Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Käytiin eräällä plaanilla tossa kuukausi sitten ja siellä oli yks museoitu Simka ja paappa kertoi että tossa olis vielä pari Simkan v-8 konetta mutta molemmista koneista kiertokangen laakerit rikki :mad:
    [​IMG] Kovin on pienet männät :wink: konees kun on tottunut noihin "GM pikkulohkoihin"
    Ai niin ja se mun Thames projekti liikahti tällä viikolla tosi suuren hypyn eteenpäin kun kaveri jolta ostin auton oli käväissyt kylässä sen ihmisen tykönä joka oli 1984 poistanut auton liikenteestä. Oli hienoa aukaista kirjekuori josta löytyi ALKUPERÄINEN rekisteriote jolla auto on poistettu kilvistä :eek: Mahtava yksityiskohta autoon :wink:
     
  2. Mokomakin

    Mokomakin Gearhead

    Mikäs tuon Alfan malli on? Alfetta? Mikä sen kohtalo lie..
     
  3. bootsi

    bootsi Gearhead

  4. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

    Kyllä nämä kaikki kuvassa näkyvät ovat juurikin niitä V8 malleja. Ariane oli erikseen jota tuotiin suomeen neloskoneella. V8 Ariane mallikin oli olemassa mutta suomeen niitä ei kai yhtään tullut.

    Minulla on tuo tuossa kuvassa oikeanpuolimmaisena näkyvä musta Farmarimallinen Simca Marly. Sen vieressä on Simca Precidence joita on vain kaksi Suomessa (kai ainoat koko pohjoismaissa)?
    Nuo muut ovat Simca Beaulieu malleja joita on rekisterissä sisarmallinsa Simca Chambordin kanssa yhteensä vajaat parikymmentä autoa Suomessa.

    Onneksi nuo kuvan autot ovat nyt kaikki muuttaneet Porvoosta hieman pohjoisemmaksi ja päässyt katon alle.
     
  5. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    No olipas aikamoinen tuo Simca-kuva! Takarivissä näkyy musta-valkoinen Beaulieu jossa on KK-kilvet. Pitääpä tarkastaa kuvavarastoista (jotka ovat Suomessa), samanlainen jotakuinkin samankuntoinen seisoi viime vuosituhannen loppupuolella Lapinlahden tienoilla erään toimintansa lopettaneen hajoittamon kupeella. Samalla laanilla oli muuten myös huomattavan huonompikin Beaulieu mutta musta-valkoista oli ilmiselvästi aiottu taltioida. Oletan muuten että kyseessä on sama auto joka oli myytävänä rivi-ilmoituksessa Savolaisten markkinolla 80-luvulla, se oli silloin Iisalmessa ja myyjä oli vanhempi mieshenkilö. Ei olisi ollut edes mitenkään mahdottoman hintainen mutta eipä sitä muutamaakaan tonnia nyt silloin ollut. Sitä autoa ei käyty katsomassa mutta samoihin aikoihin ilmestyi yllättäen Beualieu Lapinlahden tienoille (näkyi tieltä) - ja seuraavan kerran se olikin siellä hajoittamolla.
     
  6. Popular-54

    Popular-54 Gearhead

    Onko tuossa kuvan autossa, häkä pöntön kaasuputki! ei ole tainnut sodan jälkeen liikkua :-?
     
  7. E..P.

    E..P. 2nd gear

  8. bootsi

    bootsi Gearhead


    Häkäpönttö vehkeet on juu..
    Mut mikä merkki? Graham? (huom. etuvalojen aukko lokarissa)
     
  9. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Opel kapitän (-39?).Sama auto josta on ollut kuva mobilisti-lehdessä.
     
  10. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Taisivat hakea KLB,n avoon osia tästä ei sata varmaa tietoa.
    Saksalaisten hylkäämä maasta paon yhteydessä.
     
  11. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    On ne sympaattisia nuo ranskalaiset kun antavat malleille kunnon nimiä, eikä vain 325ix tms.

    Sitten tosin tuli Simca 1000 joka vähän latisti nimi-iloittelua. No olihan simca 8:kin. Molemmat vahvasti Fiatin peruja mutta vaikuttaneeko asiaan.
     
  12. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Jaaha, paikallinen "Erikoissanomat" -lehti kannustaa yhdessä jutussaan hävittämään metsissä lymyävät inhoittavan vaaralliset romut.. no, lehti mainostaakin ahkerasti uusia kippoja..
    Joulukuun lätty luettavissa varmaan huomenna http://www.erikoissanomat.fi/lue/
     
  13. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

  14. palontie

    palontie Double Gearhead

    Onneksi olkoon märästä leimasta!
     
  15. riviera56

    riviera56 Double Gearhead

    Komia on aikas mieto sana kuvaamaan tuota Thamesia.
     
  16. anglia67

    anglia67 3rd gear

    Asiallista :)
     
  17. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Onneks olkoon kilvistä.
     
  18. renttu81

    renttu81 Gearhead

  19. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    BMW-merkkinen itäauto. :D Eli nämähän on tehty Eisenachissa Saksan itäosaan jääneillä tehtailla ja vuosimalli lienee noin 1949-52. Kun länsipuolelle jääneen BMW:n kanssa tuli kiistaa nimen käytöstä niin nämä itä-Saksan Bemarit nimettiin EMW:ksi.

    Kohtalaisen sulavalinjainen malli mielestäni kyllä.
     
  20. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Missäpäin Suomea tämä sijaitsee, tiedän henkilön, joka olisi erittäin kiinnostunut tästä laitteesta. Moottori on aika oudon näköinen, varmaan swapattu jostain muusta laitteesta.
     

Kerro tästä muillekin!