Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

 1. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Voi vee. o_O tuli sitte TAAS hommattua yks rojekti lisää :(........
   
  mikkis83, rane58, Norri ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Mä laitoinkin omiin autoihini väärät kilvet:D Yhdessäkin on samanlaisen auton kilvet, mutta ne ei oo mun nimissä:D
   
  Muokattu: 17.5.2020
 3. Anna edes pieni vihje, että mikä se on..
   
 4. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Paku jonka nimessä on numerot 452 o_O
   
 5. Tämmöinen?

  [​IMG]
   
 6. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Jep. pelkkä kori ilman Ikkunoita,tekniikkaa ja akseleita eli pelkkä kori ja runko MUTTA SApaperit on ;) . Nyt kun noi rakentelu säännökset hieman vapautuu koneen kohdalla niin........ En oo vielä nähnyt ku yhden kuvan autosta mutta ku oli pakko ostaa ettei mene romuksi. Eikä tuu museoautoa :p tästäkään.
  Ai niin ja Humberi on ainavaan kesken kun työt haittaa harrastusta :mad: .Kori on jo rungolla mutta pellitöitä on vielä "hieman" ja sähköt sekä verhoilu pitää tehdä. Likka onnex teki penkkien verhoilut.
   
  mikkis83, rane58, Norri ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Niillä vanhoilla säädöksillä siihen oli vaikea asentaa mitään järkevää moottoria, kun alkuperäisen tehot oli niin matalat.

  Wikipediasta:

  The engine, placed between the driver and the passenger seats, was the same 75 hp (56 kW; 76 PS) 2,445 cc (149.2 cu in) UMZ 452MI inline four as the UAZ-469, and was able to run on gasoline of as low as 72 octane (76 was preferred).

  Toisaalta, jos saisi noita uudempia vertailumalleiksi, niin tilanne olisi eri:

  Maximum power, hp (kW) 112 (82.5) at 4000 rev / min
   
  12345678910 tykkää tästä.
 8. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Nyt kun se teho/paino suhde astuu voimaan niin sinne tulee joku yli 100hp kone. Tosta rojektista tulee takuulla pitkä ku en oo vielä uskaltanu akallekkaan sanoa ja työ sun muut haittaa harrastusta niin saakelisti.
  Kiinnostus kyseiseen pellipurkkiin on ihan vaan pelastus ei nyt nyt heti heti liikenteeseen. Humber ja Wolseley pitää saada eka leimaan ja Buikki,Olssi,G-30 vani jne olis kiva saada liikenteeseen jne :oops::oops:.
  Kysymys kuuluukin tällä hetkellä että oliko kivaa ku oli vaan kaksi autoa!
   
  mikkis83, Norri, passerby ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Malossi

  Malossi 2nd gear

  Mikä auto mahtaa olla kyseessä?
  Ylösalaisin tuossa maassa, perästä löytyy keskeltä tankkausreikä joka antaisi viitteitä Amerikan suuntaan...
  [​IMG]
   
 10. Ettei vaan ole toisen ilman suunnan tuote?

  [​IMG]
   
  heh heh© tykkää tästä.
 11. Malossi

  Malossi 2nd gear

  No niimpäs näyttäisi olevan! Itse koitin tuon kromisäleikön ja tankkausreiän perusteella etsiä amerikan tuotoksia mutta olinkin sitten ihan hakoteillä :D
   
 12. mjm2

  mjm2 3rd gear

  heh heh© tykkää tästä.
 13. Nupa

  Nupa Gearhead

  Mites tollasen latolöydön saikaan kilpien väliin, millasen paperin tarvii nykyinen tai siis edellinen omistaja raapustaa siitä, että projekti on maannut yli kymmenen (riittikö?) vuotta hällä nurkissa?
  Jos on vaikka edellisen kerran leimattu 90-luvulla ja kilvet palautettu parikötä vuotta sitten...
  Pistää yyvee jos tietää eikä halua tässä tarkemmin, kiittää hän.
   
 14. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Jos saat esimerkiksi valmistenumerolla Kansallisarkistosta historian autoon,eli ns.kantakortin,niin rekisteröinti onnistuu Trafin Paperittoman ajoneuvonrekisteröinti-lomakkeella.Tällöin voidaan todentaa auton joskus olleen Suomen rekisterissä.Toki luovari metsälöydön omistajalta sinulle tai joku muu todiste että raadon omistat helpottaa mutta koko katkeamatonta omistushistoriaa ei tarvita.
   
  mikkis83 ja Norri tykkäävät tästä.
 15. Nupa

  Nupa Gearhead

  No mutta, kilvellähän löyty tiedot ja lukee pelkkä rekisteristä poisto ja kilpien palautus ilman sen kummempaa päivämäärää eli varmaan riittävän kauan sitten... eiköhän tämä sitten liikenteeseen saada, b-lausuntoa tulostamaan vielä.
  Kiitos.
   
 16. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Jep,justiin tätä asiaa Trafin ja tutun katsurin kanssa selvittelin kun mullakin on yksi -91 kilvistä poistettu latolöytö josta ei ole minkäänlaista paperia olemassa mutta Kansallisarkistosta löytyi valmistenumerolla identiteetti ja täysi omistushistoria tuohon vuoteen -91 asti.Sen jälkeen on yhtä mustaa aukkoa tähän päivään asti eikä viimeistä omistajaa vuodelta -91 onnistuttu tavoittamaan vaikka Väestörekisterin mukaan hengissä onkin.:D
   
 17. Nupa

  Nupa Gearhead

  Mitä tuollanen Kansallisarkistosta kaivelu maksaa?
   
 18. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Muistaakseni n.15-20 eur.Puhelimessa eivät antaneet mitään tietoa,ei edes sitä että löytyikö kyseinen auto valmistenumerolla,vaan pyysivät vain postiosoitteen ja sanoivat että postissa tulee tiedot. Sanoin että kerro nyt edes sen verran että onko tällaista autoa olemassa niin vastaus oli että postissa tulee tieto.2 viikkoa meni ja postissa tuli tiedot.
  Vähän sellainen jäykän valtionviraston toiminta tuli mieleen mutta toki voihan se riippua virkailijastakin kuka langan päähän sattuu.
   
 19. f34

  f34 Double Gearhead

  Kansallisarkistossa ei taida kaikki olla digitalisoitua, vaan joutuvat kaivamaan manuaalisesti tiedon pölyn alta.
  Sen takia ei pysty heti puhelimessa kertomaan.
   
  Norri tykkää tästä.
 20. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Joo,voi toki olla näinkin.
   

Kerro tästä muillekin!