Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Ai niin, onhan mullakin semmonen 15 vuotta vanha halppiskone, joka on unohtunu laatikkoonsa, kun ei sillä te mitään, vie vaan ison tilan, eikä mahdu volvossakaan mihinkään. Ei edes pyöränpultit aukee....
     
  2. urho3

    urho3 Gearhead

    Yks hyvä akkuvehje joka tosin ei ollut minun niin töissä oli makitan akkuvibra. Sillä oli hyvä anturoita ja lattian reunoja vibrata ja pilarimuottejakin.
     
  3. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Joo on kyllä kätevä. 16" vanteita olen nyt puhallellut etupuolelta soodalla ja takaa lasikuulalla. Ne on kokonsa puolesta vähän hiinä ja hiinä, mahtuu kyllä, mutta työasentoja joutuu välillä vähän miettimään. Pienempää nippeliä ja nappelia tulee puhalleltua puhtaaksi remonttien lomassa, niin voi sitten maalattuna tai alumiiniset sellaisenaan nakata takaisin. Hommasin sellaisen uppopaistokorin, mihin voi laittaa pultit ja mutterit.

    Mulla on (muistaakseni) 440 litrainen kompura ja riittää just ja just tuolle kaapille. Jos yhtäsoittoa puhaltaa niin ei ihan täysiä paineita jaksa pitää, mutta riittävän kuitenkin. Alkuun minulla oli sellainen satasen pikkukompura rinnalla, mutta totesin että pärjää ilmankin ja myin pois.

    Luulen että se kaapin pistooli letkuineen soveltuu myös isompien osien puhalteluun niin että ottaa tavaran ämpäristä.
     
  4. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Muista en tiedä mutta Makita toimii, varsinkin nää uudet BL hiiliharjattomat. Jopa akkurälläkällä tekee jotain. Paineilmavehkeitä tai johdollisia juuri enää kannata hommata.
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    No kyllähän se johdollinen kone rupee olemaan harrastekäytössäkin niin ja näin jos ei hirveetä tehoja tarvii. On oikeesti käteviä akkurälläkät ja mutteri mopot puukkosahat ja käsi sirkkelit. Tikkailla kun työskentelee niin arvostaa akkuhiltin johdottomuutta. Mut sit niihin koneisiin pitää sijoittaa enenmän kun se tokmannin 9,90 kätsykalle rälläkkä. Ja toisaalta jos hirmu vähän tarvii niin ostaa makitan runkoja ja vaikka yhtä isoa akkua pitää kunnossa ja kunnheikkenee niin ostaa yhden lisää. Ei tuu akku kustannuksia per vuosi käytännössä mitään.
     
  6. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Akkurälläkässä vaan valtava koko miinuksena, se ei mahdu mihinkään esim. autohommissa ja on epäkäytännöllinen Varsinkin jos on sellasella 9ah akulla että tekeekin jotain eikä vaan harmita kun koko ajan hyytyy, on koko vielä valtavampi, painavampi, molompi mitä saman tehonen ja tehokkaampi johtokone. Enpä muutenkaan ole nähnyt missään missä oikeesti jotain tehdään eikä vaan harrastella isommin mitään akkukoneita ainakaan rälläkkänä.

    Mut muuten pihalla hyvä laite
     
  7. urho3

    urho3 Gearhead

    Itse asiassa autohommissa eniten käytän akkurälyä. Akselit ja putket vannesahalla sit.
     
  8. valpas

    valpas Gearhead

    Tuossa hioskelin Hardox 500:sesta kutistimen S-nokkaa. Olis akku rälläkkään saanu aika monta kertaa ladata akun..... Selvis vasta seuraavana päivänä, että ei ollukkaan 400:sta! Sain siihen kuumentamatta 10mm:n reikää noin 10mm, ja sitten alko vain kiljumaan, eikä poraa terottamallakaan saanu reikää syvemmäksi. Oli pakko kuumentaa siittä reiän kohdalta, että sain sen puhki. Helkkarin hyvä pora, kun meni viissataseen edes jonkin matkaa.
    Kauankos akkurälläkällä voi hioa 1,5Ah:n akulla?
    Aika paljon jäi hiottavaa, kun en viitti pilata hitsillä Hardoxin kovuutta. Joutu jättään työvaraa runsaasti.
     
  9. urho3

    urho3 Gearhead

    No ei pitkään hio. Mut 5ah akku ja hyvä laikka niin pirullisen pitkään hioo. Erittäin pätevä paksumpia levyjä kun hitsaa puikolla tahioa kuonat välillä railosta ja alotuskohtaa madaltaa. Terälappuja hyvä teroitella. Mut eihän siitä roikka rälläkkän tehoja saa. Metabolla on 230mm akkuräly. Isolla tietty tulee isommat hionnat ulkona tehtyä. Sit mikä hyvä akkurälyssä hitsatessa muutenkin niitä johtoja liikaa niin voi toisessa rälyssä pitää katkaisu ja toisessa hiomalaikkaa. Yks pitäs Vi elä ostaa lamellilaikalle.
     
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Tallilla vanha englantilainen lyonti meisseli ja sellainen puuttuu pakista, niin kysäsempä täältä mikä oikeesti ois sellainen toimiva

    Lyöntimeisseli?
     
  11. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Ittekkin joskus sellasta kaipailen. Kiinalaiset kärjet on aika paskoja.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tallilla oleva tosiaan on päästään jo sieneksi muotoutunut, mutta ei mitään toivoa ois ollu ilman sitä saada japanilaisia tinaseos ristipääkoneruuveja auki

    Onko kaikissa muuten hylsypää vai kiinteä se ruuvauskärki
     
  13. jariha

    jariha Double Gearhead

    Ostin uuden kompuran etralta (CP) siinä vuotaa säiliö päätymutterista (46mm) kiristelin sen ja laitoin putkiteippiä kierteenväliin, vuoto kun ei loppunu vienkö takasin?? ei kehtais kauan rassautuao_O ja se helevetin pääty"mutteri" (lada mallin kannaton)on kohta pyöree prkl:eek:
     
  14. palontie

    palontie Double Gearhead

    No ei kohta saa takuuseen kun joka mutterin pää on väännetty paskaksi,äkkiä vaihtoon!
     
    Karpov tykkää tästä.
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Wurthin lyöntimeisseli on ollu ihan ok. Varmasti parempiakin on mutta mazdojen jarrulevyjen ruuvit on ainakin auennut nätisti ja ne jotka niiden kanssa on joutunu pelaamaan ni tietää että ovat aina tosi jumissa :poff:
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Wera on kans hyvä, ja hommasin siihen pään hylsylle.
     
  17. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Mistäs nuita voi tavan ihminen ostaa?
     
  18. palontie

    palontie Double Gearhead

    Kyllä Kajaanissa Wurtilta saa suomalialainen ostaa
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Millanen takuu wurthissa on ja kestääkö sellainen oikeesti kunnolla?

    Eli 2kg leka on pienin millä olis ajatus naputella
     
  20. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    No 1.5kilon moska mulla töissä on ollu käytössä ja hyvin on pelittäny. Eikä wurthin takuissa ole koskaan ollu omalla kohdalla valittamista. Ja tosiaan kai ne ulos myy yksityisellekin paikan päältä ja jossei muuta ni kyllähän jokaisella joku kaveri on jolla on wurthin kanssa soppari? o_O
     

Kerro tästä muillekin!