Suomikustomien Hall of Fame

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Chevy ´53, 2.10.2006.

 1. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Ai niin se. Mutta semmoinen chopattu Ford Courier (?) Farmarikin oli joskus?
   
 2. pommari

  pommari Gearhead

  Joo,tarkoitat varmaan sitä Niirasen sinistä farmia missä oli putkimaskit edessä ja takana.
  Toisaalta,sit oli myöskin Mikkelissä se punainen chopattu kuriiri joka esiteltiin joskus Street/Racessa.Oliko tää se laite joka jäi ulkomaille?
  Täällähän oli joskus juttua siitä...
   
 3. B 50

  B 50 3rd gear

  Olen ollut aina siinä luulossa, että Turun suunnalla oleva vihreä sämpylä ja "blues sled" ovat sama auto.
  80-luvulla askarreltujen listalta taitaa puuttua vielä eräs `52 Dodge. Vaalean punainen, oli Turengissa jotku 10-15 vuotta, nykyisin läntisessä suomessa?
  Niin, ja Riksun NOU-5 Mercury.
  Toi oma koslakin taitaa kaikkisuomenkustomit-listalta puuttua. Vaikkei sillä kyllä ole asiaa kuin enintään hall of famen takapihan parkkikselle. :)
   
 4. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  No tästä nyt tuli vähän tämmönen, mutta ihan kivaa että muistellaan ja luetellaan, on sitten mistä valita.
  Ei näitä kyllä mihinkään järjestykseen enää pysty laittamaan, huutohan siitä tulisi... :poff:


  Mut jatketaas:

  Onko se "ahomansikka-Buick" jo ollut? Pinkkinä Kasissa tyyliin Corbatshov epäonnistui mutta Buickin kunnostus onnistui paremmin... Olisko tummansinisenä nykyään?

  Ja sitten Forvoletin Chevrolet on myös hieno, Terhoko se alkuperäinen rakentaja oli?
   
 5. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

 6. Mollijori

  Mollijori 1st gear

  Ai,ai.Nyt Manolla(kin...) muisti pätkii. Eli Purssi ja kopla takoi sen 2d:ksi ja talloi katon alas Nutalla, Laajasalossa. Silloin se sai sen vaaleansinisen "värinkin" päällensä. Raatoa ainakin jossain vaiheessa sanottiin " Putty Sleigh" nimellä. Tämä juontaakin autossa olleen 50 kg kittiä kyljissä, kun kattoa ei levitetty chopattaessa, vaan kyljet vedettiin sisään taljalla, jotta tolpat osuu "paikoilleen"... Kitillä kyljet suoraksi! Teijo tietääkseni oli istuttamassa jotain coupe kattoa raadon päälle ja "muistaakseni" näin lopputuloksen Hakkilassa tai Kuusankoskella kasanpäällä... Tämä vapaasti hatarasta muististani, koska olin juoppokuskina em. lintalla ihan liian usein ja olen yrittänyt jo unohtaa sen...

  Molli mc
   
 7. blown348

  blown348 Gearhead

  Yks vanha suomikustom mitä ei oo vielä mainittu, chopattu -58 2d ht letukka 454:lla. Tehty -90 luvun alussa
   
 8. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tarun? Sehän on ihan 58 Impala
   
 9. blown348

  blown348 Gearhead

  Eri laite, tää oli/on mattamusta tosi tummilla laseilla. alunperin ollu 348 isolohkolla. Muistaakseni ollut V8:sakin esittely joskus
   
 10. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  Eikös toi ollu Salossa ja Matta Bros vastasi choppauksesta,mutta se oli kyllä kiiltävän musta.
   
 11. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  Yks tuli vielä mieleen *Cool Pleasure* Cossun pajalla J. Kurjen leipoma -64 avo Impala jota joku väitti jopa SS:ksi. Nykyään auto on pilattu entisöimällä. Oli aikoinaan mulla ja tyhmyyttäni vaihdon sen pois ja nyt aina kirpaisee kun näen auton ,ko laitteesta on kuva uusimmassa kasissa Forssan picknik jutussa. Eikö niitä olisi riittänyt entisöitäväksi alkuperäisiäkin pilata nyt aito suomi-Kustom!
   
 12. Otto

  Otto Gearhead

  Juu, se tais olla v8:ssa joskus. Siinä oli 348 tri-powerilla. Nimimerkki 46c teki siihen rst-maskin sillon. Missähän tuo auto lienee nykyään? Mites se ...ööh...oliko 57 olds jossa continental kit ja 58 Cad takapuskuri, oliko se chopattukin, oli v8:n tallipalstalla ja kannessa joskus 15v sitten. Missä se lienee nykyään? Iski tajuntaan joskus mopo-ikäisenä finninaamana, että "Onks tälläsiäkin?" Olikohan tää lulla mainittu jo..?
   
 13. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  niin tarkoitit varmaan tota -58:a Cool Pleasuressa oli 327 ja verkkomaski
   
 14. Hollow Head

  Hollow Head Gearhead

  Kyllä mä annan ääneni Lohtanderille. ( Olenhan joskus ollut sen kyydissäkin :rotfl: )
  Toisekseen Mopen Lincoln, sitten Kalun '56, Petun Ford (siihenkin tuli joskus puhallettua uutta henkeä :eek: ), Koskivirran Mercury, jne... Paljon on hienoja autoja rakennettu tässäkin maassa, eikä niistä kaikki ole Fjordeja :poff:
   
 15. pommari

  pommari Gearhead

  Kyllä mä melkein uskaltaisin väittää että Blues Sled ja Painajais-Buikki on kaks eri laitetta,korjatkoon se joka tietää...

  Eikö toi NOU-5 ollu tuontilaite?Se joka rullasi kontissa?

  Sitten vielä tuli mieleen et mahtaako olla hengissä enää se -62 letukka mihin oli vaihdettu plymouthin katto?Oli joskus viime vuosikymmenellä Tampereen näyttelyssä.Kiiltävä musta liekeillä.
  Olisko ollu NYC-62 kilvillä.
   
 16. overlap

  overlap 1st gear

  Näistä custom-höpinöistä pulpahti mielen kummallinen custom,tuolta kaukaiselta -70 luvulta...Mersu,josta oli tehty jokin kummallinen fastback coupe-malli...Auto oli metalli vihreä,ja siinä tais olla jonkinlainen lintulauta-takaspoileri??...Kyseisen kiesin näin muistaakseni ainakin stadin itä-väylällä -70-80 lukujen taitteessa pariinkin otteseen.Vai muistanko väärin...?Tuosta kummajaisesta taisi olla tuolloin maininta jossakin autolehdistämme mustavalkoisen kuvan kera?Olisko ollut Tuulilasi?
   
 17. chevelle66

  chevelle66 Gearhead

  toi nou-5 oli just se mikä rullas kontissa,nyt työn alla,ensimmäisellä suomi omistajalla tossa lähellä.
   
 18. B 50

  B 50 3rd gear

  Kylmää faktaa täältäkään ei löydy. Kunhan Sherlokkina päättelin, kun muistaakseni molemmat autot muutettu 2-ovisiksi jatkamatta etuovia ja molemmissa takaluukunkansi hitsattu kiinni. Mutta siis vain "muistaakseni". Näköhavainnot noin vuosilta `89 ja `95.
  Välähti yllättäen mieleen Rambler/AMC kustomi, 60-luvun loppupuolen isompikoppasia. Pyöri 90-luvun alkupuolella täällä meidän kulmilla. Viimeinen näköhavainto Malmin powermiitistä. Vieläkö on jossain hengissä?
   
 19. B 50

  B 50 3rd gear

  Huhujen mukaan olen nähnyt auton pari vuotta sitten. Siitä, missä kaupungissa auto oli, on ollut matkalaisten kesken ajoittain eriäviä mielipiteitä. Eihän sitä romutorilta tullessa aina voi tietää, missä kaupungissa milloinkin ollaan. Jokatapauksessa vähän Tampereelta tännepäin. Kertokoon enemmän, jotka muistaa.
   
 20. merc

  merc Gearhead

  Oiskohan ollu toijala... :eek:
   

Kerro tästä muillekin!