Suunnitelmia kaudelle 2007

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja DS 325, 9.9.2006.

 1. Mopar

  Mopar Gearhead

  Ei tule voimaan takautuvasti, eli nyt täytyy itsekkin opetella ajamaan uudestaan :(
   
 2. Kieku

  Kieku 1st gear

  Tuo lisenssi siis AKK:lta ja tuon uuden kuljettajan tutkinto pitäisi olla aika kevyt. Paperikuulustelu, jonka voi jopa täytää varikolla neuvojen kera ja itse kilpailuluokan ajolupa suoritellaan aika ajoissa, esim. katuluokkiin normaalit aika-ajolähdöt ja niitten jälkeen lupa osallistua kisoihin. Tämä läpyskä sitten voimassa 5 vuotta. Painotettiin tuolla syyskokouksen esityksessä, ettei ole katuryhmien osalta kummoisempi, lähinnä muodollisuus.
   
 3. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Tossa vaan hämmästyttää toi ristiriita että vaikka toisaalta kerrotaan että Streetteihinkin ton voi suorittaa ikäänkuin ohimennen (kuulustelu kisapaikalla ja ekat aika-ajolähdöt lisenssilähtöinä) niin ihan virallisesti FHRA:n sivuilla on präntätty sääntöihin eri lailla :eek: Eli nimenomaan nämä kohdathan kertoo kuitenkin ihan muuta:

  D1 tutkinto:

  Tarkoitettu uusille JR/S, JR/C, PRO ET/SPORTSMAN ET ryhmän kuljettajille.

  - Kirjallisen tutkinnon voi suorittaa kilpailuissa paikanpäällä
  - Kuljettajan ensimmäiset aika-ajo kierrokset toimivat lisenssilähtöinä, jolloin kilpailunjohto tarkkailee suoritusta ja korjaa virheitä.
  - Hyväksytyn lisenssitutkinnon jälkeen kilpailunjohto antaa kilpailijalle luvan osallistua pudotusajokilpailuun.

  Hinta 50€


  D2 tutkinto:

  Tarkoitettu uusille BS, CS, DS, OL, SUPER ET, S/SS, SST, SG, SC ja COMP ryhmän kuljettajille.

  - Sisältää kirjallisen kuulustelun
  - Sisältää 6 kpl hyväksyttyjä lisenssilähtöjä ”kilpa-autolla”.

  Hinta 100€

  (Lisenssi korotus D1 --> D2 50€)

  Eli onks tosta katuautojen osalta kuitenkin suullisesti kerrottu siellä kokouksessa tms. erilailla vai kuin? Tosin tuolla fyyran sivuillakin V.Raiski vastaa Streettikuskien kyselyyn aloittaen:" Tuo D1 kuulustelu on vielä tarkoitus tehdä mahdollisimman helpoksi. . ." mut kun kattoo tota luokittelua niin Streetissähän D1 ei riitä vaan pitää olla suoritettuna D2 tutkinto :odroll:
  Meitähän toi ei onneks koske eli ei siinä mitään mut monen muun kohdalla olis varmaan mukava saada ainakin varmuus siitä kuin toi ihan oikeesti tulee menemään :wink:
   
 4. kaasua

  kaasua 1st gear

  mulle

  mulle jäi hämärän peittoon tuo et missä d2 kirjallinen kuulustelu tehdään??? onko jollain tietoa??
   
 5. Käkö

  Käkö Gearhead

  Yep, niinhän Raiski tuolla kirjootti:

  http://www.fhra.fi/phpBB2/viewtopic.php?t=1791&start=30
   
 6. Käkö

  Käkö Gearhead

  Re: mulle

  Sä saat kupongin ilmottautumisen yhteydessä portilla jonka sitten täytät ja palautat, näin mä sen ainakin käsitin :odroll:
   
 7. Käkö

  Käkö Gearhead

  No, mä jäin ainakin siihen käsitykseen et se on sama juttu REE-ryhmässä, aika-ajot kelpaa lisenssilähdöiksi ja ja silleen...
  Eiköhän tuokin selviä ennen ensimmäistä kisaa... :-?
   
 8. kaasua

  kaasua 1st gear

  voiko

  voikohan tuo olla oikeesti noin helppoa..........?? toivottavasti
   
 9. Käkö

  Käkö Gearhead

  Fyyra lupas tehdä sen helpoksi ja ainakin se kuullostaa helpolta, paitsi jos ei oo kynää niin se vähän saattaa vaikeuttaa sitä, tai jos on kynä niin siinä ei oo enää mustetta niinkuin mun kynässä... :rotfl:
   
 10. SC 285

  SC 285 1st gear

  :rotfl: :rotfl:
  Eipä ole mulla noi yläkerran läpät noissa tilaisuuksissa kiinni menneet, vaikka olis joskus ehkä jopa aiheellista. :rotfl: Joillainhan ne ei edes aukee... :wink:
  Paskat on saattanut olla housuissa, mutta yleensä vasta kun koko kone on sammunu... :rotfl:

  valehdellaan paikan päällä lisää... :poff:
   
 11. gremlin

  gremlin Gearhead

  Re: mulle

  Juuri nain se ainakin ennen on mennyt. ''Jouduin'' joskut suorittamaan pyora-osastolla samat toimenpiteet kun 5 vuoden kilpa-ajon harjottelu katurukilla ei riittanyt :eek: Sain kyllakin sitten ajoluvan kun tiesin kysymyksista melkein kaikki oikein, ja sokerina pohjalla oli etta tiesin yhden kysymyksen enemman oikein kuin silloinen pratkapuolen nokkamies :rotfl: Mutta maahan olenkin eteva-gunnari 8)

  Pikkusen varmaan olisi tallekin sekoilulle eduksi jos FHRA suorittaisi edes jonkun nakoista ''VIRALLISTA'' tiedottamista. Ettei vaan niin etta vastaillaan kysymyksiin etta ''mielestani'' sen pitaisi olla niin tai nain....
  Jotenkin helpottaisi elamaa nain kilpailujarjestajan olemuksessa :odroll:
   
 12. DS 325

  DS 325 Gearhead

  Nyt kun näyttäis siltä ettei toi meidän Stevelle mee kaupaksi saattavat meikäläisen suunnitelmat ja suuntaukset tähän harrastukseen muuttua. Mä luulen, että oon nyt saanut tarpeekseni näistä suoraan-ajo hommista ja taidaan siirtyä uusille urille. Tolle meidän Camarolle näyttäis löytyneen ostaja, joka tosin ainakin vielä haluaa pysyä tuntemattomana mutta kuitenkin hän aikoo laittaa oikein repullisen rahaa, jotta ton mukaansa saa.

  Kun kerran Stevelleä ei näköjään kaupaksi saa, taidan mä ottaa sen uudestaan työn alle ja tehdä siihen muutamia mielenkiintoisia muutoksia. Kaikki ns. Drag osat poistetaan ja siirretään myytävät palstalle, samoin 454 moottori ja PG laatikko. Stevellestä tullaan poistamaan toi Spool tuolta perästä ja lukkoa tungetaan tilalle. Samoin turhat ja häiritsevät kaaret poistetaan ja viihtyvyyttä parennetaan uudentyyppisen sisustan muodossa. Mulla on tossa tyrkyllä ja ostettuna yksi tommonen Toyota Supra kolariauto, josta saadaan tarvittavat osat ton sisustamiseen. Ja kyllä, aion muuttaa tollaisen vanhanaikaisen auton hiukan modernimpaan suuntaan ja ns. tunata sitä hiukan. Ton Supran sisustuksen myötä Stevelleen asennetaan nykyaikaiset kunnolliset stereot kolmine näyttöineen, subbareineen ja DVD laitteineen. Auto tullaan sisustamaan punaisella nahalla lattiota lukuunottamatta, ja sähköllä säädettävien Recaroiden väliin asennetaan kunnollinen keskikonsoli johon tuon kuva- ja äänentoisto laitteiston ohjausyksiköt tulevat. Stevelle tullaan maalaamaan yhden hyvän kaverini, saman joka ton Camaron aikoinaan maalasi toimesta karamellivärein yhdistettynä näyttäviin motiiveihin. Maalaukseen tarvittavat ainekset saadaan Sikkensiltä ns. sponssina, jolloin aikaa ja vaivaa ton maalausteeman toteuttamiseen voidaan käyttää paljonkin kun ei tarvitse miettiä, paljonko se tulee maksamaan. Kaiken ton komeuden päälle tullaan ruiskuttamaan järkyttävä määrä lakkaa, jotta toi tuleva taideteos säilyisi myös jälkipolville. Asianmukaiset, eli nykytyylin suuntaiset spoilerit ja levikkeet kuulunevat myös kuvaan, koska sellaiset saan yhden toisen kaverin kautta asevelihintaan. Mä luulen että tosta syntynee yksi tämä vuosituhannen tai edes vuosisadan hienoin Drifteri, jollaista ei ihan vähään aikaan ole näillä leveysasteilla nähty. Tosta toteutuksesta on tehty jo tietokoneella mallit ja tulostettu ne suunnitelmiksi paperille ja ainakin niissä ton toteutus tulee olemaan komea. Tulette varmaan näkemään lopputuloksen ensi kevään Tuning Car Showssa, jos vaan saamme ton valmiiksi.

  Kunnon Drifterin ollessa kyseessä tullaan myös tekniseen puoleen kiinnittämään erityistä huomoita. Tollaiset rautamöykyt kuten toi Stevellessä ennen kiinni ollut 454 tullaan tyystin unohtamaan ja tilalle asennetaan paljon nykyaikaisempaa ja kevyempää tekniikkaa, tehojen tuskin pudotessa yhtään. Mulle nimittäin jää toi Motec M800 ruiskunboxi itselleni ton Camaron myymisen jälkeen, joten sen ympärille on hyvä ympätä hiukan nykyaikaisempaaa tekniikkaa. Moottoriksi valitsin siitä kolaroidusta Suprasta peräisin olleen 3-litraisen 24-venttillisen DOHC padan joka sopivasti ahdettuna ja kiusattuna tuottanee helposti tommosen 10-sekunnin 454 motin tehot ja väännön. Tuo motti tullaan varustamaan orggista paljonkin isommalla Holsetin Turbo-ahtimella, ja uskoisin että tehokäyrän pitäisi helposti näyttää 600 hepan lukemia ja vääntökäyrässäkin päästäneen 800 nm paremmalle puolelle.

  Nyt tietysti kaikki teistä haukkovat henkeään, että toi kaveri on mennyt ihan sekaisin, mutta ei se kyllä niin ole. Olen pulannut noiden vanhojen paskojen, eli Suomeksi maamoottorien kanssa ja yli kaksikymmentä vuotta, eikä niissä ole minulle enää mitään uutta ja haasteellista näkemistä. Tämä nykytekniikka sensijaan on kaikesta dissaamisestani huolimatta mielenkiintoista ja ennenkaikkea hyvinkin potentiaalista tällaiselle moottorien ja autojen virittämisestä kiinnostuneelle. Ja saattaahan olla, että tota tullaan vielä kokeilemaan vanhojen muistojen vuoksi sinne kiihdytysradoillekin, mutta pääasiassa tolla tullaan ajamaan noita näyttäviä ja hauskoja Drifting ja Ratakisoja kun kerran tälle tielle ollaan lähdetty. Mikäs muuten on luokka tommoselle 3 litran ahdetulle padalle, onko se Street C vai vanha kunnon Ree. Kyllä mä ainakin yhteen kisaan aion mukaan tulla, kunhan ton valmiiksi saan :rotfl:

  Raportoin teille aika ajoin tämän projektin etenemisestä, ja viimeistään kevään näyttelyssä nähdään :rotfl:
   
 13. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Mä arvasin, ettei se ahkera GTI magazinen lukeminen voi olla jättämättä jälkiä. Niin sitä pitää, kerrankin joku on tekemässä jenkillä jotain järkevää.
   
 14. ere

  ere Gearhead

  NIImPÄ

  Tuuning on ratkaisu................. :eek: näin me tehdään. kaikki uusiks
   
 15. gremlin

  gremlin Gearhead

 16. DS 325

  DS 325 Gearhead

  Yo Brotha :rotfl:

  Sä voit sitten varmaan mulle tommoset toimittaa, jos ja kun toi maalari ja projektinvetäjä ne hyväksyy. Musta noi olisi erinomainen valinta tommoseen vakavasti otettavaan Tuuninkipeliin :rotfl:

  Pannaan harkintaan maan :rotfl:
   
 17. Mopoilija

  Mopoilija Gearhead

 18. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Gearhead

  Meidän piti lähiaikoina käydä DS 325:n luona kyselemässä vähän neuvoja ja hakemassa osia mut uskaltaaks sinne mennäkään :eek:
  Ootko Luigi käynyt vielä lekurissa että tietäis onks toi tartuvaa vai uskalletaaks kuitenkin tulla pistäytymään :p
   
 19. kime2

  kime2 Gearhead

  Paha paha homma,helposti tekin käännytte kokonaan toyo-linjalle...
  Mut toimikaaa ainakin toisin päin eli ei isolohko tojotia ole vielä liikaa :lol:
   
 20. Harri Sassi

  Harri Sassi 3rd gear

  Nythän ilmeisesti on käynyt niin että Luigi otti vahingossa
  naapurin kahvimukin joka yllättäen sisälsikin prosenttijuomaa
  ja tulos on tässä. No parin päivän päästä kun valtaisa kanuuna
  on hellittänyt palaamme varmasti normaalin päivärytmiin. :eek:
   

Kerro tästä muillekin!