. :lol:

  Tämä yksilö on joltain helsinkiläiseltä autoharrastajalta, Ruotsinkylästä muistaakseni. Triumph Herald ja Chevrolet Scottsdale oli ainakin tallissa autoa haettaessa. Oli ilmeisesti uudesta saakka ollut samassa perheessä. Olkkonen oli myyjän nimi. Etunimenkin muistan, mutta ei viitsi koko nimeä tänne laittaa. Mutta siis saattaa olla jollekin tuttu yksilökin, kun kai jonkinlainen kimppatalli/-lato se oli, minkä pihalta auto haettiin.
   

Kerro tästä muillekin!