Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. audiq

    audiq Gearhead

    Sille skuupille on ihan perusteltu syykin, kun isompi kone on sen verran korkea, että ei mahtuisi muuten pelti kiinni. Skuupillisesta konepellistä on toinenkin versio. http://japanesenostalgiccar.com/2012/02 ... luce-1800/
    Tuon pellin alla on ainakin erilainen kaasutin kuin tuossa vanhemmassa, ilman sivuposkia olevassa skuuppi-pellissä. Vanhemman mallin pelti kätkee alleen juuttuvakurkkuisen sivuimun ja uudemmassa sitten kaasuläpällinen pystyimu.

    Sanovat, että Bertone-korinen "Luce" olisi kaunein japanilainen, mitä on koskaan tehty.
     
  2. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Ei kuitenkaan vissiin sama Olkkonen kenestä tampereenkiälisissä uutisissa aina kerrotaan.....
     
  3. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Amerikan maksaloora on tietty automaatti. Vain ilmastointi puuttu. Toi on jo pyöreillä mittareilla. Oli noita sivumunuaisilla olevia skuuppeja täällä, mun mielestä suurin osa. Vai kaunein jaappanilainen? Kyl toi aikoinaan jonkun lehdistön maininan sai. 70 luvulta löytyy tosi kauniita japseja varsinkin 2D HT malleina. Nyt menee ooteeks koska niitä ei täältä metsistä ja ladoista löydy.
     
  4. onre

    onre 3rd gear

    Mersun 2.8-litrainen DOHC-kutonen raksuttaa kanssa aina. Venttiilit kun säätää, se saattaa pysyä hiljaa viikonkin verran.
     
  5. Duar

    Duar 1st gear

    Tampereen lähellä metsän keskellä hylätyn oloinen halli, jonka pihalla muistaakseni Dodge -36, pino 30-lukuisia runkoja, jonkun 30-luvun alun auton kori osina, rautapyöräinen Fordson, junakeula-Volkkari, vanha tiehöylä ym.

    Kuvia muutaman vuoden takaa mulla on jossain...

    Tietääkö joku tällaisesta paikasta jotain, joko ollut juttua täällä?
     
  6. Tunaman

    Tunaman 3rd gear

    metsäauto.net
     
  7. JnZm

    JnZm Gearhead

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Luvian metsissä oli vielä tallessa Fiat 600, "lievä projekti". Oli tuolla sijalla jo 20 vuotta sitten. Pelkkä hylsy, vaikuttaa vanhalta jokkisautolta kaarilevityksien ja Mobil-tarrojen kanssa.
     
  8. JnZm

    JnZm Gearhead

  9. hataki

    hataki 1st gear

    Ettei vain olisi toi fiude vanha rata abarth jos levitykset niitä tuli suomeen aikanaan 12kpl:ta ja osa meni jokkikseen lopuksi. Huippu harvinaisuus. Ehjien hinnat alkaa 50 000 euroa
     
  10. janio89

    janio89 3rd gear

  11. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    [​IMG]

    Jos toi akseli on kans Warzawasta, niin noi vanteet kannattaa kerätä talteen.

    15" peltivanteet 5x5,5 jaolla, eli sopivuus 30/40-lukujen Fordit.

    Warzava on nääs Popedan lisenssituote (tai kopio - en muista tarkkaan), joten vanteet on samalla jaolla.

    :eek:
     
  12. JnZm

    JnZm Gearhead

    Enpä usko mutta en kielläkään, kuvasta näkee että kaaria on sahailtu, pitää käydä paremmalla kelillä kuvaamassa uudestaan. Melkoinen homma tuollaista olis kyllä laittaa, se on tosiaan pelkkä potkittu hylsy...
     
  13. Norri

    Norri Gearhead

  14. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kas, Vedettehän se siellä...
     
  15. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

  16. 944676

    944676 1st gear

    Onko kellään tietoa? Kenen omistuksessa on isossakyrössä, asemalta rataa pitkin seinäjoelle päin n.200m vasemmalla puolella olevan vanhan punatiilisen ison (ehkä joku vanha tehdas) rakennuksen pihapiirissä olevat autot? tontilla on useita 70-80 luvun euro- ja japsiautoja.
     
  17. homer

    homer Double Gearhead

    Tuollainen Vedette löytyy (todennäköisesti löytyy yhä kun on aika hankalassa paikassa - tuskin romumieskään on sitä sieltä pois saanut) erään liiterin takaa entisen mummolani tienoilta. Makasi joskus 30 vuotta sitten kyljellään maassa joten toisesta kupeesta ei liene paljoakaan jäljellä. Jos muisti ei ihan petä niin kone ainakin oli jonnekin hävinnyt. Oli vissiin ollut varaosa-autona toiselle samanlaiselle.
     
  18. isoatlas

    isoatlas Gearhead

    Tällainen Skoda maatuu metsässä täällä Suonenjoella...akselit, moottori ja laatikko paikoillaan

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  19. juusoa

    juusoa 1st gear

  20. jakke ja sepi

    jakke ja sepi 2nd gear

    Mitäköhän tuolle mahtaa tapahtua? Tuli kans nassikkana ihaaltua.
     

Kerro tästä muillekin!