Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. 1320

    1320 Gearhead

    Tästä paikasta on varmaan ennenkin ollut kuvia tässä ketjussa. Kaveri joka oli käynyt joskus kymmenisen vuotta sitten (?) täällä, kertoi mulle paikasta muttei muistanut sen sijaintia. Kiitos parille täälläkin kirjoittelevalle herralle, joiden avulla sain sijainnin niin pääsin itsekin katselemaan.
    Edelleen kaikki raadot oli täysin koskemattomia (Mitä nyt yks Fiat oli joutunut kaatuneen puun uhriksi :odcry:) vaikka ovat kauan olleetkin hylättyinä. Tosin koko tontti oli kyllä sellaisessa paikassa, että eipä sinne kukaan vahingossa eksy.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    Tän ehjän Fiiun luokse ei olis päässyt kuin tetsaamalla eikä se ole oikein innostanut sen jälkeen kun armeijasta pääsin pois...:rotfl:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Ja jos joku ei vielä kyllästynyt, niin tuolla on lisää kuvia...:poff: https://tapahtumakuvia.kuvat.fi/kuvat/Forest+Finds,+Barn+Finds+Etc/Untouched+Abandoned+House/
     
    tinareki, rane58, miguelo ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. Aslak

    Aslak Gearhead

    Voi Relmaraukkaa! :(
    Meillä oli 90-luvulla tommonen apinakiikku kesäautona, tosin -64 hetekapenkeillä :cool:.
    Joskus ajoin sillä 80kmh ja tuli vähän jyrkempi mutka eteen, kaveri kysy enkö meinaa himmata ollenkaan? Tarttui aikas tiukkaan toisella kädellä penkkiin ja toisella "kojelautaan" kun lupasin Hänen pärjäävän tämänvertaisissa kurveissa oikein hyvin! :D
     
    mikkis83 ja palontie tykkäävät tästä.
  3. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    ^^ Sanoisin tuota n.1955 Renault Prairie "tila-autoa" harvinaiseksi.
    Siis kuvissa juuri ennen puun alle ryttääntynyttä kuussatasta.
    En muista nähneeni yhtään tuollaista elävänä liikenteessä, ainakaan 60-luvun jälkeen.
    Näyttäisi olevan kohtuullisen täydellinen osiltaan ja suorat pellit.
    Jos tuon voi tuolta hakea parempaan suojaan niin kyllä kannattaisi.
    Tässä motivaatioksi still-kuva Pekka ja Pätkä elokuvasta "Kiinni on ja Pysyy"
    [​IMG]
    Mielestäni aika amerikkalaisvaikutteinen muotoilu, vrt Chevy Suburban...
    Mutta niinpä esim. saman ikäinen Renault Fregate oli selvästi amerikkalaisittain muotoiltu. (lievä OT)
     
  4. 1320

    1320 Gearhead

    Joo enpä muista itse nähneeni tuollaista ikinä liikenteessä. Ja kieltämättä hetki meni tutkiessa, että mikä laite tuo ylipäätään on.
    Ja mikäli vaan omistaja tontille jostain löytyy, niin tuskinpa mikään estäisi pelastustakaan. Etenkin kun auton saaminen ulos tontilta olisi (Ainakin teoriassa) suht simppeli operaatio, eli ei tarvetta kaivinkoneelle tai moottorisahalle.:odwink:

    Tosin mätähommia tuossa on satavarmasti senverran, että intohimoinen hitsaaja saa olla. Helmat oli muistaakseni aika rapsakan näköiset, ja maata vasten oleva pohja todennäköisesti on samassa kunnossa... Ja tuo kuskinpuolen lokarin kohtuu massiivinen mätäreikä mikä näkyy kuvassakin.:poff: Toki onhan sitä huonommistakin autoja tehty, ja kyllähän tekijämies tuonkin laittaisi vielä liikennekuntoon.
     
    mikkis83 ja tinareki tykkäävät tästä.
  5. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    mietmi?
     
    rane58 tykkää tästä.
  6. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Älä leivonharri yllytä :eek:
    Noista kuvista mulle mieluisin olis toi Morris (J4) paku. Yhdestä tommosesta Morriksen pick up:sta yritin hieroa kauppaa mutta hinta ei miellyttänyt! Kunto oli pahempi kuin minkään mun auton.
    Nyt on vaan joku talviväsymys :mad::mad: päällä niin ettei toi RAF 977 ole edistynyt yhtään :( ja auton pitäis kohta olla leimassa. Erillaisia metallityökaluja on tullu tehtyä mutta autohommat ei huvita :eek::eek:o_O
     
  7. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Se on ihan ok, välillä höllätä, vaikka olis pohjalaanen.

    Kuha ei ahrista.
     
  8. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kyllä aharistaa ku ei homma eristy :( . Moon muuten syntyny LAPUALLA joten on piäntä painesta hommien hoiros. RAF alakaa olla kaks vuatta myähäs :oops::oops:
     
    leivonharri tykkää tästä.
  9. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Eikös aharistus oo luannollinen olotila?

    Eräs Lapualainen ystäväni kertoi vanhan isänsä tokaisseen;
    "Mikä Ristus ny o ku ei aharista?!?"
     
    rane58 ja passerby tykkäävät tästä.
  10. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Niinpä tiätysti :( Ei ku ulkomaan vientiin.
     
  11. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Onkos tää nyt se Klassikoitten toimittajan pitkällisprojekti, ei muista mitä sille kävi kun meni perheessä lusikat jakoon kun laho pää ja vielä lyhyempi muisti. Mutta ei noita 50-lukuisia voi montaa olla täällä.
    Lopen purkamolla oli tuollanen, tais pelastua varaosiksi tyhjennyksessä? Siellä meni paljon tavaraa paaliin, itse ostin jotain kanssa. Siinä vaan joku naapurin isäntä meni sanomaan leskelle että myy liian halvalla. Olis pitänyt sitten maksaa 20€ kpl tavallisen auton ovista. Köyhällä meni lompakko solmuun, kai se oli parempi sitten pistää kaikki sulattoon kun piti alkaa kirimään hintoja siinä vaiheessa kun laania jo tyhjättiin, ettei kukaan vaan saa "liian halvalla".
    Siellä oli Autobianchi 500 farkkuja muistaakseni 4kpl, yksi oli umpikylkinen.
     
  12. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Nyt ei ollu autojen putsaus menossa mutta pihapiirin "romut" pitää hävittää yhdestä pihapiiristä. Käytiin emännän kans kattomas voisimmeko pelastaa jotain. Olis löytynyt yks vanha ruosteinen olut kyltti hintaa 100€ . Vanha rouva oli kuulemma seurannut amerikan romumiehiä ja siellä kaikki ruosteiset kyltit maksaa yli 100 dollaria :confused: .Messinkinen myrkkyruisku joo olis ollu mutta ei voi myydä kun ei tiedä arvoa o_O pajassa oli pari vanhaa peltiastiaa. Ovat kuulemma todella arvokkaita tv-ohjelmissa :eek:. Vanhoja porakoneita kolme joista yksi itsetehty polkupyörän etuhaarukasta. Pitää kuulemma hinnoitella ennen kun voi pyytää mitään :D:D . Sääli että kuukauden sisällä tulee romumies joka putsaa tavarat sulatukseen. En voi ku ihmetellä jos mainostetaan että tulkaa tekemään löytöjä ettei mene romunkeräykseen.
    Oli kuulemma ajanut yhden ostajan pois kun ostaja oli ehdottanut jostain huonekalusta jotain naurettavaa :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
     
    onoff road, Pertti K, mikkis83 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. buick71

    buick71 2nd gear

    :) Ei taida aarteet hävitä ennen romumiestä.:oops:
     
    Pertti K, wilburi, eilhik ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. tevo

    tevo Gearhead

    Kävin tosa Oulun naapurisa vastaavasa paikasa, muori menosa hoitoon, mies poismenny, aijotaan kaikki tavarat entisöijä. Eijpysty halavala myymään.
     
    palontie tykkää tästä.
  15. dart -66

    dart -66 Gearhead

    ...lisää käsikirjoitettua "tosi-tv:tä"...
     
    mikkis83 ja palontie tykkäävät tästä.
  16. tapsah

    tapsah 2nd gear

    [Q. Olis pitänyt sitten maksaa 20€ kpl tavallisen auton ovista. Köyhällä meni lompakko solmuun, kai se oli parempi sitten pistää kaikki sulattoon kun piti alkaa kirimään hintoja siinä vaiheessa kun laania jo tyhjättiin, ettei kukaan vaan saa "liian halvalla".
    .[/QUOTE]

    Kyllä mua sitten sitten jurppii nää "älä myy liian halavalla ulkopuoliset neuvojat", enemmin pokkaan pelliä ja hitsaan vaikka 2 viikkoa risaa ovea kun maksaisin 20 euron ryöstö-hinnan ehjästä ovesta!
     
    eilhik ja palontie tykkäävät tästä.
  17. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Romumies ei taida hakea noita ilmaiseksi :cool::D
    Ymmärrän tunnesiteet tavaroihin mutta kun se raha ei korvaa tunnetta vaan ainakin omasta mielestä se että tavarat saa uuden kodin. Ittellä ollut periaatteena että annetaan harrastajille osat joilla ei oo mulle tarvetta ja ne mitkä on mulle tärkeitä ei oo myynnissä.
    Aikoinaan oli hieno tapahtuma kun yks tuttu harrastaja toi mulle parin takavaloja. Selvitin mihin autoon ne kuuluu. Soitto harrastajalle jolla oli tarvetta. Ei suostunut ottamaan ilmaiseksi niin sovittiin että minä "ostan" 5 sentillä siltä yhden öljytikun ja se ostaa multa ne takavalot 5 sentillä. Näin tehtiin! molemmilla osa/osat ja 5 senttiä. ostostapahtuma oli mieleen jäävä :)
     
    onoff road, esmi, mikkis83 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    No en mä ees tarvinnu niitä ovia, mutta olisin korjannut talteen jos joku joskus tarttis, jos olisi vähän yli sulattohinnalla saanut. Ja säilönyt viistoista vuotta että joku voi vittuilla alahelman pintaruosteesta ja maksaa säälistä niistä 5 € kpl. Muistaakseni ne oli ei-niin-priimoja Fiat 124:n ovia, niillehän riittää kysyntää. Ei voi perheen kuukauden ruokarahoja pistää tuollaseen, vaikka kuinka säälitti osien kohtalo.

    Mutta te ameriikanturaajathan pyyhitte perseennekin kakskymppisillä? Ei silloin voi ymmärtää että joku voi olla oikeesti köyhä eikä edes ole rahaa ruokaan, silti koittaa pelastaa autoja ja osia jos ei ittee niin kanssaharrastajia varten.

    Yhen toisen plantaasiin sain muutama vuos sitten pelastettua ja välitettyä/hyödynnettyä, sinnekin oli soitettu romumies mutta ei ollut ehtinyt, poika oli kuollut ja koko sen elämäntyö oli rahattu pihalle vesisateeseen. Siinä meni kai hyvin, kun ei tarvinnut maksaa kuin 3x se, mitä romumies olisi maksanut. Vaikka oltiinkin kuinka tyytyväisiä että oman pojan kaveri "pelasti ne".
     
    Muokattu: 2.4.2018
    mikkis83, Dataviilaaja ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  19. mikkis83

    mikkis83 Gearhead

    Ja sit se romumies myy niitä osia:odroll:
     
  20. FF62

    FF62 3rd gear

    ihmisiltä on karannu todellisuus noitten romujen myynnissä.
    niissähän oikeesti ostaja määrittää hinnan ei myyjä.
    toki metalli romulla on aina pohja hinta .senkin toki määrittää määrä.
    nykyään kun tuijotetaan ja uskotaan kaiken maailman vintake ukkoja.
    saman laisia kun rompetori kauppiaat vuodesta toiseen samat yli hintaset romut myynnissä.
    ja ollaan muka kauppamiehia .
    vanha tavara ei jää nurkkiin jos se myydään oikeella hinnalla tai annetaan pois.
     
    eilhik, wilburi, mikkis83 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!