Suomen nopeimmat katuautot 1/4-maililla

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja JariV, 15.8.2013.

 1. JariV

  JariV 2nd gear

  Eli tässä on tarkoitus kerätä lista Suomen nopeimmista katukiihdytysautoista varttimaililla.

  Autossa pitää olla ollut voimassa oleva vuosileima sinä vuonna kun sillä on ilmoitettu aika ja loppunopeus ajettu. Josko siihen on laitettu jotain muuta kiinni kuin mitä leimalla on ollut niin sitä ei voi kai kukaan tietää joten tehdään rehellisellä linjalla tähän listaa. Auton pitää olla sellanen, että sillä uskaltaa ajaa kadulla ilman suurta pelkoa kilpien menetyksestä jos koppalakit sattuis ajamaan vastaan. Punakilvet tai koeajokilvet ei kelpaa.

  Joten numeroita peliin.

  JärjestysNro | Auto(merkki/malli) | Omistaja | 1/4mile-aika | loppunopeus | koska ajettu
   
 2. Herje

  Herje Gearhead

  Re: Suomen nopeimmat katuautot

  Tästä tulee vielä hyvät väittelyt aikaan
   
 3. JariV

  JariV 2nd gear

  Re: Suomen nopeimmat katuautot

  Täähän on keskustelufoorumi joten siitä vaan.
   
 4. kime2

  kime2 Gearhead

  Re: Suomen nopeimmat katuautot

  Onkohan tämä tarpeellinen keskustelun aihe?
   
 5. JariV

  JariV 2nd gear

  Re: Suomen nopeimmat katuautot

  Tässähän vaan haetaan nopeimpia katsastettuja katuautoja listan muotoon. Itse en tiedä miten nopeita tänä päivänä nopeimmat varttimaili-katuautot ovat joten mä vaan kysyin.
   
 6. Galaxie500

  Galaxie500 Gearhead

  Re: Suomen nopeimmat katuautot

  Pikkasen voi olla arka aihe... Veikkaan että melkoisesti on nopeita laitteita jotka kadulla liikku ja on jopa kilvissä, mutta eivät silti kestäisi sitä äärimmäisen tarkan trafin miehen tarkastelua.
   
 7. JariV

  JariV 2nd gear

  Re: Suomen nopeimmat katuautot

  Joo, onhan se noinkin. En nyt kuitenkaan usko että Trafi ottaisi näitä syyniin vain tämän keskustelun takia. EDIT: Rek.tunnuskohta poistettu.

  Aloitan vaikka kaverin autolla ton listan:

  JärjestysNro | Auto(merkki/malli) | Omistaja | 1/4mile-aika | loppunopeus | koska ajettu

  1. | Ford Mustang HT 1970 351 | Tomi Eväkallio | 10.45 | 217 km/h | 1993
   
 8. CHEVY HESSU

  CHEVY HESSU 3rd gear

  Re: Suomen nopeimmat katuautot

  korjaa nyt ainakin otsikkoon lisä: varttimaililla , niin jää ainakin yks turha spekulointi pois
   
 9. JariV

  JariV 2nd gear

  Korjattu on.
   
 10. pile

  pile Gearhead

  jos antaa autostaan noi kaikki tierot niin siinä samalla tunnustaa autonsa laittomuuden ja hyväs lykys trafi tervehtii kirjeitse.
   
 11. JariV

  JariV 2nd gear

  Ei se ihan noin kumminkaan mene.
   
 12. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Kelpaako ajat jolloin ilokaasu oli sallittua kadulla?

  Perhana kun ei ole VM-katuautokisojan aikoja 80-luvun alusta tähän hätään. Mitäs se autopuhelimella varustettu 455 Pontiac Firebird meni aikanaan? :)
   
 13. JariV

  JariV 2nd gear

  No tietenkin kelpaa, silloinhan ne kaasut oli sallittu. Ei tässä tarvita mitään sen ihmeempiä sääntöjä ton listan keräämiseen kuin että vessa on ollut katsastettuna oikeesti silloin kun sillä on ajettu kyseinen aika. Ja kun tää homma toimii rehellisyydellä niin ei ketään kiinnosta mikä motti tai mitä thonlisääjiä siellä on ollut koska kuka tahansa voi koska tahansa vaihtaa motin tai muuta omassa tallissa ja ajella jollain pro-motilla pitkin kesää.

  Tässä haetaan vaan listaan autoja jotka on leimattuja katuautoja ja joilla on mustaa valkosella rykäsystään. Niitä aikakortteja ei tänne tartte linkitellä varmaankaan, mutta on tietenkin hyvä että pystyy sen aikansa todistamaan jos joku alkaa vänkäämään asiasta. Mä en ala. Mä haluaisin vaan tietää miten nopeita katuvessat nykyään on kun en käy näissä kadunmiehen kiihdytystapahtumissa tai muissakaan jotta mulla olisi asiasta minkäänlaista kunnollista käsitystä.
   
 14. C5_Z06

  C5_Z06 Gearhead

  Kiinnostaako ketään oikeasti olla keskustelupalstan nopein?

  Sori, ymmärrän hyvin mitä ajat tällä ketjulla, mutta veikkaan että kovin suurta suosiota tämä ei saa.

  Ja sieltä toisesta ketjusta löytynee jo ne kovimmat eli "pikkuturbot" kahdeksan sekunnin ajoilla.
   
 15. JnZm

  JnZm Gearhead

  Onko yksikään stripillä käyvä auto sitten katulaillinen vai meneekö omistajat niin kovin rikki jos jonkun muun auto meneekin kovempaa, vai miksei ketään kiinnosta ilmoitella aikojaan?

  Tämän perusteella olen Suomen toiseksi nopein 1/4-maililla, aika jotain korkeaa kuuttatoista ajettuna kesäkuussa 2011, autona Camaro -88 305:llä. Yeah! :D
   
 16. nova 76

  nova 76 2nd gear

  Saahan nykyäänkin kaasut olla, letku pitää vaan olla kadulla irti. Ps turha topiikki
   
 17. dd64

  dd64 3rd gear

  Niinpä. On kaks eri asiaa leimattu katuauto ja oikeesti laillinen katuauto...
   
 18. Galaxie61

  Galaxie61 Gearhead

  trafi kyttää täällä aivan varmasti, tai jotkut niitten kätyrit.
   
 19. ata

  ata Gearhead

  Eihän monet katuautotkaan stipillä käydessään ole siinä leimakunnossa, ihan jo sen takia että renkaina on alla usein slicksit, jotka eivät ole katulailliset renkaat...

  Samalla tavallahan varmaan auto joka on katsastettu kadulle voi olla stripillä käydessään hieman eri säädöissä tai osilla varustettu ja sitten kadulle mennessä nuo muutokset taas poistetaan samalla kun ruuvataan putket paikoilleen ja katurenkaat alle. Näin ainakin teoriassa...

  Noilla V8/GTI-kadunmiehen päivillähän ainakin aika monet autot ovat ihan katukunnossa olleet ja jopa katurenkaat allakin, mutta kaikki eivät varmaan sielläkään ole katurenkailla ajaneet tai muuten katsastuskunnossa.
   
 20. JariV

  JariV 2nd gear

  No jos tää on turha topiikki niin sittenhän tähän ei tarvitse vastata mitään ja tän voi vaan antaa painua unohduksiin. Kumminkin keskustelua syntyi toista sivua jo jokusessa tunnissa.

  Kyllä mä uskoisin että täällä Trafin ihmiset saattaa käydä joskus kääntymässä, mutta uskoisin ettei niillä ole niin suuria intressejä alkaa kahlaamaan kaikkea täällä sanottua. Tosin suomalainen kateus on aika voimakasta, joten nämä galaxien mainitsemat kätyrit saattavat olla ihan vaan kateellisia kanssaharrastajia. Pariin olen törmännyt.
   

Kerro tästä muillekin!