Suomen nopein vuonna 1970

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 11.1.2012.

 1. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  GT nelikymppiset lähdössä kruisailee, sorry huono kuvanlaatu, mut ei seitkytluvun suomessa ollu mitää hyvii videokameroi, ainakaan mulla!

  http://youtu.be/lCCInVZ7qH0 :rotfl:
   
 2. Make2

  Make2 3rd gear

  Olin 15 vuotta sitten Le Mans:n 289 GTD:n Webereillä kyydissä Belgiassa ja näin pers tuntumalta siinä oli kovemmat vedot kun nykyisessä 427 Cobra ERA:ssa, mutta voihan se tietenkin aikakin kuultaa muistot.

  Stingray ajettu tänään Kotkasta Kajaaniin ja tuossa kunnossa ei Road Testiä voi ottaa. Moottori tarvitsee tutkiskelua ja ohjaus on selvästi tehty ameriikan leveille teille.
   
 3. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  No niin, IT spesialisti opettelee miten tänne kuvia liitetään, laatu voi olla heikko kun kuvasin pahvikuvista. Vaikkei näitä mitään suomessa ollut 1970 näitä kaikkia yhdistää se ettei näistä ole olemassa mitään testejä.

  Tämä kuva näyttää oikeasti auton korkeuden. Vertaa 15" renkaaseen. Ja nopeakin se oli
  [​IMG][/url][/img]

  Tämä taas osoittaa että oikea namu päältäpäin ei välttämättä todista mitään. Tekniikassa ei mitään lähellekään aitoa. En langennut tähän. Kyseessä Fordin J-car joita tehtiin 8kpl.

  [​IMG][/url][/img]

  Ja nyt se päivän auringonpaiste Chevy miehelle, ainoa johon lankesin mutta sitten italiaano vei (valitettavasti) mennessään. Kuva arvoitus

  Vanne on tällainen... sehän on pin drive ja kuviokin tuttu...

  [​IMG][/url][/img]

  Moottorina pikkulohko-chevy, mutta kaasari(t) ei oikea

  [​IMG][/url][/img]

  Katsaus etupellin/muovin alle todistaa että moottori ei ole siellä, ja että työmaata vielä on

  [​IMG][/url][/img]

  Näitä tehtiin liikennekäyttöön tasan 1 kpl. Herra Nimeltä Franco Sbarro teki toisen, ja kun valmistus lopetettiin 1968, Sbarro osti kaikki varaosat ja keskeneräisen tuotannon itselleen. Tätä on modattu aika törkeeksi mutta lätkä löytyy ja kts. Mittari pohjaa vasta 300km/h.

  [​IMG][/url][/img]

  Takalasista ei juurikaan näe ulos, mutta ei tarvinnekaan. taustapeilit on sitä varten. Ovet aukeaa lokinsiipimallisena ja ovenkahva on sukellusveneestä tuttu

  [​IMG][/url][/img]

  No niin, sehän on Lola T70 MK3. Useimmat kisat päätyi konerikkoon, oliskohan Fordilla kestänyt...Autoja tehtiin ihan kunnioitettava määrä ja replikoitu tätä ei juuri ole, paitsi jos nämä Sbarron vehkeet lasketaan replikoiksi. Ja tästä piti luopua, jokseenkin hauskannäköinen vehje kadulla. Papereissa LOLA T70 MK3 että silleen. :oops:

  [​IMG][/url][/img]
   
 4. ata

  ata Gearhead

  Ei mennyt ihan putkeen tuo it-puoli... kuvat on ylösalaisin. Ja linkattukin postimerkin kokoisina, isompana ne saa kuitenkin "käsin" copypasteamalla siitä linkistä kuvan yläpuolella, mutta ovat edelleen ylösalaisin. Kyllä ne muuten ihan laadukkaita ovat, kannattaisi vain kääntää oikein päin ennen lataamista nettiin ja linkata tänne jotenkin toisin.
   
 5. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Kiitti

  Mitenkähän tuo minun koneella on suorassa. Pitäiskö ne kääntää bucketissa väärinpäin. Tuo että ne on pieniä johtunee siitä että ne meni thumbnailina. Ei vaan tuo copy/paste toimi tähän liitettäessä. Oppia ikä kaikki...
   
 6. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Uusi yritys

  [​IMG][/url][​IMG][/url][/img]

  [​IMG][/url][/img]

  [/img][​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 7. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Myydään hyvä HP6930p,vähän käytetty, varustettuna kolmiulotteisella tunkin kuvalla kannessa. Ei tarvitse näytönsäästäjää... :mad:
   
 8. fmila

  fmila Gearhead


  Kun katselin noi kuvasi sun fotopuketista näyttivät oleva ihan oikein päin ja koko ihan OK. Itse olen siirrellelyt tänne seuraavasti. Vie hiiri ko. kuvan päälle ja ruutuun tulee valikko eri vaihtoehdoista. Laita hiiri alimman eli IMG coden päälle ja paina vasenta nappia, jolloin sen kohdalla vilahtaa teksti "copied". Sen jälkeen vaan tuot sen OD:n puolelle liität juttuusi hiiren oikean napin kautta normaalisti (liitä toiminto) ja pitäis näkyä OK kokoisina.

  Näin muuten liikenteessä Californiassa kilvissä olevan Lola T70 MK II:n joskus 85 - 86. Siis edellinen avo-versio, jota myös Spideriksi kutsutaan, tuosta "bread vanista"(MK III). Poistui pitkin Golden Gatea aikas rivakasti ja "äänimailmakin oli kohdillaan. Oli pakko avata vuokra Phoordista ikkunat ja kuunnella pikkulohkon laulua, vaikka sen perässä yritti pysyä matala "rataVette" niin kyllä toi kuului viellä toisesta päästä siltaa, kun molemmat oli jo kadonneet liikenteen sekaan, näkymättömiin. Myös YouTubessa noita näkyy olevan briteissä kadulla/kilvissä, se miten ne on oikeesti laillisia, en osaa sanoa mitään. Mutta kyllä tollainen ois aika "märkä uni" :poff: :poff:
   
 9. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Täsmennyksenä se on MK 3b. Ilman b:tä ei ole tuplalamppuja...
   
 10. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Jatketaanpa tästä.

  Sattumoisin tuli vastaan autolehden tekemä testi vuodelta 1956. Testi on julkaistu toukokuussa 1956, mutta koska kyseessä on jenkkilehti, varsinaista ajankohtaa ei tuosta vielä voi päätellä tarkasti.

  Aloitetaan autosta, eli kyseessä oli Jaguar D-type. En nyt tiedä ja tunne näitä niin tarkasti, että oliko auto juuri samanlainen kuin Suomen D-type, mut parempaankaan en tässä pysty.

  Moottorina Jaggessa mikäpä muu kuin suora DOHC-kuutonen, tilavuudeltaan 3442 kuutiosenttiä, poraus 3.27 tuumaa ja isku 4.17 tuumaa eli siis varsin "undersquared". Puristuksia moottorissa oli 9.0:1 ja tehoksi ilmoitettiin 250 hepoa 6000 rpm ja vääntöä 329 nyyttonia 4000 rpm.

  Painoa ei mitattu mutta tehdas ilmoitti painoksi n. 1115 kiloa. Perävälitys Jaggessa oli 3.73:1 ja vaihdelaatikkona nelivaihteinen manuaali jossa nelonen suora.

  Mitäs tollanen brittiavo-raceri sit kulki?

  Kooooovaaaaa!

  Aloitetaan kuitenkin poikkeuksellisesti kiihtyvyydestä.

  Vuonna 1956 varttimailin aika oli 13.7 sekkaa (keskiarvo), parhaan arvon ollessa 13.5 sekkaa, loppunopeudella 172 km/h. Varsin haipakkaa siis, eikö vaan?

  Nollasta 97 km/h Jagge kiihtyi 4.7 sekunnissa (!!!) ja nollasta 160 km/h 12.1 sekunnissa.

  Huippunopeusmittaus tehtiin ilmeisesti "raakasti" highwaylla sunnuntaiaamuna noin kello 8.30 californianaikaa. Ekassa vedossa lehden päätoimittaja oli mukana apukuskinpaikalla, mutta yksi veto riitti ja toiseen vetoon päätoimittaja ei enää halunnut tulla. Apukuskinpaikka peitettiin kannella ja auton omistaja lähti yksin kokeilemaan huippunopeutta joka mitattiin kolmella synkronoidulla kellolla. Kiihdytysmatkana oli kolmisen kilometria jonka jälkeen varsinainen huippunopeus mitattiin.

  Huippunopeudella kierroslukumittari näytti pitkäiskuiselle DOHC:lle noin 6600 rpm ja mittauskellojen mukaan huippunopeus oli 260.9 km/h.

  Aika haipakkaa vuonna 1956. Mainitaan vielä, että tehtaan mukaan turvallinen punaraja olisi ollut 5800 rpm ja toisaalta vakio perävälitys Jaggeen olisi ollut 3.54:1, optiona saatavilla pidempiä mutta ei lyhyempia, jollainen siis oli tässä jenkki-Jaggessa...

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. Le Mans

  Le Mans 1st gear


  V...tu

  Tuo kolmashan on mun vanha!!!
  Kiitti tuosta pätkästä!!!!

  :eek:
   
 12. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Nii tää vai?

  [​IMG]

  [​IMG]

  Pitää kattoo jos näkyis tänä vuonna paikalla tommottisii.
   
 13. Make2

  Make2 3rd gear


  Ei ole toi se auto. Eri väri ja luukku ikkunat.
   
 14. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Vuonna 1970...

  Otetaas uudelleen.

  Vuonna 1970 eräs eurooppalainen lehti testasi autobaanalla...

  Nojoo. Tuostahan tuli jo ilmi vaikka mitä.

  Eräs saksankielinen lehti siis testasi vuonna 1970 autobaanalla mitä vuosimallin 1970 Vette kulkee kaaaaaaaasu pohjassa.

  Kovaa.

  Mutta sitä en vielä kerro, miten kovaa.

  Hyvää vapunpäivää kaikille.
   
 15. MadMike

  MadMike Gearhead

  Ja siinä 66 maasta poistuneesta taasen oli 3.8 pata "kisavireessä " eli pikkasen vielä päälle.
   
 16. nine00

  nine00 3rd gear

  Ei se ainakaan jäällä niin kauheen nopee ollu vai johtuiko kenties kuskista
  mut,aina sai katsoa monzan takavaloja ruutulipun heiluttua....
   
 17. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Maalausfirman omistajalle se meni. noi muut on fixattu. Tuo originaali briitikilven B paljasta
  Maa
   
 18. Porsche2012

  Porsche2012 1st gear

  Hei.
  Minulle voisi YV:nä laittaa mahdollisiman paljon tietoja autosta, joka kulkee nyt kilvillä AAV-911, värinä siis se vihreä. Menin ihan sekaisin kun luin ketjua, että onko se "aito" auto, vai ei. Paikkakunnissakin oli mielestäni eroa.
   
 19. MadMike

  MadMike Gearhead

  No jäällä ei tehoilla ole merkitystä niin hirveästi, piikeillä ja kuskilla on.

  Ei ole meinaan hirveesti aikaa kun 900cc takatuuppari pistää B-ryhmän vireistä nelikkoa pataan....
   
 20. MadMike

  MadMike Gearhead

  Parhaimmillaan kori on samaa miinus luukut.....
   

Kerro tästä muillekin!