Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Mulla on tollaset tartuntapihdit, mutta monesti jos ei nää kohdetta on niin haku-ammuntaa että magnetti on parempi. (Mulla ei ole magnettia noissa tai jos on ollu niin se ei toimi enään ollenkaan..)
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Mää ostin sellaisen teleskooppimagneetin, jossa on nivelletty se pää. Virhe! Kun se nivel on niin löysä että kääntyilee heti kun magneetti näkee sivuilla jotain puoleensavetävää. Ruuvasin sen sitten niin tiukkaan kun saa ja jos ei riitä, niin täytyy lastoittaa.
     
  3. valpas

    valpas Gearhead

    http://www.motonet.fi/fi/tuote/806624/Magneettikeraajanostin
    Tuossaon mailman peli! Ei tartte taipuvaa vartta, kun noukkii mutterit melkein kymmenen sentin päästä. Vois siihen taipu vanvarrenkin kehitellä, mutta lukittavilla nivelillä. Melkonen temppu ottaa se sieltä Motonetin hyllystä pois, kun vetää mukanaan kaikki muutkin tavarat. Kassalla vois olla ihmeissään, kun noi muut työkalut tuli tilaamatta, kun tuon magneetin otin. Aika varovainen pitää olla tuon magneetin kanssa. On aikas tehokas!
    Pitää olla paksu hanska, jolla putsaa magneetin, voi muuten olla kädet täynnä metallipiikkejä.
    Kun se on ihan puhdas, niin sillä voi otta teräspiikin pois sormesta (tai saada siihen monta lisää!)
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Onhan sellanen magneetti poimin iha jees paitti nykyset mutterit alkaa olemaan jotain chinasiumia ja ei tartukkaan magneettiin
     
  5. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Totta mullakin on autossa monta haponekestävää mutteria ja pari titanistakin ne ei kyl jää magneettiin.
     
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ihan kilotavarana myytävät mutterit ei tartu magneettiin enää
    Meni kourimiseksi vaikka meinasin viereisessä hyllyssä olleella magneetilla otaa kourittain ja laittaa pussiin johon/jossa sitten irroitella ne siitä magneetista, ettei metallin haju tartu käsiin ja siittä pyhävaatteisiin
     
  7. urho3

    urho3 Gearhead

    Vähän epäilen kyllä tuota juttua. Mitäs niissä ois jos ei rautametallia?
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Älä kysy

    Useemmalla magneetilla kokeilin

    Rosteria alumiinia ja mitä näitä metallurgisia aineita onkaan mitä saadaan kun toyotasta tehdään punaista tahnaa joka puhalletaan 6 kanttiseksi putkeksi jonka sisälle pyöräytetään noin m8 kierre ja pätkitään 5mm korkeiksi muttereiksi
    Ja niiden hypistelystä tulee käsiin harmahtavaa metallilta haisevaa pölyä, ilmeisesti kiinalaiset skippaa pesun tumblerin jälkeen

    Sit ne porakärkiset jotka on sellaisia harmahtavia nekään ei kunnolla magneetissa pysy, mutta lipsahtavat/nylppääntyvät helpolla jossei katkea peltiin väännettäessä
    Muistaakseni 3 katkaisin samaan reikään tongeilla se jämä pois, sit etin vanhan ja ruosteisen sillä kierre siihen reikään ja uutta harmaata pitämään kilpi paikallaan
     
  9. urho3

    urho3 Gearhead

    Oliko ne jotain tokmannin laarista? Mielenkiintoinen kylläkin. Ite ostan kyllä.10,9 ja 12,9 pultteja. Viimeks 6kg makso 18e. Sit tietty 8,8 johonkin toisarvoiseen.
     
  10. xarper

    xarper Gearhead

    Mistä lie noin halvalla pultteja saa?
     
  11. urho3

    urho3 Gearhead

    Pultti liikkeestä. Mut siellä on vaan yks myyjä joka myy tuohon hintaan. Muut nihilistejä. Sitä mielellään ostaa tohon hintaan. Joku aika sit ostin m14 ja m18 kokoja kun harvoi tarvii mut ei sit oo ku tarvii. En muista sitä hintaa mut ne oli kans jotain 2-3välillä kilo. Lvi tukusta ostin kans laatikoittain mittareita ja pultteja,vihreissä lootissa en muista merkkiä. Ne oli 2-3 euroo kilo ku kotona punnihin,ostinkin niitä muutama kymmentä kiloa niin ei lopu aina kesken.
     
  12. Hexodus

    Hexodus 1st gear

    Nyt on hyvä huudella kun kyseinen tarjous meni jo. :D

    Ei vaan, clasulla oli taas viikko sitten hyviä tarjouksia (piti liittyä johonkin clubiin mutta aivan sama), sähkötyökalut -30% ja lafkan "oman" merkin 18V kone -50% hintaan 49,90e.

    https://www.clasohlson.com/fi/Porakone-Cocraft-LXC-DD18-2/40-9504

    Pitihän se käydä hakemassa, kun vanha alkaa olla entinen ja ei raaski Makitaankaan sijoittaa. 5V takuu (ei koske akkua) niin luulis, että tuo jotain kestää. Näin ensimmäisten testailujen jälkeen tuntuu että on kyllä voimaa ja kaikinpuolin näppärä laitos.
     
  13. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    juuh..niinhän niitä tarjouksia pitää muille kertoa , sitten kun ei enää kukaan muu saa ostaa. :D

    mä kattelin samaa konetta vähän puolihuolimattomasti mutta jäi kiinnostamatta kun totesin että vain yksi akku mukaan. olisi nyt ollut edes kaksi akkua.. ja vara-akulla taisi olla hintaa 70e tms. mutta joo tuohon puoleen hintaan ehkä olisi voinut harkita kahden koneen ostoa kylläkin samantien. itselle ei oo tarvetta mutta isälle voisi uuden koneen kyllä hankkia.

    -------
    kostoksi..
    tarjous jotka ei hyödytä ketään osa 2. hah.
    kärkkäiseltä ostin Witte:n sivuleikkuri ja ruuvisarjan kympillä.

    https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/witte-4-osainen-vde-sahkomiehensarja#spst

    ---------------------
    lohdutukseksi..
    näitä arpapusseja sentään siellä kärkkäisellä on myynnissä vielä.. niiden kanssa ei koskaan tiedä mitä saa. mutta ei oo kallis paketti laadukkaista ruuvimeisseleistä. pari käyttökelposta aina mukana ja pari oudompaa (esim erittäin iso ristipää tai t-kahva torx tai kuusiokolo vääntimiä.)

    https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/witte-6-osainen-meisselisarja#spca
     
  14. isoatlas

    isoatlas Gearhead

    Piti hakea tuollainen veivattava moottoripukki, kun alkaa isolohkon purkaminen, helpompi pyöritellä kun sellaisessa perinteisessä halppispukissa...lupaavat 450kg kantavuuden. Bilteman tuote siis, onko näitä muilla käytössä?[​IMG]

    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
    Muokattu: 19.12.2017
  15. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Tommoseen en enää koske. Lainasin kaverilta öljynvaihtoon. Vittu mikä sotku kun vuosi vähän jo uutena läpi. Öljy kun jäähty niin imuteho meni ihan surkeeksi.


    Toisella kaverilla sama juttu, pumppu ihan passsska.


    Kaise sitten tuuppauspuolella toimii. Vaan nykyään hyvät nokat noissa loota/perä öljypöniköissäkin
     
    palontie tykkää tästä.
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    Samat kokemukset mullakin,aivan surkeita,ainakin nämä mätänet,biltema pumput.
     
    Karpov tykkää tästä.
  18. f34

    f34 Double Gearhead

    Yhden kokeilun jälkeen jäänyt käyttämättä. Käsikäyttöisellä pumpulla peräöljyt ja vaihteistoöljyt. Moottoriöljyt suppilolla.
     
  19. ursus2

    ursus2 Gearhead

    Mulla taas pelannut moitteitta jo vuosia :) , kätevä vaihteistoöljyjen laittoon.
    Nää on yksilöitä ilmeisesti..
     
  20. palontie

    palontie Double Gearhead

    Kaverin suburbaniin vaihdoin tuollaisella viimeksi öljyt niin kaamee sotku ja ei aina jaksanut imeä,joten vaihdoin manuaaliseksi sen vaihdon.
     

Kerro tästä muillekin!