Super-Jorman meganopeus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja ZxKimmo, 2.10.2011.

  1. kenax

    kenax 3rd gear

    Ruotissa en itsekään tiedä ajettavan mailia. Ehkä koko mailin matka on niille hieman tuntematon käsite.. :p

    Sen sijaan Suomen lisäksi ajetaan mailia mm. Virossa, Venäjällä, Saksassa ja toki rapakon takana Jenckilässä.

    Tässä eräästä Saksan tämän kesän kisasta:
    http://www.youtube.com/watch?v=KSZkjWntUY4

    Kuten videosta varmaan käy ilmi, tuo venäjäläläläinen dragtimes.info on yksi lajiin keskittyvistä saiteista.

    Jos tämä mailinajo aiheena kiinnostaa, niin kannattaa tsekata kotimainen www.mailille.net. Ajokausi suomessa on pikkuhiljaa paketissa, mutta kunhan jossain ajetaan kovaa, niin mailille.netin blogiin todennäköisesti asiasta ilmestyy tietoa.

    Ja jottei aivan offiks mene, niin on tuo Super-Jorman tulos vaan kova, ei siitä pääse mihinkään. En silti vähättelisi myöskään TFM:n aiempaa SE:tä. Alkaa vauhdit olemaan melkolailla tiukkoja..
     
  2. Galaxie61

    Galaxie61 Gearhead

     
  3. JuhaKuu

    JuhaKuu Gearhead

    Koskas Super-Jorma, TFM ja Vanthaalaiset nähdään täällä? Kilometrin kiihdytysmatka ja kilometrin mittausmatka, eli lentävä kilometri jäällä.

    http://www.landracing.se/speedweekend2011.htm

    Nelipyöräisillä paras keskinopeus 274km/h ja mopoilla 287.

    http://www.landracing.se/200kmhiceclub.htm



    Hurjan näköistä menoa, minusta ei ainakaan ole tuohon kyytiin, eikä kyllä asfaltillakaan tuommoista kyytiä pyörällä ajamaan. :eek:

    http://www.youtube.com/watch?v=q5Pmuo3xb78 N.2min kohdalla alkaa tapahtua.
     
  4. Petri K

    Petri K 1st gear

    Kun tuo tulee kentälle, on pakko lähteä kattoo 8)
     
  5. Futurage

    Futurage Gearhead

    Tää mailin ajo on hienoa hommaa:ei tartte heti 400 metrin jälkeen alkaa jarruttamaan. Ei muuta kuin lisää "normikatujenkkejä" radalle kokeilemaan.
    Itse kävin 2009 ajamassa Hallissa, auto on 1980 Fairmont Futura jossa strokattu 351 W. Silloin tehoa reilu 500.Laatikko 5 lovinen Tremec 600.
    Tulos 267 kmh. Nyt tehoa on vähän vajaa 600 ( ja 6 lovinen) ja jo varttimaililla 10 kmh enemmän kuin 2009 ( 194 silloin ja nyt 204 ).Luulis ettei se vauhdin lisääntyminen siihen 400 metriin jää.... eli teoriassa 277 ainakin mahdollisuus.
    Olen kyllä ajanut eri olosuhteissa jo sillä reilulla 500 hepalla yli 280 mutta siinä nopeudessa alkaa meno olemaan tiiliskivellä aika mielenkiintoista ..auto tutisee ja vaappuu ihan kuin joku pistäis ihan tosissaan vastaan... Raja menee just tossa 270 tienoissa, sitä hiljempaa ei mitään ongelmaa. 8)
     
  6. Futurage

    Futurage Gearhead

    Hei ihan mielenkiinnosta,onko muita jenkkejä kuin noita Vettejä näkynyt ?
    Tossa tuttu kaveri kertoi että jo vuosia sitten yks tietty tamperelainen 396 Chevelle ajoi automaatilla 251 kmh...ei hassummin !
     
  7. ZxKimmo

    ZxKimmo Gearhead

    Katselin noita tuloksia mitä netistä löysin, niin vähissä on amerikanautot, eikä noita Corvettejakaan montaa näkynyt.
    Toi sun 267 on kyllä aika kova tulos kun katseli noita tuloksia, siinä jää moni nopeaksi luultu eurokinneri hopealle.
     
  8. C5_Z06

    C5_Z06 Double Gearhead

    Corvetteja on toki Suomessa määrällisesti paljon vähemmän kuin jenkkiautoja Suomessa, mut kyllä Vettejä on ollut vuosia mukana noissa mailin skaboissa. C1 korimallina lienee ainoa jota ei vielä ole nähty, tai en ainakaan tiedä.

    Automalleista taitaa 911 Porschet ja mikä tahansa italoeksotiikka olla selvästi harvinaisempia kuin Vetet noissa skaboissa.

    Edelleen, kyllä olisi hieno nähdä muskeliautoja enemmän näissä karkeloissa!
     
  9. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

    No jenkki kai se on tollanen korkea 300c awd Hemikin oli vai Lanciastako pitäisi puhu? Meni nippa nappa yli 200km/h seisovalla maililla:
    http://www.youtube.com/watch?v=kimVLE7Trz4


    Kuulin huhun että toi super jortikan turbosetti olis tulossa vähän modattuna ZxKimmon mopoon ensi kaudelle? :eek:
     
  10. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Mä olen ainakin käyny ajelemassa pikkulohkoisella farmari furylla 200 ja valiantilla 214 (4.1 perävälitys) sitte diisselikäyttiksellä 208.
     
  11. ZxKimmo

    ZxKimmo Gearhead

    Olisi ollut mielenkiintoista tietää paljonko sun Mustangi olisi kulkenyt, vai onko jotain suljetun alueen testituloksia?

    Ei pidä toi huhu paikkaansa, nämä huhuhommelit on kyllä aika hauskoja. Nyt kun Orimattilan Speedking titteli on menetty, niin kuulin kanssa melko hurjan jutun mitä mitä mun mopoon on kuulemma nyt tulossa.
    Vanha sarja on kyllä myyty ja uuttakin vähän suunniteltu, mutta huomattavasti loivempaa settiä. Sitä ennen tässä on kuitenkin pari muuttujaa, eli ei ensi kesänä, mutta toivottavasti joskus.
     
  12. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    Ai että mä laittaisin sen niin mielelläni Kimmon mopoon. Sopiva pakosarjakin ois jo valmiina. Mutta laitetaan nyt pikkasen miedompaa kuitenkin siihen ku Kimmo ei vissiin uskalla tai muija kieltää tai jotain....
     
  13. ZxKimmo

    ZxKimmo Gearhead

    Kyllä se varmaan vähän säväyttäisi niin monen vuoden jälkeen.
    Sitäpaitsi mä kuullut varmalta taholta tiedon että kun nopeus nousee lähelle neljää sataa niin korvista tulee verta ja varpaankynnet lähtee irti.
     
  14. Fastback

    Fastback Gearhead

    noniin nyt aletaan vetelemään sellaisista naruista että laita vaan se tukevampi setti Kimmolle tulemaan jo...

    Jumaleissa äsken sain tanarin kannet jälkiiristettyä ja venttiilivälykset on säädetty. Nyt vois ekaa kertaa olla auto valmiina ajokauteen heti keväällä. Tuulilasin ylälistakin lensi jonnekin kuusen latvaan, joten ei tarttis Hallin päivää varten kuin bara tuutta och köra!! Nyt on pelti kiinni (cortinasta) ekaa kertaa kolmeen kuukauteen. Kesät on remonttia varten vai häh??
     
  15. MadMike

    MadMike Gearhead

    Kimmo sillä neljälläsadalla tarkoitettiin nyrkkeilijän iskuvoimaa rinnastettuna nopeuteen se saa moisen reaktion aikaan.....
    Tyson tumppas 450kg voimin ja se vanttuun nopeus osuessa kotiloon oli se 60km/h....eli isku oli kuin Fiat 500 ajais 60iä yli, normijannuhan ei moista kestä mutta noi kenen pää on alasimena ollut ikänsä ehkä...

    Kyllä se on parempi että kaikki paitti JormaK ostetaan vaan ittellemme vaippoja :rotfl:
     
  16. MaxDura

    MaxDura Gearhead

    Mä en oo ajanu ku 354 ja vielä on kynnet jäljellä, korvissakaan ei oo kuin vaikkua. :rotfl: Mutta tollahan lähtis jo kirkkaasti Orimattilan mestaruus, toistaiseksi siis :D
    Mietin just että eiköhän me sulle tosta paketti saada. Ois sitten taas suomen nopein KATUPYÖRÄ tallissa.
     
  17. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

    Ei ole faktadataa, mutta luulen että lähellä noita Futuragen tuloksia ne pyöris. Tehoo oli n.480hp, mutta foxin katon/autonkorkeus on varmaan puolet matalampi kuin Futuragella ja escort-tyylinen keulakin on varmasti vähän aerodynaamisempi..? No, ehkä auton nykyinen omistaja saadaan vielä painostettua ens kesäks mailille. :wink:

    Foxissa rupes muuten 250km/h korvilla painautumaan sivuikkunat sisäänpäin ja viheltää pirullisesti ?! :eek:
     
  18. C-barge

    C-barge Gearhead

     
  19. Mutku

    Mutku Gearhead

    Päivän Mutku: ei, kun ne pullistuu ulospäin (ja viheltää pirullisesti).?
     
  20. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

    Saattaa olla, koskaan ei kerennyt noissa vauhdeissa tutkia asiaa tarkemmin. :lol:
     

Kerro tästä muillekin!