Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Ite meinasin oikasta tossa pulttipyssy kohdassa, ja rekkapuolelta tuumasta joka vääntää lähemmäs 2000Nm kuin 900Nm

    Tosin pitää varmaan lukita se suunnanvaihto avaukselle. Epäilen meinaan, että se pyörän mutteri kyllä lähtee vääräänkin suuntaan takaisin asentelu voi olla vaan vaikeempaa


    Kiinni niitä voi sitten rapistella sillä 19,90 parksidellä
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Väärin... itseasiassa kun sulla on hyvä mutterimopo niin pienen harjottelun jälkeen sulla on sen verran hyvä rannetuntuma siihen ettei tarvi käsin varmistella eikä vastaavasti tarvi pelätä että katkoo pultit ;)
     
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Hiekkapuhaltelin tänään monta tuntia semmosella pistoolilla, jossa on letku, ja siinä päässä putki, joka laitetaan sankoon. 2,2kW:n vanha Biltemalainen kompurana. Monta isoo osaa sain puhalleltua maalausta varten (koko iso sikkikone jalkoineen). Olihan se hitaampaa, kuin jollain isommalla hiekkapuhaltimella, mutta noinkin sain homman tehtyä. Hiekkaakin meni vain säkillinen, kun puhaltelin pressun päällä, ja siivilänläpi uusiokäytin hiekan (puoli ämpärillistä jäi). Kompuran paineesta, ja tuotosta ei tuolla laitteella jääny kiinni. Hiekka mulla oli sitä hienointa, mitä Hankkija myy.
    Tuotto ei mulla tuossa Biltemalaisessa ole loppunut millään laitteella vielä...... Paineilma tahtooolla aika kallista isoissa koneissa. Kyllä sähköjohtokoneillakin pärjää, esim. rälläköinnissä. Rolokkikone pelaa hienosti paineilmalla. Jäätyminen joskus hyydyttää paineilmakoneen. Mulla on noita halppiskompuroita lisäks, jotta vois laittaa samaan verkkoon, mutta ei oo vielä ollu tarve laittaa.
    Kukin tietenkin elää tyylillään, mutta ei aina tarvi olla isoo, kun jotain tekee harrastuksena. Kunhan vaan saa tehtyä.
    Pulttipyssyjä on nykyisin tosi pieni kokoisia, ja tehokkaita, jos semmosen tarvii. Riippuu mitä tekee. Peltihommissa harvoin tarvii. Korjaamomessuilta meinasin kerran ostaa, mutta laitoin sen reilun satasen vielä muihin vehkeisiin.
    Volvon kampiraudan pulttikin aukee pitkällä varrella, ja 3/4" vääntiöllä. Ei sitä pyssyllä viitti hakata.
     
    Muokattu: 7.8.2017
  4. urho3

    urho3 Gearhead

    Tuossa hiekkapuhalluksessa tarvii aika paljon tehoja jos puhaltaa paksuja valssattuja levyjä jossa se valssihilse päällä. Kirkkaat levyt sikäli parempia. Tuossa kun leikkelin 45mm peltiä 355 niin pirun tiukassa oli kvartsihiekalla. Vaatisko teräskuonaa vai mitä?
     
  5. valpas

    valpas Gearhead

    Juu, paksuissa levyissä on enempi puhallettavaa. Monesti otan rälläkällä pahimmat ensin pois, niin kevyempikin hiekkapuhallus riittää. Hiekkapuhallus on kumminkin se paras, mikä menee melkein joka paikkaan, ja tekee hyvän tartuntapohjan maalaukselle.
     
    urho3 tykkää tästä.
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Lähinnä laitoinkin esimerkiksi että mimmosia kokemuksia itellä ollu...

    Puhalluslaitteina itsellä puuilon 80l puhalluspallo ja puhalluskaappi
     
  7. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Joo ja ei

    Sillä kalliilla käsikoneella ei taida lähteä kuorma-auton renkaan pultit auki ja harvemmin mitään pulttia tarttee niin tiukalle hakkuuttaa ettei sillä halpiksella kiristellessä pärjäisi

    Eli mulla ajatuksena ostaa se överi mikä ei kysy aukeeko ja sitten halpis jolla pyörittelee loput ja kiinnittelee palikat

    Kertoja on hiukka hankala, pitäisi löytää se naksauttava kertoja ja säädettävällä naksulla
     
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Ir titanium pyssy puol tuumainen on aika hyvä tehoinen. En oikein lämpene halppiksille kun niissä ei oo sitä tuntumaa oikein. Akkukone kuitenkin ykkösvaihtoehtona jos oikeesti harrastelee. Siihen vielä akkurölläkän ja puukkosahan runko niin on hyvä.
     
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Mikä on halvin akkupulttikone millä saa vähän napakammat pultit auki?
     
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    Oisko makita tai Bosch runko 2-300e.
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei ryobi?
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Ryöbi on kuulemma pätevä hintaisekseen harraste käytössä. Itellä on milvoki.
     
  13. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En nyt saa motonetin sivua auki mutta siellä tais reiluun kahteensataan olla ryobin setti.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    no en tiiä, aika usein jäänyt pultit kiinni akkukoneella ja paineilmakoneella pakko vetää auki vaikka väittävät akkukoneessa olevan varmaan tuplaten tehoa vrt paineilma laite. Yleensä ei jaksa edes akukonetta aina hakea kun joka tapauksessa jossain kohtaa täytyy joka tapauksessa hakea paineilmakone. Akkukone vielä akkuineen kauhea molo ettei edes mahdu joka paikkaan.


    Ehkä siinä vaiheessa jos tarvii muutakin työkaluja akkukone on fiksumpi mutta jos pelkkä mopo, ottasin ehdottomasti paineilmakoneen.
     
  16. urho3

    urho3 Gearhead

    Joo en kyllä käytä enää paineilma koneita ihan vähään tinkaan kun pärjää noilla akuillakin. Paha ääni en rätisijä on mutta tulee pakon edessä aina laitettua kuulosuojat. On vielä lähteny napamutterit ja traktorin kannenpultit kuten oon saanu etusatulatkin irti ja vielä mahtunut. Sit pieneen paikkaan on ir titanium pieni kone jossa letkulle laaja nivel.
     
  17. urho3

    urho3 Gearhead

    Ainakin pienempi milwaukee akkumutteri väännin on tunnokas. Kelkan koneita niputtanu sillä ja on pysyny nipussa hyvin. Telasto huollossa kätevä ja miltei pakollinen. Ja rasvaprässi akulla on kans ihan ehoton
     
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    mul kanssa milwaukee, kelpo kone tosin sekin en sitä sano. Tosin käytän aika paljon myös paineilmaräikkää hommissa jollon tulee melkein aina vedettyä ilmaletku paikalle. Just eilen tankin pannat niin jämähtäneet yhdestä että paukutin toista eka akkukoneella, eikä auennut. Paineilmakoneella aukes, tosin vaivalla.

    Milwaukeen akkurälläkkäkin melkein ainoo akkurälläkkä mitä olen käyttänyt millä tekee jotain tehojensa puolesta vaikka kokonsa puolesta tosi onneton esim. autohommissa.
     
  19. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    aika hyvä tunto, itekkin huomannut kun vetänyt kiinni tolla pultteja, ei ole vielä ykskään hajonnut ja on piukassa kun räikällä tulee silti varmisteltua että on varmasti kiinni
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    Jep,sama täällä ideana.
    Tuosta puhalluskaapistakin olis juttua, vaikka kuinka paljon. Pitäs varmaan omaan otsikkoonsa, se on monelle sopivampi pienille osille, kuin ulkona puhaltelu.
     
    Camino'79 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!