Suomen 4-4-2:t?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja RockHQ, 12.4.2006.

  1. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Niin, montako aitoa, orkkistekniikkaista 4-4-2 Oldsia maasta mahtaa löytyä?

    Tai vaikkei orkkistekniikkaista, niin Olds-voimalla varustettua?

    73-77 taitaa olla harvinaisin, jos löytyy yhtäkään.

    Tässä vielä yks kuva samaan fiilistelyyn:
    [​IMG]


    ehkä härskeimmät shifterin vivut ikinä, nimikin tyypillisen yliampuva Lightning Rods :wink:
     
  2. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Aiankin tiällä savossa on yksi "matching numbers" avo 68 442
     
  3. kariboy

    kariboy Gearhead

    Äimistelin (ilmeisesti) kyseistä Koljonvirralla viime syksynä, sävähdyttää, kun tommosen näkee.
     
  4. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    68 on hyvä vuosimalli...paskat kaikki ne on hyviä vuosimalleja.

    Täällä etelässä 69? 455? koneella, oli kauppatorilla viime kesänä. Näin ohimennen, musta ja hopealla liekityksellä?

    Onko yhtään aitoa H/O:ia, mitään näköhavaintoja/esson baarin juoruja?
     
  5. eepi

    eepi 1st gear

    ehkä tyhmä kysymys mutta mitäs vittua noista kahdesta vivusta tapahtuu?? :D ikinä moista nähnykkää.
     
  6. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Hurst/Oldsia en ole Suomen kamaralla nähnyt sitten 80-luvun puolenvälin kun Helsingissä oli vierailemassa suomalaisomistuksessa Ruotsin kilvillä ollut vuosimallia -69. Oli muuten aika sykähdyttävä näky silloin ja olisi nytkin, ei ole samanlaista tullut vastaan missään senkään jälkeen. Street Race taisi tehdä autosta jutunkin.

    Roddingin alkuaikoina Kuopiossa oli sininen -65 ja tumma -69 442 HT:t, molemmat ovat siirtyneet jo aikoja sitten muille maille. Mustasta oli juttu kasissakin takavuosina. En tiedä onko -65 sama joka on Mukilla nyt? Ja onko Motoparkin parkkipaikalla 90-luvun alussa näkemäni musta -65 442 HT sama auto kuin jompikumpi.

    Muuten tulee mieleen kasissa ollut hopeanvärinen -68 HT, punainen ex-Hurriganes -69 avo, kasissa esitelty sininen -70 HT ja Forssassa näkemäni alkuperäisen oloinen kullanvärinen -72 HT.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Yhdellä puolitutulla oli pari kesää takaperin keltamusta ´70 avo pohjois-Helsingissä. Toivottavasti muistan vuosimallin oikein... Oli 455:lla, väitti alkuperäiseksi mutta tiedä häntä...
     
  8. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    '70 oli ensimmäinen vuosi, jolloin 455:n sai A-koriseen, joten vois jopa olla orkkis.
     
  9. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Epäilytti vaan se että käsittääkseni 442 ei ole kovinkaan yleinen, varsinkaan avona. Eikö tavallista Cutlassiakin tehty avona, eli olisko voinut olla vaan kopio? Muistaakseni autossa oli aika tavalla varusteita, rätti ja ikkunat sähköllä sekä ilmastointi... Aito tai, mukavasti se 455 jutteli :D
     
  10. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Ei muistaakseni oo sama auto, tää ei ollu ihan yhtä hieno kun kasissa ollut yksilö. Värissäkin oli muistaakseni jotain eroja...? Tää Tapanilan auto oli noudatti väritykseltään samaa kaavaa kun tän kuvan auto:
    http://www.carnut.com/cgi-bin/03/_image ... all305.jpg
    Auto oli siis keltanen ja noi osat jotka ton kuvan autossa on valkosella oli mustat, sisustakin tais olla musta. Ja oliskohan ollu keltaset kuitupuskurit? Hitto kun ei muista varmasti...
     
  11. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

    Pääkaupunkiseudulla alkuperäisiä "suomi"-442:ia oli ainakin '68, '69 ja '70-malliset. Ainakin nuo '69 ja '70 on ollut samoilla omistajilla yli 20 vuotta.
    Sitten täällä pyöri myös muuttoautona maahan tullut, muistaakseni musta-kulta-värityksellä ollut '70/'80-luvun vaihteen Hurst/Olds.
     
  12. Jake Hammer

    Jake Hammer Gearhead

    Mietin ihan samaa! :eek:
     
  13. JayJay

    JayJay 3rd gear

    Jaa, eikö noista vipusista valita ne ns. pakkovaihteet...eli kuskia lähimmästä toimii Parkki, Pakki, Vapaa ja Drive(3), ja nuista muista kakkonen ja ykkönen. Jää se vaihteenmissauksen mahdollisuus pienemmäks, kun on joka pykälälle oma keppi mistä rempoa kovassa kiiiihrytyksessä, nääs... tai niin mä luulisin niiden KenraaliMoottorin inssien aikanaan ton homman suunnitelleen..HUPS, eikun oliks ne HURSTin inssit kuitenkin...no, mää mistää mitää tiedä, kunhan veikkasin. :odroll:
     
  14. JavelinAMX-71

    JavelinAMX-71 1st gear

    Mites mulla on sellainen mielikuva, että täällä olisi ollut yx Hurst Olds, mutta se paloi/poltettiin, muistanko ihan väärin?
     
  15. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Taisipa se olla siellä.
     
  16. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Hieman off topic. (ei paljon)

    Itäkeskuksessa Oivanpoika autoliikkeen pihalla seisoo myynnissä? kullanvärinen rättikatto Cutlass noin vuosimallia 69-70.

    Näyttää kaukaa katsoen hienolta. Mustat suomikilvet siinä on.
     
  17. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Toi ei jäänyt maahan. Eero ei muuttanut Ruotsista Suomeen vaan Jenkkeihin. Hurst myytiin ja muistakseni Saudeihin. Ruotsissa on ainakin yksi aito Hurst vielä.
    Se palanut oli 70 mallinen ja se oli Cutlas. Surullinen juttu.
     
  18. Dragonfly

    Dragonfly 1st gear

    Tuo mainitsemani Hurst/olds ei ollut se '69, vaan 10 vuotta uudempi.
    Niitä tehtiin myös silloin.
    Auto seisoi silloin maahantulon jälkeen jonkin aikaa Laajasalossa, Henrik Borgströmintiellä.
     
  19. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    :oops: Ups. Ois pitänyt lukea tarkemmin. Joo muistan ton uudemman. Hyvin erottui diesel Cutlaksista. Se alkoi ruostumaan aika äkkiä eikä sitä ole enää näkynyt.
     
  20. 403

    403 1st gear

    Yksi -80 mallinen oli Nettiautossa myytävänä viime syksynä. Se näytti tosi hyväkuntoiselta ja oli aika vähän ajettu. Väritykseltään auto on musta-kulta. En tiedä oliko tämä sama auto josta Dragonfly kirjoitti, mutta ilmoituksen mukaan ainoa Suomessa. Se löytyy vieläkin nettiautosta http://www.nettiauto.com/378903
     

Kerro tästä muillekin!