Taas Paypal

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kinde, 18.11.2009.

  1. SamiL

    SamiL Gearhead

    Noissa US only-jutuissa on vain hölmöä esim. eBayn itsensä kanta asiaan. Hölmölle ulkomaanpellelle kuulemma pitäisi olla itsestäänselvää, että "Ships to: US only" teksti automaattisesti tarkoittaa, että ostajan on myös asuttava Yhdysvalloissa. :mad: Tästä käytiin eBayn keskustelufoorumilla hyvin tiukkasanaista keskustelua taannoin. eBayn mielestä ulkolainen huuto tämmöisissä tapauksissa luetaan kategoriaan "Malicious Bids" eli haitalliset huudot ja voi saattaa ostajan vaikka mihin hankaluuksiin eBayn kanssa.
    Onneksi suuri osa myyjistä sentään tajuaa asian järkevämmällä tavalla, eli teksti koskee vain tavaran toimitusosoitetta. Lisäksi moni on vielä ympäripuhuttavissa lähettämään tännekin.
     
  2. janiluo

    janiluo Gearhead

    Juuri tuosta on kyse mutta tuossa lukee että jos kysyt myyjältä niin se voi exembsata sut mutta mitenkäs niille tyhmille amerikanmyyjille sen tönkköenglannilla selität! :mad:
    Kunpa siinä olisi valmis linkki että pyydä poikkeusta kun toimitusosoite on USA, mut ei.

    [​IMG]
     
  3. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kaikkein hölmöimmältä tuntui niissä keskusteluissa se, että niin monet tulkitsivat tuon Ships to-lausekkeen juuri eBayn tarkoittamalla tavalla, vaikka järki kuinka kertoo, että jossain asuminen ja tavaran jonnekin toimittaminen ei ole sama asia. Oikein hirvittää ajatella, että mitä muita täysin eri asioita ne myöskin rinnastavat näin toisiinsa :eek:
     
  4. biker

    biker Gearhead

    Sivulta http://www.retropelihuolto.com/ulkomailta.htm lainattuna:

    Paypal valuuttamuutos

    Paypal:ssa on nykyään mahdollista valita suorittaako valuuttamuunnokset paikallinen pankki tai Paypal itse. Paypal itse käyttää riistokursseja joilla ostaja maksaa aina hiukan ylimääräistä. Paikallinen pankki taas käyttää valuuttamuunnokseen senhetkistä oikeaa kurssia. Oletuksena tietenkin käytetään Paypal:n kursseja, tässä vielä ohje miten vaihdat kurssin muutostapaa. Muutoksen voit tehdä vasta kun olet onnistuneesti syöttänyt ja varmistanut maksukortin tiedot Paypaliin.

    Mene Paypal tilillesi ja klikkaile My Account -> Profile -> Recurring Payments -> Edit Funding Options -> Conversion Options. Valitse vaihtoehto "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." ja klikkaa Submit. Tästä eteenpäin saat Paypal kuitit alkuperäisellä valuutalla ja maksut menevät tililtäsi euromääräisenä kuten ennenkin mutta valuuttamuunnoksen hoitaa nyt pankki sinulle suotuisammalla kurssilla.

    Olen saanut muutamia palautteita että "Conversion Options"-linkkiä ei omalta sivulta löydy. Paypalin mukaan tämä johtuu siitä että heidän järjestelmänsä eivät tunnista kortin oletusvaluuttaa. Ota tässä tapauksessa yhteyttä Paypal-asiakaspalveluun.
     
  5. janiluo

    janiluo Gearhead

    Kiitos biker:lle mä löysin sen ainakin.
    Ihmettelevät nyt PayPalilla kun kaikki Suomalaiset muuttaa sen samalla kertaa. :D

    Vaikuttaakohan tämä myös siihen että jos myyjä peruu kaupan niin sama summa palaa tilille eikä valuutanvaihdossa tule tappioita kun pankki vain peruu tapahtuman?
    Olen kerran menettänyt vaihtopalkkion kahteen kertaan kun myyjä muutti mielensä ja palautti rahat. Myikin mielummin siskonmiehelle vaikka voitin tarjouksen???
    :-?
    - Jani -
     
  6. A.McBill

    A.McBill Gearhead

    Kiitokset vinkistä :D
     
  7. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    Vaihdoin "rastin" toiseen ruutuun ja tein $16.90 kaupat ebayssä
    tosiaankin eihän siinä enää muutoshintaa näkynyt vaan pelkkä USD hinta.
    Kauppalehden päätöskurssi tänään EUR-USD 1.4863
    kerron sitten paljonko lopullinen "pankin kurssi" on kun sen saan tietooni tiliotteesta.

    Esim. viimme perjantaina paypalin kurssi oili 1.44 :argue:

    ps.tommoisessa pikkusummassa tollainen 4 centtiä ei tee juuri mitään :odroll:
     
  8. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Enpä löytanyt profilesta edes vaihtoehtoa "reccurring payments" joten lähestyi heitä meilitse.
     
  9. Jakke

    Jakke 3rd gear

    Paypal ja valuutan vaihto.

    Ite ostoksia tehdessäni käytän Paypallia. Paypal laskuttaa sitten minun visaa ja visa minua lopulta.
    Tarkastelin eilen tätä asiaa, kun paypallista voi vaihtaa sen mitä valuuttaa käyttää, euroa vai dollaria.
    Jos käyttää euroa valuuttamuutoksen tekee paypal ja jos käyttää dollareita sen muutoksen tekee visa.
    En tiedä minkä provikan Paypal ottaa tuosta välistä. Visa ottaa valuutanvaihdossa 1.9% kurssista.

    Eilen testasin tätä seuraavasti
    Paypal valuutta euroina
    150$ ostos oli euroina 98,4€ kurssi oli noin 0,656

    Paypal valuutta dollareina, muutoksen tekee visa
    150$ ostos oli euroina 101€ kurssi oli 0,68
     
  10. janiluo

    janiluo Gearhead

    Älä valitse sieltä "profile" listalta mitään vaan klikkaa suoraan sitä "Profile"-otsikkoa. Sinne on piilotettu lisää vaihtoehtoja.

    [​IMG]
     
  11. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    hyvin olen myöskin onnistunut vaihtelemaan kortti tietoja ym.
    Ja jossei paypal kelepaa niin lähetellää rahaa vaikka postissa...

    Joskus paypal kettuili sen verran että kortilla oli kyllä rahaa mutta herjaili ettei maksu onnistu, en tiedä sitten että oliko pankin päässä vika vai missä
     
  12. Miksu.1g

    Miksu.1g Gearhead

    No niin,veloitettava summa näkyy tiliotteessa joka on 11,67 EUR
    elikkä muuntokerroin tulee n. 1.455
    siis ihan sama joku (pankit) vetää sen 4 senttiä välistä,ero on vain milloin se tapahtuu :eek:
    Vai onko tossa 1 centti pankin eduksi..paha sanoa kun vertailu tapahtui eri viikolla :-?

    Sanoisin että myth is busted :poff:
     
  13. SamiL

    SamiL Gearhead

    Kannattaa kyllä kertoa niin eBaylle kuin PayPalillekin, jos jokin asia alkaa epäilyttää. Sain äsken seuraavansisältöisen postin:

    "We have concluded our investigation into your case and have decided in your favor.
    We were able to recover $32.96 USD and this amount has been credited to
    you. Please allow five business days for this adjustment to be posted.
    If you are due any additional funds, we will make our best effort to
    recover the balance from the seller.
    If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed
    to you, please be assured that we will take appropriate action against the
    seller's account........"

    Tein n. 3 viikkoa sitten eBayn kautta kaupan kiinalaisen myyjän (jolla oli 4000 positiivista palautetta vuoden aikana) kanssa ja kun myöhemmin ajattelin tarkistaa vähän tavaran yksityiskohtia, huomasin, että se oli poistettu listoilta eBayn toimesta. Samoin myyjä. Laitoin sitten eBaylle kyselyn, josko tähän liittyisi jotain epäilyttävää ja sainkin seuraavana päivänä vastauksen, jossa oli linkki, jonka kautta voin aluksi selvittää asiaa PayPalin kanssa. Nyt se siis jo ratkaistiin.
    Periaatteessa tavara ei vielä tässä vaiheessa olisi välttämättä ehtinyt tännekään, mutta näyttää siltä, ettei se ollut tulossakaan.
    Aluksi oli kyllä tosi hankalaa saada sitä kyselyä menemään eBaylle, kun asia aina meni jollekin kaavakesivulle, jossa ensimmäiseksi kysyttiin Item-numeroa ja kun se kerran oli poistettu, niin eihän siitä pidemmälle päässyt. Kovan etsimisen jälkeen sitten löysin jonkin palautesivun, jonka kautta sain asiani esitettyä.
     
  14. johu

    johu Gearhead

    Itse laitoin juuri Luottokunnan suuntaan selvitettäväksi yhden ebay/paypal ostoksen missä myyjä myi uutta mutta toimitti käytettyä eikä tavara muutoinkaan ollut mitä piti.

    Yritin ensin selvittää myyjän kanssa sekä ebayn ja paypalin kautta heikolla menestyksellä. Paypalin kanta on että vaikka virhe myyjän pitäisi minun maksaa paluupostit kirjattuna myyjälle takaisin omasta pussista (yli 60 euroa) jonka jälkeen hyvittävät ehkä osan kauppasummasta (250 euroa), mutta eivät kaikkea. Lisäksi toki omaksi tappioksi jää se 60 euron postitus takaisin. Kuullostaa hyvältä.

    Soitto pankkiin joka neuvoi ottamaan yhteyttä suoraan Luottokuntaan. Sieltä tuli ohje että kaikki asiaan liittyvä dokumentaatio, vapaamuotoinen selvitys tapahtuneesta, oma nimi, henkilötunnus ja vaatimus täydestä hyvityksestä sekä lupa asian selvittämiseen kuittauksen kera joko faxilla tai kirjeenä heille. Saas nähdä mitä mieltä ne on. Omasta mielestäni tässä ei ole mitään epäselvää, mutta jää nähtäväksi kuinka käy.
     
  15. p0wer_

    p0wer_ 1st gear

    Nostetaas vanhaa topikkia sen verran ylöspäin, että miten johun ostoksen kanssa mahdoi käydä?
     
  16. virta

    virta Gearhead

    Sen verran uutta näkyi tuossa Paypal laskussa,että muuntokurssiksi tarjoavat 1.30588 tälle päivälle ja määrä on muutetty euroiksi.Onkohan tuossa käytännössä tapahtunut joku muutos,olen valinnut pankin vaihtamaan valuutan ja paypalin ei siihen pitäisi sekantua.
    Kovin tuntuu taas kalliilta tuo kurssi :(
     
  17. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Kiitos Kreikka ja EU... :mad:
     
  18. virta

    virta Gearhead

    Mitenhän tuo nyt menee kun itsellä valittu pankki tuohon valuutanvaihtoon,koskahan tuo kurssi määritellään?Onko ostopäivä vai kuukauden lopun kurssi.Kävi vaan sellanen ikävä ajatus mieless että jos ostoksista tuliskin kalliita kun euro sukeltaa ja täss kuussa on ostoksi tullut tehtyä.
     
  19. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Jos olet määritellyt vaihtokurssiksi oman pankkisi kurssin eli paypal ei tee valuuttamuunnosta niin se vaihtokurssi määritellään sillä hetkellä kun rahat lähtee tililtäsi eli periaatteessa jos euro sukeltaisi juuri siinä välissä kun olet Paypal-maksun hyväksynyt ja ennenkuin se veloitetaan pankiltasi niin voisi käydä kehnosti.
     
  20. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    ei paranisi olla liian nopea paypal-maksujen kanssa..
    mulla on oletuksena tuo "other conversion options"-eli kortti määrää valuuttakurssin. Ebay ostoksissa se on toiminut ongelmitta.
    MUTTA
    kun lähetin suoraan rahaa(send money), paypal vaihtoikin mulla tuon oletuksen Paypal:n omaksi muuntojutuksi...
    ja en sitten kiireessä hoksannu tota... :mad:
    Pienissä summissa tuo ei tunnu missään, mutta nyt oli kyseessä Cadillac:n moottorin osia, ~1k$
    tuossa summassa Paypal riisti ~30-40€ :mad:
     

Kerro tästä muillekin!