tahtoo tietoa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja jenkkijuuso, 16.12.2001.

  1. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    autossani(64dart) on vääntötangot miten ne toimivat ja miten niillä madalletaan? mitä tarkoittaa käsitteet yoke.spooli? kun perästä kuulu vetoa kytkettäessä kolausja auto nytkähtää onko perä silloin hajalla ja miten(automaatti)? Käykö 318 koneeseen 360 kannet ja onko siitä mitään hyötyä? kuulin että joku oli tehnyt 318:sta 340:sen poraamalla koska iskutilavuus on sama, onko siitä haittaa kestääkö se jne.?
    mitä hyötyä/haittaa on uivista männäntapeista,rulla nostajista/nokasta??? KIITOOSS!!!
     
  2. whiic

    whiic 1st gear

    En mee vannoon, mutta toi voi kai tulla melkein mistä tahansa voimansiirron osasta. Lähteekö se sitten kytkemisen jälkeen liikkeelle ja kulkeeko normaalisti? Kolahtaako aina, kun automaatti pistää toista pykälää?

    Mulla "taputtaa" kardaanin tai taka(=veto)akselin ristitappi, jos ajaa kytkin pohjassa tai vähällä kaasulla (silti käyttämättä moottorijarrutusta). Ja kun nostaa kytkintä tai painaa kaasua niin se pitää pienen kolahtavan äänen. Oletko tietoinen ristinivelien kunnosta? Jos on nipalliset niin kokeile pistää alustarasvaa ja heitä lenkki. (mulla ei oo nipalliset <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_evil.gif">)

    (HUOM: Mulla ei ole Darttia eikä edes jenkkiä, mutta eiköhän kaikissa 60-lukulaisissa ole ainakin joitakin samoja osia, ainakin vaihtarista taakse päin.)
     
  3. starcraft

    starcraft Gearhead

    Vääntösauvoilla varustetun keulan lasku /nosto on helppoa. alatukivarsissa on ruuvit joista ruuvaamalla jousitus nousee ja laskee. (Tosi näppärä nostaa katsastukseen sallitulle korkedelle ja sen jälkeen taas laskea lähemmäs maanpintaa.)
     
  4. Micky

    Micky Gearhead

    Jos se perä kölisee ja on joku normaali pikkuperä nii hae ehjä jostai ja vaihda paikalleen....laakeri rempat ei ole halvimmasta päästä....
     
  5. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Ei mun mielestä kolahda vauhdissa tosin nytkähtää pahasti joten taitaa olla entinen, ulinaa ei voi sanoa että kuuluisi koska kaikki muu melu kuuluu läpi. Mistähän saisi "halvan" perän, purkaamoiltakaan ei taida saada kun yhtä huonoja??
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    360 kannet käy 318 koneeseen. Samalla kannattaa vaihtaa imusarja, koska 273/318 kansissa ja imusarjoissa on pienemmät kanavat (ja venttiilit). Muistaakseni jotain 360 kansia on käytetty 318 HiPerf koneessa tehtaankin toimesta. Ei ole kokemusta tämmösestä yhdistelmästä, mutta 360 DP aluimusarja sovitettuna 273 koneeseen toimi ihan hyvin myös alakierroksilla, kaasarina 600 vac Holley.
    318 lohkoa ei kannata porata 340 mittaan, menee sylinterin seinät ohueksi, eikä välttämättä kestä ainakaan raskasta jalkaa kovin kauan. Varsinkin uudemmat lohkot on aika ohutvaluisia
     
  7. Micky

    Micky Gearhead

    aspenin ja volaren perätkin sopii...myös miltei kaikki muutkin pikku moparin perät pistä ilmoitus et ostetaan niin johan pitäs alkaa paukkuu vastauksia!
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Koneessani on edelbrock:n aluimusarja 318/340 tai 360 joten se varmaan käy. Onko totta että carter on holley:ta luotettavampi ja taloudellisempi? Kiitos Mickylle perän tiedoista! käykö aspen/volare perä ilman kiinnikkeiden siirtoa?? ja kiitti myös muille!!! :smile:
     
  9. Micky

    Micky Gearhead

    tuskinpa vaatii koska lehtijouset...kannattaa silti mitata...
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    HEP HEP! APENIN JA VOLAREN PERÄ EI SOVI DARTTIIN!!! ainakaan ilman isoa lekaa ja polttopilliä. Jousien kiinnitykset on eripaikassa.
     
  11. fisu

    fisu Gearhead

    ja ne on leveämpiä kuin -64:n oma, voyagerin ja caravanin vanteilla offset sisään ni sit käy :smile:
     

Kerro tästä muillekin!