Suomikustomien Hall of Fame

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Chevy ´53, 2.10.2006.

  1. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Onhan noita...nyt äkkiseltään tuloo mieleen:
    * Jyväskylässä rakennettu 30-luvn pikkistä muistuttava mattamusta Duett. Oli vissiinkin Spinnerissä esitelty keväällä? Vai onkohan toi rodi??
    * Iisalmen 52 (?) vihree Chevy liekeillä.
    * Musta chopattu 4D HT Caddy 1960
    * - " - hearse Caddy jota madallettu het kunnolla!
    * Chevy Delivery `60. Minttu liekeillä. Oli ny PickNicissä.
    * Porissa (ent. DeS:n?) muuteltu `64 Vallu.
    * Kajaanin ent. `59 Ford, ny Tre:en lähellä?
    * NAI Mörkö
    * Tapsan Hudson
    * `74 Imperial STW Kotkasta
    jne...
     
  2. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Lisää lisää huusivat lapset ja taputtivat karvaisia käsiään!
     
  3. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

  4. harri60

    harri60 Gearhead

     
  5. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead


    Tuo Junkyard K on kyllä upea peli. Eilen luin esittelyn vanhasta Veekasista.
     
  6. petu54

    petu54 2nd gear

    Kalun -56 Ford, joka joutui pari vuotta sitten lievään onnettomuuteen, saattaa herätä henkiin............. sohvan muodossa. Ipin Imperialkeulainen Chrysler town&country elelee ilman onnettomuksia edelleen täällä kotkassa. Tosin jonkinverran muuttuneena sitten V-8 kuvausten. Kilkin cäkkylänä tunnettu chopattu -60 4d HT loikoilee kilvettömänä tekijänsä tallissa. Kyseinen auto nähty viimeksi Kotka hotroddersin näyttelyssä toissa kesänä. Devilsien tallilla tapahtuu tulevana talvena kauheita, joten Kustomit sen kun vaan lisääntyy täällä päin suomea.
     
  7. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Tämä on kyllä loistava listaus! Tuo Asmon rakentama pinkki 64 (myöhemmin kelta/valko) oli meikäläisellekin yks niistä "isoista vaikuttajista"!

    Niin ja Salon Pasillahan oli batwagonin lisäksi se lowrider-vaikutteinen valko-musta Impala.

    Junkyard K juliste oli sängynpäädyssä jo 13-vuotiaana yhdessä Matta Bros 53-Buickin kanssa. Crawling Merc olis ansainnut isommankin esittelyn Veekasissa silloin joskus, muistaakseni oli vain yksi sivu, sekin kolahti kovaa! Ja sitten se hiekanvärinen 42-Cadillac, aiaiai!!!

    Eli tuossa on kyllä kova nelikko jos listataan legendaarisia suomikustomeja jotka on eniten (?) vaikuttanut siihen mitä Suomessa rakennetaan tänään. Silti suunnittelussa ja toteutuksessa viiden kärki koostuu noista kansainvälistä tasoa olevista mestariteoksista jotka listasin ekassa viestissä... Ajatuksia?
     
  8. merc

    merc Gearhead

    Crawling merc:hän on esitelty street & racessa joskus aikoinaan oikein julisteen kera.
     
  9. mercuryblues

    mercuryblues 1st gear

    Crawlin Merc muuttui vihreäksi takavalojen vaihdon yhteydessä.

    Uuden omistajan myötä kulki nimellä Rillumarei. rekan telottua keulapalat uusiksi, vaihtui maalaus metallisemmaksi ja kulki jossain vaiheessa nimellä Oiva Lohtander....

    Nykyään lähinnä seisoo pihalla nimettömänä, mutta ans kattoo ny....


    Muuten kuka muistaa sen Cossun tekemän 60 2deehootee sikamatalan letukan. Oli jopa katsastettuna myytävänä kait vuosi sitten. Oliko yksi omistajista nimeltään Kossujussi? Hyvinkäältä?

    - Mano -
     
  10. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi yllä oleva oli ehken eka oikeesti kustomi mikä säväytti itteä. Tais olla joskus jo 80-luvun alkupuolella kun se liikkui Helsingissä aluks sellasena kermanvalkoisena ja olipahan aikamoinen näky niihin aikoihin 8)

    Vaan yks oikeesti huimimmista laitteista on kai ollut vielä kokonaan unohduksissa eli "Uholan veljesten" limo, toisin sanoen limusiinimallinen Soto Chevyn isolohkotekniikalla, katuslickseillä (limossa :poff: ) jne. Ja autohan on ollut sekä ahkerassa reissukäytössä että käynyt antamassa hyviä näyttöjä nopeudestaankin stripilläkin. Tässä mm. aikoinaan Utin kisoissa:
    http://www.fhrakouvola.fi/kuvia/utinkisat1/41.jpg
    Mun suosikki aika kärkipäähän listaa :wink:
    ps. toi kuvahan on muuten aika erikoinen, siinähän onkin rinnakkain kiihdyttämässä kaks erikoisuutta joissa molemmissa on koneena Chevyn 454 vaikkei vastaavaa pataa oo muissa samanlaisissa laitteissa noita yksilöitä ennen eikä sen koommin nähtykään :D
     
  11. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Niin paitsi, ettei siinä toisessa ollut chevyn 454:sta. Mut muuten (tais olla olds 455?).
     
  12. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Tossa Corvairissako? Ihan muistaisin että siinäkin oli just 454, mut voi olla muistivirhekin. No, Sotossa oli/on ainakin :wink:
     
  13. BigRed

    BigRed 1st gear

    corvairissa oli(on yhä?) toronadon 455 :wink:
     
  14. overlap

    overlap 1st gear

    Muistaako kukaan tuolta 70-luvulta nuorisolehti-Suosikin,custom Newportin??Oli muistaakseni -63,tai-64 korimallia,ja tais olla 4-d sedan.Oli tosin chopattu!?Ja auto oli sininen liekkimaalauksin,ja taisi sisustasta löytyä tuolloin jopa ketjuratti!!Vanteina tais olla kromigragaritOlisko kellään kuvaa tästä "ihmeestä"?Ainakin Suosikki tuolloin mainosti autoa omanaan!en tiedä kenen se oikeesti oli.
     
  15. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Lehdet ovat Suomessa mutta muistan kyllä auton. Väittäisin tosin että kyseessä olisi ollut choppaamaton Newport 2d HT, vm. -63. Olisiko etupuskurina ollut jotain ihme kullanväristä ankkuriketjua? Käsittääkseni auto ajautui Ahvenanmaalle.
     
  16. overlap

    overlap 1st gear

    Joo,voit olla oikessa,en muista autoa ihan superhyvin.Aikaa on nimittäin siitä kun näin sen tuossa em.lehdessä n.30-vuotta :wink: Se kylläkin tuli mieleen äskeisestä,ettei etupuskuri todellakaan ollut ihan tavallinen...Auton perusväri tais olla metalli vaaleahkon sininen?
     
  17. overlap

    overlap 1st gear

    Nyt,kun näistä customeista tuli juttua,niin mitä kuuluu tuolle -52 Ford avo-autolle,joka joskus komeili v-8 magazinen kannessakin -70 luvun lopussa?Sekin?kai, oli aikansa "custom"?Ainakin muistan,ettei ollut alkuperäisessä kuosissa?
     
  18. Buick 53

    Buick 53 Gearhead

    Kyseinen auto seisoo Maantiekylässä purettuna.Oli muuten eka V8 missä auto esiteltiin
     
  19. homer

    homer Double Gearhead

    Mobilistissa oli joskus maininta että ko. fordi on tallessa mutta kunto on "kenkälaatikkotavaraa". Mitä lie Bremeri sitten tarkoittanutkin...
     
  20. pommari

    pommari Gearhead

    Niin ja Salon Pasillahan oli batwagonin lisäksi se valko-musta Impala.

    Pieni korjaus tähän,batwagonilla tarkoitin sitä kuuskymppistä deliveryä joka tehtiin Lopezien toimesta.
    On se Salon Pasin Nomadikin hieno,ei siinä mitään,on siitäkin jokunen kuva otettu.

    Tosta listasta unohtu vielä sellanen laitos kun -51(muistaakseni)Buikki joka taisi olla peräisin samasta paikasta kun flash gordon.
    Oli American car showssa vuonna -89 nimellä "Blues Sled".Mattamusta punaisella carson topilla.
     

Kerro tästä muillekin!