Swingerit ja GT-Dartit Suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja messer109, 7.12.2005.

  1. Eldorado_55

    Eldorado_55 1st gear

  2. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

  3. ilu100

    ilu100 Gearhead

    Oli muuten helevetin siisti Beigeväri päällä ja vihreä sisusta silloin.Laakista olisi mennyt vaikka museoon silloin.....kunto oli siis mun mielestä täysi kymppi,konehuonekkin virheetön.En tajuu,että joku meni todennäkösesti pilaamaan sen.. :cry:
     
  4. Yorkki

    Yorkki Gearhead

    Tässä Swinger noin 20 vuotta sitten
    [​IMG]
     
  5. M.S

    M.S 1st gear

    Mulla oli hetken aikaa ennen nykyistä ´69 gts:sää ´69 swinger BMI-70. 318/904/chevyn10bolt lukko!? Työn alla kaverilla nykyään.
     
  6. SG480

    SG480 1st gear

    Tumman sininen (ex-Tumppi) '68 orig 340 cid GTS kävi mutkan täällä ylhäällä. Tuli jostain Lahti-Orimattila suunnalta rullaavana, nyt autossa 383 cid ja värinä metalli violetti ja alla mustat peltivanteet. Meni jonnekin Vantaan suuntaan.

    Kuva ohessa vielä Weldit alla
    http://kuvablogi.com/nayta/1/20878
     
  7. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Käsittääkseni kyseessä oli se Koposen auto mutta en ole sitä täällä nähnyt, kuullut vain vaman kuuloista huhua.
     
  8. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Eiks toi Koposen entinen sininen oo nykyään isotassunen katukiihotin, joka on suht ahkeraan esiinytynyt V8-GTI päivillä, wheeliebarsitkin laitteesta löytyy? Oli vielä viimeks 383:lla ja motti oli overdrivelläkin myynnissä, kulki laippakaasutettuna 10.5 aikoja?

    Minkäsvärinen toi AUR-44 olikaan? Meinaan muistan kouluajoilta sellasen '70 beessin värisen 340 Swingerin jota vanha pappa ajeli munkkiniemi/munkkivuori seudulla, laite oli orkkis pakoputkia myöten vielä 80-luvun alussa. Pari vuotta eteenpäin laite oli kulkenut harrastajalle joka erinomaisesta kunnosta huolimatta "entisöi" sen, se purettiin hileiks ja kaikki korjattiin. Ite olin mukana konetilan retusoinnissa, erinäiset osat putsattiin ja sinkattiin& keltapassivoitiin, osa maalattiin ja kone käytiin läpi. Laite myös maalattiin samalla konetiloja ja takaluukkua myöten orkkis beessiksi. Silloin tuli vehkeellä jonkinverran ajettua ja mittarissa oli reilu 90000 kilsaa. Neljä päällä laite meni 0-100 mittarin mukaan seitsemässä sekunnissa.
     
  9. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    "Minkäsvärinen toi AUR-44 olikaan? Meinaan muistan kouluajoilta sellasen '70 beessin värisen 340 Swingerin jota vanha pappa ajeli munkkiniemi/munkkivuori seudulla"


    Muistan saman auton, se seisoi usein mannerheimintien ja lönkan kulmassa iltaisin. Olisko omistaja käynyt sillä duunissa?

    Sama auto kuulemma on nykyjään tosiaankin metallinvihreä, ainakin näin kerrottiin kun se oli myynnissä 10 v sitten.
     
  10. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Koposen ex on toi Mopemanin mainitsema kiihdytin. Leibe kävi kattomassa mun Hemiä koska sen pitäisi päästä jo vähitellen lujempaa kun on jo vuosia ajanut matalia kymppejä tolla 383 motilla. Salosta se löytyy vieläkin.
    Mutta mitä minä tänne kirjoitan, mullahan on vaan 2d sedan. :D
     
  11. GM-Cruiser

    GM-Cruiser 1st gear

    Slartti on ollut mulla Hyvinkäällä elokuusta lähtien.
    Perä toimii nykyisin ihan OK! Ainakin laakerit on kuittien mukaan vaihdettu. Sähkövikojen mm. huonon käynnistyvyyden takia on tallijumppaa tiedossa. Lisäksi työlistalla on pakoputkisto, bensatankki, ymv. pientä fixattavaa.

    Mukana tulleen kuittipinkan mukaan jollain muullakin on ollut askartelua ko. kikkareen kanssa, mutta onhan tuolla jo ikääkin.
     
  12. SG480

    SG480 1st gear

    Niet, tämä ei ole ex-Koponen.
     
  13. 2x4bbl

    2x4bbl Gearhead

    Ettei vaan olisi sama auto josta tossa aikaisemmilla sivuilla puhuin. Oli 80-luvulla Anjalankoskella NP-611 kilvissä. Kuva löytyy www.fhrakouvola.cjb.net -nostalgia kuvia osa-I kohdasta, alhaalta
     
  14. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Taitaapa muuten ollakin sama, en vaan hoksannut kun on sen verran vielä siistimpi tuohon aikaan eikä rekkari heti herättänyt.

    Joo, maalia poistaessa taisi hopeanvärinen kerroskin lähteä, ja tais olla sininenkin kerros ainakin osin, ja ettei vielä punastakin. En muista kun kokonaismaalikalvosta ei enää puhuttu µm vaan mm.

    Koppa on totaalipurettu ja puhallettu, enkä löytänyt mitään merkkejä kolarikorjauksesta tms, Mikähän ajoi vaihtamaan keulan, ja myös takapuskurin '71 tai '72? Olisko sen verran tuupittu että "irto-osat" menneet vaihtoon vaiko joku muu face lift-päähänpinttymä?
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Siis onko tuo "facelift" swingeri oikeasti alkuperäinen -70 340 suomiauto? :eek:

    Äkkiä takaisin tehtaan asuun!
     
  16. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Kyl see on oikea jossei joku pommi putoa yllättäen parin kolmen vuoden tutkinnan jälkeen, LM23H0R-207461.
    Tuli purkuvaiheessa kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat ja merkit kaiveltua jonkin feikin havaitsemiseksi mutta en muuta saanut esille kun nuo tuoreemmat korin osat ja 360 muuttunut kone.
     
  17. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ei liene paha rasti vaihtaa -70 mallin osat takaisin jos sellaiset löytää.
    Hommaa helpottanee että tavallisen darran kamat menee heittämällä swingeriin.
     
  18. Swinger70

    Swinger70 Gearhead

    Melko lailla kaikki oikeat osat tulikin hankittua jo alkuun. Joku vaan löis häthätää kopperon nippuun tuolta tallin perältä.
    Auto on muuten alunperin Light Green Metallic FF4 josko pikku salapoliisityöllä paljastuisi mikä hitto ollut motiivina.
     
  19. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    "josko pikku salapoliisityöllä paljastuisi mikä hitto ollut motiivina."

    Jos joku tonttu on järkeillyt että uudempi vuosimalli on muodikkaampi ja arvokkaampi?

    Itse veikkaan kolaria, ja romikselta ei ole löytynyt kuin uudempaa rojua tilalle?
     
  20. MercComet

    MercComet Gearhead

    Vieläkö tuo match-number hienokuntoinen tummanmetallivihreä 340 Singeri (mustakilpinen BMI-60) vaikuttelee Hkää-seudulla? Kun ei ole auto sattunut silmiin vuosiin tai T.V. sattunut baariin samaan aikaan...

    -95-96 koki täysrempan päältä ja sisältä ja samalla omistajalla oli 90-l alkupuolesta. Myös Kromi&powerissa oli esittelyn muodossa joskus juttua. Flake-vihreän oli saanut päälleen aikoinaan ja ollut jonkun kultaseppäputiikin edustusautona alunperin.
     

Kerro tästä muillekin!