Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Oli Hallissa järjestely, ja siivousviikko.
    Kirppikseltä ostamani tuhkaimuri ei enää käynnistynyt.
    Olen käyttänyt imuroinnissa sellasta omalla moottorilla olevaa tuhkaimuria, jossa on tulo, ja poistoputki. Poistoputken olen liittänyt aina Hiekkapuhalluskaapin kanavapuhaltimen poistoon.
    Sitten imuletku on joustava kurkkuletku. joka ylttää joka puolelle.
    Tokmannilta löyty uus tuollainen
    https://www.tokmanni.fi/painepesurit-ja-teolliset-imurit/tuhkaimuri-800w-18l/6438114624470/dp
    Muuten hyvä, mutta moottorin, ja kannen välinen sauma vuoti käydessä ilman pihalle.
    Jos kahden vuoden takuuaikana joutuu korjuuttelemaan, niin voivat vähän katsoa, kun kaikki saumat, ja putkien liitännät on nyt liimattu mustalla RK-massalla. Ei ole nätti, mutta nyt se pelaa, kuten haluan. Otin vielä poistoputken lähdöstä sen superlooninpalan pois, niin ei tuki, ja paransi tehoa.
    Imuteho on ihan riittävä pölyn poistoon, ja kyllä jotain murujakin putkessa kulkee.
    Kannattaahan harjalla, ja rikkalapiolla isoimmat poistaa.
    Kun lattia on pölyvapaa, niin ei niille hyllyillekkään juurikaan pölyä kerry, kun on kohdepoistot työpisteissä..
     
  2. GBS

    GBS 3rd gear

    Niin mutta noista halvoista...
    Tossa biltsun http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Mittausvalineet/Mittauslaitteet/Infrapunalampomittari-2000018821/
    On mittausalue melkolailla laajempi.
    On itellä käytössä ja pelannu jo vuosia.
     
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Minulla on ollut se Biltsun harmaa. Näyttää kylmissä oloissa miltei 10 astetta vähemmän aina. Eikä lämpöisessäkään osu muutaman asteen sisälle.
    Sitten ostin Tokmannin tarjouksesta sen keltaisen 15 eurolla, ja se antaa muutaman asteen tarkkuuden, kunhan ei pidä sitä kauaa kylmässä.
     
  4. jariha

    jariha Double Gearhead

    hyi vittu minkä hintaneno_O tollasen saa boschilaisena alle sataseen? tai ainakin parivuotta sitte sai? tosin johtomallisen? akkukäyttösen wurttilaisen saa samaan hintaan 299,-
     
  5. Inlinee

    Inlinee Gearhead

  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mutta tuossa Feinissa onkin mukana kaikki tarpeelliset lisävälineet.
    Erikseen ostettuna ovat kalliita myös Boschiin.
     
  7. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    sekä feiniä että boschia paljon käyttäneenä voin sanoo et feini hintansa
    väärtti.
    feini on nopeempi ja tehokkaampi työssä,jos sille paljonkäyttöä.
    sitäkautta isompi hinta tulee nopeesti takas ammattikäytössä.
     
  8. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    onkos jollain kokemusta ryöbin 18v akkupulttiruuvinvääntimestä? riittääkö sellaisessa potku vannepultteihin jne vai tarviiko etsiä jotain makita milwaukee osastolta sittenkin? (tosin.. milwaukeehan on nykyään samaa konsernia kuin ryobi)
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Dewalt, Fein ja Makita ovat ammattimiehen työkaluja.
    Mulla on nämä ollut työkäytössä viimeiset 10 vuotta, eikä edes akkuja ole tarvinnut vaihtaa. Muutaman kympin säästön takia en muuta ostaisi.

    Terassien tekemiseen ostin ihan tarkoitukselle pienimmän ja kevyimmän ruuvivääntimen ihan vain työmukavuuden vuoksi. 10volttinen Dewaltti on vääntänyt kymmeniätuhansia terassiruuveja ilman ongelmia. Vieläpä kakkosvaihteella työn nopeuttamiseksi.
     
    Muokattu: 4.2.2017
  10. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    juu pikkuhommia varten hankin itsekin joskus hitatchin 10v akkukone parin.. ruuvari ja iskeväruuvari. eri kätevät olleet. ja oikeastaan hitatchi koska dewalttia ei ollut missään kaupassa sinä päivänä ostettavissa. halusin ohut kahvaisen koneen jossa oli "vanhantyyppinen" akku jonka varaan koneen voisi laskea alas. kaikissa muissa myynnissä olleissa oli näemmä käytetty täysin samaa kahvadesignia.. niitä pulleita kahvoja, jokka käyttivät pistooli mallisia lippaita/akkuja.

    nyt tekis mieli hankkia joku isompi "pulttimopo" ..akkukäyttönen sellanen siis.
     
  11. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

  12. GBS

    GBS 3rd gear

    Meillä duunissa ja itellä käytössä 18v Makitaa . On hienoo kun runkoja on ja sama akku käy. Nykyään kun on tullut nuo harjattomat niin ero on melkoinen. Mm. Rälläkälläkin tekee jo jotain. Kannattaa muistaa että ainakin Makitalla on harrastaja ja ammattivehkeitä. Välttämättä ei heti edes huomaa ulkoapäin eroa.
    Hinta kertoo näissäkin jotain niinkuin varmasti muissakin merkeissä.
    Ite oon taas ton makitan pienen pulttikoneen kanssa touhuillut ja aika hienosti aukeilee mamman maasturista ja omasta duunipakusta vanteet.
    Akkkuporakone taas on pieni pettymys. Vaihteiston laakerointi ei tahdo tossa mallissa kestää.
    Kaveri taas kehui tuota Milwaukeeta. Mene ja tiedä.. eiköhän se hinta kerro yleensä laadusta. Kai niilläkin on harraste ja ammattivehkeet.
     
  13. Fuselage

    Fuselage Gearhead

  14. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ei se sininen bosch voi olla kauheen huono vielä nykyäänkään.. pro malli kuitenkin. niiden neljän huipputason valmistajien erot ovat aika pieniä laadullisesti. (dewa, bosh, milwau ja makita) käyttöergonomian jne kanssa enemmänkin eroavaisuuksia.

    ja minusta se että se on samassa akkujärjestelmässä kuin aiemmat on jo niin iso bonus ettei kannattaisi muita valmistajia edes katsoa.

    ---------
    mikäs se pieni makita pulttikone on malliltaan? 450?
    ----------
     
  15. GBS

    GBS 3rd gear

    Tais olla tuo DTW 281
    Vääntö 280Nm
     
  16. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Mikä selitys sille, että sähkötyökalut särkyvät itsestään yön aikana? Työkalut on aina lämpöisessä autotallissa. Porakone toimi eilen illalla kuten pitää. Tänään kun jatkoin töitä, niin porakone oli kokonaan kuollut. Sama ilmiö on tapahtunut edeltävälle porakoneelle ja aiemmin myös rälläkälle ja epäkeskohiomakoneelle. Käyttöikä ennen pimenemistä yleensä noin 2 vuotta, ja olen yrittänyt käyttää vain laadukkaiksi arvioimiani merkkejä, Makita, DeWalt, Bosch... Kesken työn ei ole mikään kone hajonnut, vaan laitteet ovat pimenneet yksinään pöydällä ollessa. Tämä sama ilmiö on toistunut varmaan 5-6 koneen kanssa. Kun eihän noissa ole edes mitään data järjestelmiä, joilla kone saadaan ohjelmoitua mykistymään tietyn käyttötuntimäärän jälkeen? Millä teorialla yölliset pimenemiset pystyy selittää?
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Millä hakusanalla vois hakea räikän vartta millä voi kahvasta pyörittämällä esikiristää pultit ja sitten normaalisti kiristää loput vääntämällä?
     
  18. valpas

    valpas Gearhead

  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mun tarkottamassa pyörii toi kahvaosa eli jos otetaan toi esimerkiksi niin mustasta voi pyöritellä niin räikän pää pyörii, pää taitaa siinä olla ihan normaali eli ei nivelletty.

    Eli tarkotus olis just että ahtaassa paikassa saa pyöriteltyä mutterit/pultit kiinni ilman että pitää nytkyttää alussa varrella normaalisti.
     
  20. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

Kerro tästä muillekin!